folder Tahribat.com Forumları
linefolder Bilgisayarla İlgili Diğer Konular
linefolder Msi Cx61 2Qc Maksimum Ram Miktarı Sorunu



Msi Cx61 2Qc Maksimum Ram Miktarı Sorunu

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Paşa.
    OkudukdaNeOldu
    OkudukdaNeOldu's avatar
    Kayıt Tarihi: 26/Mart/2016
    Erkek

    Selamünaleyküm mürid ler. sizlere 2 konuda danışmak istiyorum. (donanım konusunda pek bilgim yok. sadece bir kaç defa eski pc nin içini açmış ve her defasında elinde fazla vida kalmış birisiyim. bunu göze alarak cevaplarsanız çok sevinirim. fani dünya ne de olsa.Allah hepimizden razı olsun.)

     1 . elimde MSİ-CX61-2QC-1862XTR  notebook var. şuan üstünde 8 gb ram var ve ben bunu artırmak istiyorum.

    Ancak bu bilgisayarı satan sitelerle intelin sitesi arasında bilgi karmaşası var. sitelerde maksimum ram miktarı 16 diyor. ama intelde ise maksimum 32 diyor. şimdi hangisine güvenmeliyim. 

    notebook un olduğu site : http://www.hepsiburada.com/msi-cx61-2qc-1862xtr-intel-core-i7-4712mq-2-3ghz-3-3ghz-8gb-1tb-15-6-tasinabilir-bilgisayar-p-BD601840

    intelde ise işlemci hakkında şu bilgi var : http://ark.intel.com/tr/products/78933/Intel-Core-i7-4712MQ-Processor-6M-Cache-up-to-3_30-GHz

    2. ben bu pc ye ram almak istersem şu soğutuculu olanlardan alırsam eğer sıkıntı olur mu? yani bir ram modülüne normal diğer soğutuculu takarsam sıkıntı cıkar mı? cpuz ile aktığımda 8 tane yer gözüküyordu.

     

     

     


    ...
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RaNGeR
    RaNGeR's avatar
    Kayıt Tarihi: 26/Nisan/2007
    Erkek

    Hocam işlemcilerin RAM destekleri yüksek olur, böylece takılacağı anakartlardaki verimi alabilmenizi sağlar. Bunun anlamı şu: RAM sınırlaması, işlemcilerin yüksek RAM kullanma kapasitesinden dolayı işlemcilerden değil, anakartlardan kaynaklanıyor. Özellikle dizüstü bilgisayarların üst düzey olmayan versiyonlarında 2 RAM slotu koyarlar ki genellikle de bunlar 16 GB ile sınırlandırılır. Yani 16 GB'lık RAM sınırlaması işlemcinizden değil anakartınızdan kaynaklanıyor. Diğer bir değişle işlemcinizin desteği olsa da anakartınızın 16 GB üstüne RAM desteği yok diyebiliriz.

    Diğer sorunuza gelirsek, RAM'ler çok ısınma yapan parçalar değildir. Piyasada soğutuculu RAM'ler var elbette ancak onlar yüksek performans vermesi beklenen bilgisayarlar için üretilir ve diğer RAM'lere göre fiyatlıdır. Sizin bilgisayarınızın işlemcisi MQ versiyonu, yani orta seviye performans verir. Üst düzey performans verebilecek bir işlemcisi olan (HQ) veya işlemcisi overclock işlemine imkan verebilecek (K) versiyonlar için kullanılabilir ama sizin bilgisayarınız için gereksiz. Bunun yanı sıra bazı anakartların RAM seçtiğine şahit oldum. Yani alsanız da %100 çalışır diyemem.

    Bilgisayarınızın ısınmasının temel faktörü RAM'ler değil işlemciniz, ekran kartınız ve HDD'nin çalışma sıklığıdır. RAM'lerin ürettiği ısı bunların yanında kayda değer sayılmaz. Eğer RAM yükseltmek istiyorsanız bir düzüstü bilgisayar için riske girmeyin, içinde hangi markanın hangi modeli var ise birebir tedarik etmeye çalışın.

    edit: imla...

    RaNGeR tarafından 29/Mar/16 20:43 tarihinde düzenlenmiştir

    Forumda mesaj yazarken lütfen imla kurallarına uyalım, düzgün bir TÜRKÇE ile yazışalım. TÜRKÇE bizimdir, dilimize sahip çıkalım.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Paşa.
    OkudukdaNeOldu
    OkudukdaNeOldu's avatar
    Kayıt Tarihi: 26/Mart/2016
    Erkek

    Allah razı olsun hocam. Ne güzel yazmışsınız. Elleriniz dert görmesin.

     

    OkudukdaNeOldu tarafından 29/Mar/16 20:48 tarihinde düzenlenmiştir

    ...
Toplam Hit: 880 Toplam Mesaj: 3
msi cx61