Nargile Tütünü Yapmak - Evde
-
Forumda ilgisi olan çıkarmı bilemedim ama nargile tütünü yapmaya karar verdim. İlgilenenler çıkarsa konuşalım tartışalım bi reçetesini çıkaralım.. ilk denememi yaptım demlemeye bıraktım birazdan farklı cins tütünle ikinci denememi yapıcam merak edenler olursa yazsın deneme yaptığım reçeteleri paylaşayım.. belki çılgın bir formul yakalarız işin ucu ticarete kadar gider :)
-
ByTechno bunu yazdı
Forumda ilgisi olan çıkarmı bilemedim ama nargile tütünü yapmaya karar verdim. İlgilenenler çıkarsa konuşalım tartışalım bi reçetesini çıkaralım.. ilk denememi yaptım demlemeye bıraktım birazdan farklı cins tütünle ikinci denememi yapıcam merak edenler olursa yazsın deneme yaptığım reçeteleri paylaşayım.. belki çılgın bir formul yakalarız işin ucu ticarete kadar gider :)
hocam reçete paylaşsan bakalım bende arada evde yapar içlerim ancak ev şartlarında yapması kıvam olayı sıkıntı gibi.
-
nereodi bunu yazdıByTechno bunu yazdı
Forumda ilgisi olan çıkarmı bilemedim ama nargile tütünü yapmaya karar verdim. İlgilenenler çıkarsa konuşalım tartışalım bi reçetesini çıkaralım.. ilk denememi yaptım demlemeye bıraktım birazdan farklı cins tütünle ikinci denememi yapıcam merak edenler olursa yazsın deneme yaptığım reçeteleri paylaşayım.. belki çılgın bir formul yakalarız işin ucu ticarete kadar gider :)
hocam reçete paylaşsan bakalım bende arada evde yapar içlerim ancak ev şartlarında yapması kıvam olayı sıkıntı gibi.
ilk reçetede yaptığımı 2 hafta sonra deneyeceğim son durumu belli olur ozaman. Ama dayanamayıp ertesigünü denedim ve denlenmeden içtiğim içinmi bazı sorunlar oldu yoksa hatalarmı var bilemiyorum. Sonuç şu oldu; duman çok iyi, 45dk yanma olmadı tütünde, fazla ağır oldu yüksek nikotin hissettim. Aroma zayıf kaldı..
nikotin yoğunluğunu tütünü kaynatarak veya belli bir süre yıkayarak ayarlıyoruz(tütünlede alakalıdır galiba, FEZ marka bandrollü tömbeki tütünü kullandım. ikinci denememde adıyamandan sarı tütün aldım). ilkinde su kaynadıktan sonra tütünleri atıp 3dk kaynattım(ikincide 10dk haşladım az önce)
aroma miktarını ikincide arttırdım. Şuan yaptığım karışım:
tütün 150 gr
glikoz (fırın öncesi) 50gr
glikoz (fırın sonrası) 100gr
gliserin 80gr
bal (fırın öncesi) 50gr
bal (fırın sonrası) 50gr
aroma 100gr
etil maltol 2,5gr ve propilen glikol (gliserinin %20si) ve renklendirici gıda boyası opsiyoneltütünü ayıkla kalın damarları yoket
saf su (ikincide damacana su kullandım) kaynat, kaynayınca tütünü ilave et 10dk karıştırarak haşla ve süz.. çok iyi süz ve sık makasla doğra.
glikoz ve bal tütüne ilave edip karıştır 200 ısıtılmış fırına sür 15dk pişir soğumasını bekle sonra
glikoz ve bal hafif ısıt akışkanlığı artsın sonra tütüne ilave et karıştır.. aroma, renklendirici, etil maltol bir kapta karıştır ve tütüne ilave et karıştır tekrar.. en son gliserin ekle ve karıştır tekrar
cam kapta ağzı kapalı sakla 1 hafta sonra karıştır 1 hafta daha bekle ve tadım testiikinci deneme adıyaman sarı tütün: https://yadi.sk/i/myYKj4dKjH1rZA
ilk deneme bandrollü tömbeki tütünü: https://yadi.sk/i/zXJQ_XI_E1VtQQ
ilk deneme bandrollü tömbeki tütünü: https://yadi.sk/i/U2DsrEZ1uQwWcg
öğrendiğim kadarıyla piyasadaki markalar virgina tütünü kullanıyor.. daha bulamadım onu bulursam onlada denicem