Nasıl Bir Plan Yapmalıyım ?
-
Hacılar üni son sınıfım.Tam olarak en geç 3 ay içinde kesin olarak bir işe girmem gerekiyor.Temel java bilgim var.Androidde hesap makinası,basit konuşma botu tarzı uygulamalar yaptım. Junior olarak bir işe girmem için bu ayımı nasıl değerlendirmeliyim hocalar ? 4 ayım vardı 1 ayımı heryere saldırarak verimli-verimsiz çalışarak heba ettim.
Gün gün şöyle çalış böyle çalış tarzı bişey lazım bana.Yoksa video falan izliyorum bişeyler yapıyorum randıman alınmıyor.
Günde salt 3 saat boş zamanım var.
Bana detaylı olarak bir cevap atarsanız çok memnun olurum hocalar.Özellikle sektördeki müridlerden yorum bekliyorum.
Durumum;
HTML,CSS
JAVA EE temel
Android temel
MYSQL'e aşinalığım var
İngilizcem advanced
u235 tarafından 17/Mar/16 03:19 tarihinde düzenlenmiştir -
hey gidi hey. devran dönmüş demek.
-
yumurtanin kapiya dayanmasi meselesi :) maalesef biz her isimizi bu sekilde hallediyoruz, yillarca insanlar yatar sonra akillanir :) neyse is isten gecmis zaten.
simdi hocam dallanip budaklanmana gerek yok, her seye bakayim dersen zaten zaman yetmez..
Yerinde olsam soyle bi yol izlerdim; guzel bir java kitabi alirdim ve OOP temelli bu dili ogrenebilecegim kadar ogrenirdi,. Bunun yaninda hangi ulkede calismak istiyorsan o ulkedeki java is ilanlarina bakip junior pozisyondaki biri icin neler istediklerine bakardim ve yine sadece java uzerine istenilen toolara/teknolojileri ogrenmeye en azindan fikir sahibi olmaya calisirdim. Mesela atiyorum unit testler nasil yapilir? ya da spring framework nasil kullanilir ya da daha onemlisi nhibernate i nasil kullanabilirim.. 3 ayini duzgun planlayarak gecirirsen iyi kotu bir seyler yapabilirsin.. gunluk 3 saat yetmez hocam, is ogrenmekten cok pratik ile ilgilidir, yoksa unutulup gider her sey. O yuzden gerekirse benim gibi 4-5 saat uyu her gun, birazcik rahatindan taviz vermen gerekecek bir seyler istiyorsan ve bir an once basla. Yoksa bu 3 ayini da, yillarini yedigin gibi yersin :)
bu yazdigim seyler direk sahsina yonelik degil hocam, genel olarak arkadaslara tavsiyemdir. Zamaninda kendinizi gelistirmezseniz gun gelince pismis tavuga donersiniz. Ben liseden beridir cok calistim hala calisiyorum ve hep calisacagim da.Teknoloji gelisiyoru, aciklarim oluyor her zaman onlari bir sekilde ogrenmek gerekiyor. Yani duran bir sey yok. Bunun bilincinde olmak gerekiyor. Bir de bunlari ders olarak degil de artik mesleginiz ve kariyeriniz olarak gorurseniz isin ciddiyetini daha iyi kavrarsiniz.
Basarilar simdiden...
-
@cnkgn
O ne demek.Nie öyle dedin ? :)
@unbalanced
Hacı her zaman ki gibi nokta tespitler ve güzel bir yorum atmışsın.Teşekkürler.
-
u235 bunu yazdı
@cnkgn
@unbalanced
http://www.tahribat.com/forum/sizce-hangi-programlama-dilinden-baslamaliyim--167800/2#msg1997414
-
CnkGn bunu yazdıu235 bunu yazdı
@cnkgn
@unbalanced
http://www.tahribat.com/forum/sizce-hangi-programlama-dilinden-baslamaliyim--167800/2#msg1997414
Hacım pusuya yatmış böyle bir şey mi bekliyodun. :)))
Headshot olmuş.
-
OOP temellerini öğren eğer bilmiyorsan hocam. İş mülakatlarında sorarlar, işine yarar.
3 ayda bir proje çıkaramayacağın için, temel adımları at. Seni işe aldıracak noktalara bak.
Java, C# istiyorsan dediğim gibi OOP' ye bak. PHP istiyorsan, CodeIgniter gibi bir framework' u az da olsa öğrenmeye çalış.
Mobile istiyorsan, yine Java gerekiyor, diğer tarafta Swift (bi fikrim yok) ya da hybrid sistemleri incele.
Adamlar sana birşey sorduklarında en azından verecek cevabın olsun. Fikrim var, burada da öğrenicem diye işte.
@CnkGn çok fena, naptın içinde mi tuttun hocam onca yıl :D
-
CnkGn bunu yazdıu235 bunu yazdı
@cnkgn
@unbalanced
Uff harbi cok kotu olmus
Harbi headshot , cnkgn winner! :)
Olur boyle seyler be hocam , onemli olan kalp kirmamak :)
Roark tarafından 17/Mar/16 14:47 tarihinde düzenlenmiştir -
u235 bunu yazdı
Hacılar üni son sınıfım.Tam olarak en geç 3 ay içinde kesin olarak bir işe girmem gerekiyor.Temel java bilgim var.Androidde hesap makinası,basit konuşma botu tarzı uygulamalar yaptım. Junior olarak bir işe girmem için bu ayımı nasıl değerlendirmeliyim hocalar ? 4 ayım vardı 1 ayımı heryere saldırarak verimli-verimsiz çalışarak heba ettim.
Gün gün şöyle çalış böyle çalış tarzı bişey lazım bana.Yoksa video falan izliyorum bişeyler yapıyorum randıman alınmıyor.
Bana detaylı olarak bir cevap atarsanız çok memnun olurum hocalar.Özellikle sektördeki müridlerden yorum bekliyorum.
Durumum;
HTML,CSS
JAVA EE temel
Android temel
MYSQL'e aşinalığım var
İngilizcem advanced
istanbul, anadolu yakasindaysan.... angular.js, python, calis sonra bana yaz.
yaninda log management, data visualization hakkinda bilgin olursa artın olur.
hackingo tarafından 17/Mar/16 17:22 tarihinde düzenlenmiştir -
@cnkgn
Vay amk.
Bir zamanların fakir ama gururlu gencin döner sandalyede fabrikatöre zengin olarak yüzünü dönüşü gibi dönmüşün :D
-
hackingo bunu yazdıu235 bunu yazdı
Durumum;
HTML,CSS
JAVA EE temel
Android temel
MYSQL'e aşinalığım var
İngilizcem advanced
istanbul, anadolu yakasindaysan.... angular.js, python, calis sonra bana yaz.
yaninda log management, data visualization hakkinda bilgin olursa artın olur.
Hocam malesef anadolu yakasında değilim.
Ama teklifin için teşekkürler.Anadolu yakasında olsam değerlendirirdim.