folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder M&M İnşaat Firması Hakkında Bilgisi Olan Var Mı?



M&M İnşaat Firması Hakkında Bilgisi Olan Var Mı?

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    esrardede
    esrardede's avatar
    Kayıt Tarihi: 21/Eylül/2005
    Erkek

    Beyler,Muğla'da akrabaların arazisine talipler ama şirket hakkında bir bilgim yok,aramı<da bahsi geçen şirketi bilen tanıyan var mı acaba?


    Yakınınızdan geçerken tıslayan kaç şey sayabilirsiniz?
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    sosyopatmanik
    sosyopatmanik's avatar
    Kayıt Tarihi: 04/Ağustos/2012
    Erkek
    esrardede bunu yazdı

    Beyler,Muğla'da akrabaların arazisine talipler ama şirket hakkında bir bilgim yok,aramı

    tam adını ogren ticaret odası kaydı vardı ara sor buraya degıl oraya bakman lazım 


    at avrat silah
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Olgunisik
    Olgunisik's avatar
    Kayıt Tarihi: 11/Ocak/2010
    Erkek
    -Resmi ismi risk raporuydu sanırım. şirketin kendisinden ve hakim ortaklarından ayrı ayrı risk raporu iste. borcu,icrası,dönen çekleri, ödemediği elektrik faturaları vb.ile oluşturulan bir rapordur. Epey fikir verir.
    -Referanslara bak. Daha önce yaptığı inşaatlar nasılmış öğren.
    -Teminat mektubu iste. Dikkat referans mektubu değil teminat mektubu iste. Referans mektubu önemsizdir. Yap-sat işiyle size arsanız karşılığında ev,dükkan verecekse arsayı tamamen devretme şartı olarak ev,dükkan teslimi koyun ve bunu tapuya işletin. Sizin ev,dükkanlar verilmeden diğerlerinin satışını gerçekleştiremeyecek şerhler tapu kaydında olsun. Avukatınız olsun. imzaladığınız herşeyi okuyun ve anlamadığınız kelimeler olmasın. illa olacaksa anlamını kendiniz araştırın,müteahhide sormayın. Sizin ev ve dükkanların Teslim tarihi belli olsun, o tarihte teslim etmesse günlük mesela 30 tl gibi cezayı firmanın size ödeyeceğini anlaşmaya yazdırın. Ayrıca cezanında süresi olsun. Yani 1 sene geciktirirse arsa ve üzerine yaptıklarıyla ilgili tüm hakların size geçeceği gibi madde koydurun. Miletin arazisini apartman yapacağım diye alıp 20 senedir çivi çakmayanlar var.
    -Proje belli olsun. Size 10 daire yapacağım bunun 4 ü sizin deyip 25 daire yapmasın. Projeyide anlaşma eki olarak iliştirin. Sizin onayınız olmadan ek kat dükkan vb.yapmasın.
    -Sözlü taahhütlere güvenme. Müteahhitlerle yaklaşık 12 senedir çalışıyorum. Sonunda it olan meslek erbablarında it lik yapan çok olur. Herşey yazılı olsun ve noterden onaylı olsun.
    -taahhüdlerini yapmak için sizden arsa dışında başka birşey talep etmeyeceğini anlaşmaya ekletin. Yükümlülüğünüz arsayı vermekten ibaret olduğunu, bunun dışındaki tüm giderlerin müteahhide ait olduğunu kayıt altına aldırın.
    -Balkona su çektirin. :-) Evin içine hortum serip balkon yıkamaktan nefret ediyorum.
    -Eğer sağdece araziyi peşin para verip alacaklarsa üstekileri yapmanıza gerek yok. Para bir yana tapu bir yana deyin olsun bitsin. Vadeli satış yada katkarşılığı satışda üstekiler lazım olabilir.
Toplam Hit: 930 Toplam Mesaj: 3