folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Muhabbet Kuşumu Yetiştiremiyorum



Muhabbet Kuşumu Yetiştiremiyorum

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    o6u2
    o6u2's avatar
    Kayıt Tarihi: 04/Ekim/2008
    Erkek

    muhabbet kuşunu kendine alıştırma dönemi ilk hafta olur.ilk haftadan onu beceremediysen hayatta alışmaz daha.onu öyle seveceksin.

    kanadını falan da kesme.


    http://kocaer.me
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    1-618-GR
    1-618-GR's avatar
    Kayıt Tarihi: 29/Haziran/2011
    Erkek

    İlk mesajıma bianen, devamını getireyim detaylı..

    Şimdi muhabbet kuşları, fidan gibidir, sonradan gelişmesi çok zordur,  gagası kahverengi ise dişidir dişilerle uğraşılmayacağını biliyorsundur umarım : ))) illa hayvan olarak değil dişilerin hiç birini yola getiremezsin bu tip olaylarda cadılaşırlar.. Ehem ıhım velesıl kelâm, dişiler konuşmaz, fazla muhattap olmaz, erkeğine bile saldırır yumurtası falan olsun yuvaya sokmaz, ama bu tip obsesiflikler her hayvanda değişir..

    Muhabbet kuşunu özellikle " yavruyken + erkek + gagasına bak mavi olsun + küçükken gaga renkleri seni aldatabilir yinede sor sen kuşçuya " Sonracığıma onu konuşturmak istersen sessiz bir ortam oluşturup, onla her gece aynı sözcüğü tekrarlayacaksın..

    Örnek benim fıstık diye 1 muhabbet kuşum vardı, cam pencere açık kaçmazdı, gider gelirdi

    Özellikleri ;

    Yakışıklıydı
    Baba cici derdi bana
    Islıkla Akdeniz Akşamları şarkısını çalardı ( konuşarak değil ıslıkla )
    Cici kuş derdi

    Bizle yemek yerdi ama gerçekten yerdi soğanları çalardı sofradan, üstümüze fazla pislemezdi tedirgin olmadıkça ev ahalisine alışkındı hepsinin omuzuna konardı, ben odaya girdiğimde hepsini satışa getirirdi bir nevi köpek davranışı bu sahibe itaat :)) + Muhabbet kuşunu şuan dışarı çıkarıp gece omuzunda kovalayıp kaçmayan arkadaşım var muhabbet kuşları böyle çok bağımlı olur sahibine aşırı ilgi görürse ondan, nazlanır hatta yemeği suyu herşeyi onla yapmak ister bir nevi aşk, utanmasa yatağa bile gelir ama utanıyor merâk etmeyin..


    Derken, konuşmasını istersen bu dediklerimi yapacaksın..

    Alışmasını istersen sana o senlik 1 durum değil, bir arkadaş aç bırak sonra yem ver demiş ama öyle birşey yok :) çıkar ilişkisi olur o zaman hayvan " tik " yapar eline isteyerek değilde bir beklenti için gelir...

    Kafesini açıyorsun hergün, sen o yokmuş gibi davranıyorsun, o önce yanındaki koltuğa konuyor, derken adım adım yanına yaklaşıyor, derken bacağına çıkıyor derken omzuna derken ağzının içine kadar girer benimki dalak ameliyatı yapacak kadar bilgi sahibi olmuştu...

    Kulağımı ısırırdı haylaz saçımı çekerdi..

    Yani onun sana alışması tamamen bu süreçten geçer...

    50 ye yakın muhabbet kuşu besledim, sattım çok, elimde bile doğumunu izlediğim yavrular oldu yani bundan başka çarelerin yok..

    O kuştan hayr yoksa, atamıyorsan, alıyorsun 1 dişi, kızgın dişi al ama damızlık olsun, 1 yuvalık koyuyorsun yuvalığın içini fazla doldurma yarı yarıya sert ve yumuşak parçalar koy.. sonra yavrulamalarını bekle tabi, yavrulardan birini seç en atik canlı meraklı olanı, ona özel muamele yapar istediğin gibi 1 kuş elde edebilirsin...

    Öbür türlü bu kuşu sat yavru al...


    Bir domino taşıyım yıktığına sevinme....
Toplam Hit: 4096 Toplam Mesaj: 33