folder Tahribat.com Forumları
linefolder Gündem - Güncel Konular
linefolder Minecraft’A Bakanlık İncelemesi



Minecraft’A Bakanlık İncelemesi

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ultrAsker
    ultrAsker's avatar
    Kayıt Tarihi: 14/Ağustos/2005
    Erkek
    C10H15N bunu yazdı

    Arkadaşlar zamanında metin2 için cinayet işlendi hatırlartırım. yasaklansın demiyor ama oynayan kişilere ıq sınırı konabilir. 

    deli yürek mi polat alemdar mı diye adam da dövüyolardı :D  insanların kişisel gerizekalılıklarından dem vurup geneli suçlamayın.


    i ve got nothing against god. its his fan club i cant stand.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SkynetX
    SkynetX's avatar
    Kayıt Tarihi: 06/Şubat/2015
    Erkek

    Oyun nedek yasaklanacak söyleyeyim mi?

    Minecraft ın ne olduğu hakkında en ufak bir fikirleri yok ve oradan buradan duydukları saçma sapan haberlerle yasaklayacaklar.

    Şekil 1A:

    https://www.youtube.com/watch?v=CwmQ3YIEo8g

  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    futurist
    futurist's avatar
    Kayıt Tarihi: 19/Ocak/2014
    Dişi
    futurist bunu yazdı
    Lotus bunu yazdı

    http://k31.us/sponge1406

    bu linkten indirebilirsin windows klasörünün içinde launcher exe si, kolay kullanımı var edit profile kısmından istediğin versiyonda oynayabilirsin son versiyonu seçtikten sonra indirmesini bekleyip girebilirsin

    hiçbir  bilgisayar oyunu oynamıyorum

    indirip bakacağım neymiş bu tantana çıkaran şey.

     

    arkadaşlar nasıl oynanıyormuş bu ya anlamadım gitti

    boş bir arazi var küpler beni kovalıyor vuruyorum onlara hiçbirşey olmuyor ben hemen ölüyorum

     

    sonra dedim kendi halimde birşey yapayım açtım,

    bir tünel ki görün dersiniz mübarek mısır piramitleri.... vuruyorum yıkıyorum

    baktım arkamdan gelmiş vuruyor yine :))

    gerçek hayat gibi çalışanı sevmiyorlar :)


    Sanmasınlar yıkıldık, sanmasınlar çöktük. Bir başka bahar için sadece yaprak döktük. (Mevlana)
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Dark_Lord
    Dark_Lord's avatar
    Kayıt Tarihi: 23/Ağustos/2005
    Erkek
    SkynetX bunu yazdı

    Oyun nedek yasaklanacak söyleyeyim mi?

    Minecraft ın ne olduğu hakkında en ufak bir fikirleri yok ve oradan buradan duydukları saçma sapan haberlerle yasaklayacaklar.

    Şekil 1A:

    https://www.youtube.com/watch?v=CwmQ3YIEo8g

    Bu videoyu yollamak için gelmiştim :D


    "biz televizyon izleyerek, milyonerler, sinema tanrıları, rock yıldızları olacağımıza inanarak büyüdük ama olamayacağız... hepimiz heba oluyoruz... bütün bir nesil benzin pompalıyor, garsonluk yapıyor ya da beyaz yakalı köle olmuş... reklamlar yüzünden araba ve kıyafet peşindeyiz... nefret ettiğimiz işlerde çalışıyor, gereksiz şeyler alıyoruz..
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Austen
    Austen's avatar
    Kayıt Tarihi: 13/Ağustos/2012
    Erkek
    C10H15N bunu yazdı

    Arkadaşlar zamanında metin2 için cinayet işlendi hatırlartırım. yasaklansın demiyor ama oynayan kişilere ıq sınırı konabilir. 

    "Oynatan" kişi ortalama insan iq'suna sahip bir insansa, mahluklarda sakınca görüyorsa ayarlar kısmından canavar/kan vb. sıkıntıları kapatma opsiyonunu (barışçıl modu) bulur, kapatır öyle oynatır.

     https://answers.yahoo.com/question/index?qid=20110316204901AAAzX9R

     

    Bunlardan rahatsız oluyorlarsa, muhattap olunan çocuk kuvvetle muhtemelen ilkokul sübyanıdır. Bu yaştaki çocuğa ailesi hakim olur. Bir suç işlese ailesi sorumludur.

    Bu ülkede pikaçu deyip camdan atlayanlar da oldu. Burada suçlu pikaçu mu onu yaratan mı bize sunan mı yoksa eylemi gerçekleştiren gerizekalı mı? Bir kişinin salaklığını herkese mal etmekte üzerimize yok.

    Ortalama bir televizyon programında ve çevrede bu oyundan daha fazla şiddet, gerilim ve ahlaksızlık var. Her çocuk bu oyuna erişemiyor ama her çocuk öyle böyle bunlarla muhattap oluyor ve olacak. Bu hayatın bir gerçeği. Çocuğa bunu öğretmek varken yasakçı yolu seçenler eminim hayatları boyunca pek çok konuda kısıtlanmışlardır, pek çok konuda doğruyu kendileri öğrenmişler ya da öğrenememişlerdir.

  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Herbokolog
    KaptaN
    KaptaN's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Kayıt Tarihi: 30/Ağustos/2005
    Erkek
    Slothere bunu yazdı

    Bazı insanlara çocuk sahibi olma ehliyeti verilmesi şart diyorum da kimseyi ikna edemiyorum. Sen çocuğunun üzerinde kontrol sahibi olmayan, pasif kalan birisiysen, henüz şikayet ettiğinin hakkında bilgin dahi olmadan çocuktan duyduğun ya da anlık gördüklerinle konuları eleştiriyorsan senin çocuk sahibi olma lüksün olmamalı. Böyle veliler oldukça da bakanlıklardan, baştakilerden ne bekliyorsunuz ki. Eğitim evde başlar, okulda tamamlanır. Evde bozuk başlayan eğitimi hangi sistem düzeltebilir? Önce aileleri eğiteceksin.

    Buna araştırma yapan bakanlık önce TRT Çocuk kanalını elden geçirsin. Sübyanların hepsi çizgi film bağımlısı oldu. Özellikle 2000 ve sonrasında doğanlar neredeyse liseye başlayacak yaşlardayken bile günde en az 2 saat çizgi film izliyorlar. Velilerin şikayet etmesi gereken bu olmalı. İzlenen çizgi filmler de o kadar masum, o kadar öğretici değil. Ailemdeki ufaklıkları bir süredir gözlemliyorum. Bunları izleyenlerde şiddete yönelim ekstra artmış vaziyette. Lego oynarken dahi çizgi film canlandırması yapıp karşıdakini "yoketmece", "parçalamaca", "gebertmece" oynuyorlar. Öğretmenler de bunun farkında. Her veli toplantısında istisnasız çizgi film şikayetinde bulunuluyor. Bilgisayardan uzak tutulan çocuğu televizyonda çizgi filmden kaldıramıyorlar. Buna ne yapılacak? Komple tv'ye de inceleme getirip kaldırsanıza? Olacak şey değil öyle değil mi? Demek ki engellemek yerine tıraşlayıp, kontrolü öğretip ıslah etmek gerekiyor. Kaldırmak, engellemek çözüm değil. Hele bir bilgisayar oyununa inceleme başlayıp yasaklamayı düşünmek hiç akıl kârı değil. Sanki oyunu MEB'den parayla satın alıyoruz da geriye iade etmemizi isteyip piyasadan oyunu silecekler. 

    Hocam TRT çocukta öyle bir şey yok arkadaşımın çocuğu ile sabahtan akşama kadar izlemişliğim var. ha çocuklar bağımlı oluyor ayrı mevzu ama şiddet içeren mevzular yok ve izletilebilir tek çizgifilm kanalı. 

  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    c0nverse
    c0nverse's avatar
    Kayıt Tarihi: 18/Eylül/2012
    Erkek
    SkynetX bunu yazdı

    Oyun nedek yasaklanacak söyleyeyim mi?

    Minecraft ın ne olduğu hakkında en ufak bir fikirleri yok ve oradan buradan duydukları saçma sapan haberlerle yasaklayacaklar.

    Şekil 1A:

    https://www.youtube.com/watch?v=CwmQ3YIEo8g

    allahu akbar,allahu akbar 


    Converse giyen uzaylı
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Odd Emoji 3D
    BerkayCit
    BerkayCit's avatar
    Kayıt Tarihi: 25/Şubat/2011
    Erkek

    mc


    havalı bir şeyler yazdığımı hayal edin
Toplam Hit: 3786 Toplam Mesaj: 39