folder Tahribat.com Forumları
linefolder Derin Konular
linefolder Ne İçin Yaratıldım?



Ne İçin Yaratıldım?

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    hipokondriyak
    hipokondriyak's avatar
    Kayıt Tarihi: 02/Temmuz/2007
    Erkek

    Olgunisik bunu yazdı:
    -----------------------------

    Öncelikle assubaylık, subaylık polislik vb. gibi meslekleri düşünme, koşarak uzaklaş zira anladığım kadarı ile biraz duygusalsın. Orospusundan hırsısına şikecisine kadar veya eşkiyasından psikopatına kadar her cins insanla karşılaşıyor bu meslektekiler. Dediğim gibi koşarak uzaklaş, hiç bulaşma bu mesleklere.

    Sosyal yönü ağır basan meslekler düşünmelisin. Dinlemeyi,dertleşmeyi biliyorsan psikiyatri olabilir. Ya da çocuk doktorluğu olabilir.

    Ben öyle düşünüyom.

     


    -----------------------------

    @olgunisik bence kendın yapmak ıstıyorsun bu meslekleri . Tıp artı 5 yıl cocuk hastalıkları ve pskoljisi tus a hazırlanma da 2 yıl desen 13 yıl fılan

    yok oyle eskıdendı tıp ı kazanan herkes tus u da kazanırdı30 yasında ollup tusu kazanamayanlar var dısarıdan bakıldıgında kolay gelıyor ınsanlara .O ınsanlar calısmamısta yapamamıs dıyordu bızım arkadaslar tıpta okurken bre gerızekalı o zamankı sıstemde tus a gıren sayısı cok azdı ustelık cok rahat gecılıyordu "sımdıkı zamana gore " neyse.

     

    @ askerlıkle ve polıslıkle ılgılı yorum yapan vatan mıllet sakaryayı gececeksın kımse o kaygıyla gırmıyor kımsenınde ozellkle astsubayların vatanmıllet sakarya olaylarında oldugunu sanmıyorum ben bır tek guneydoguda oyleler dıger yerde yorum yapmak ıstemıyorum sınırlerım bozuluyor.

    ____________________________________________________________________________________________

    Genel olarak konuya gelırsek Oncelıkle meslek secımı aılede yanlıs yonlendırmelerle baslıyor .Ben çok başarılı bır ogrencıydım cok saygın bır anadolu lısesıne gıttım kı o dönemde ortalıkta sımdıkı gıbı anadolu lıselelerı yok fen lısesıne dahı gıtmemıstım.öss e gırdım 2. yılda ıstedıgım bolumu 8 puanla kacırınca veterıner fakultesıne gırdıım okulda sıkıntılar oldu neyse kendımı ıslere verdım guzelde para kazandım 2 yıl boyunca köpek uretım satım hospitalizasyon ,pansyon ve egıtım hızmetlerı verdık unıversıte ogrencısının aklına gelmeyecek paralar kazandım yedım.3 .yılımıda doldurdum ve artık devam edemeyecegını bu bolumun sehırde ve bolumde kendı kendımı yedıgımı farkettım. Kısır döngüler ,fılan derken kendımı saglık sorunlarımla basbasa buldum 2 kere hastanelılk oldum ve bunların hepsı pskolojık olarak stres faktoruyle gerceklesen maddi hastalıklar ha olayın piskoz kısmıda var tabıkıde oraya hıc gırmeyelım.

    Meslekte yapmak ıstedıgın ıste para olgusunu kaldırdıgın zaman ben ne yaparsam mutlu olurum dıye dusunun. Ben dusundum ne yapmak ıstedıgımın yıllardır kafamın ıcınde olan fıkır oldugunu farkına vardım.Aslında hep farkındaydım erteledım o nedenle bıraktım herseyı kıtaplarımı yaktım kesin dönüş yaptım yasım ılerledı arkadaslarım evlenmeye basladı calısanlar oluyor. Su anda ben unıversıte sınavına hazırlanıyorum ve de o kadar rahatım o kadar mutluyum kı zaten konular konusunda problemlerım yok yanlızca tekrarlar yapıyorum lısede temelın olmasının faydası var.Ne farkınız olacak arkadaslarınızda onlar 4 yıl once bıtırsınler neymıs efendım hayata hemen sarılmakmıs. Mutlu olmadıktan sonra sıkerım boyle hayatı kımın hayatı arkadasım bu hayat senın mı arkadasının mı babanın mı annenın mı sevgılının hayatı mı ? 4 yıl gec emeklı olursun olay bu kadar basıt.Evleneceksen ogrencıykende ıs kurabılırsın o potansıyel varsa zaten ıstersen astornomı muhendıslıgı oku tr de ıssız kalmazsın.

    Ha nedır bana bırakma bıtır surada 3 yıl sonra bıtıreceksın yada 4 yıl yada max 8 de bıtecek okul sonra ne yaparsan yap dıyen arkadasım , benı herzaman destekleyen işadamı bır abım ne vaatler verdı hıc bırıne kulak asmadım .Hayat sızın hayatınızını aılenızın sevgılınızın esınızın arkadaslarınızın ne dedıklerını ,teklıflerını umursamayın ne olursa olsun aldıgınız kararın kotu yada ıyı olması kımseyı alakadar etmez.

    İş kaygısına gelıncede okurken calısılmaz önyargısını bırakın ,klişe bunların hepsi dunyada ;avrupada amerıkada cocukların hepsı lısedeyken bıle hem calısıp hem okuyor sız unıversıteyı bıtırır bıtırmez ıs tecrubenız yoksa ıs bulacagınızı mı sanıyorsunuz?Kişi kendını gelıstırmelı. gelıstırmezse ınsan ılıskılerı ıyı degılse zaten ıster pc okusun ıster ucak muhendıslıgı bır yerde calısması zor.Piyasa ve kampus bambaşka.

    Sımdı bugun bı arkadasımla aramda gecen muhabbetı ozetleyeyım 5 yıl once astsubay okulunu bıtırdı sımdı sıırtte gorev yapıyor ılk 2 yıl cok guzel dıyordu sımdı 10 yılım kaldı sonra bırakacagım dıyor :)

    Davulun sesi uzaktan hoş gelır. Sen 40 yasına gel 20 yasındakı tegmenın sana ıstedıgı emrı versın. Yapı meselesı wc temızle dese temızleyeceksın ben kımseden emır almadım bu zamana dek almamda. O nedenle dırekt olarak astsubaylık dıyen arkadaslar ortamı gormeden etmeden  annenızın  babanızın tavsıyelerıyle vatan mılllet sakarya yapmasın lutfen.

    Hayallerınız ne olursa olsun peşinden gıdın başarılı oldugunuzu mutlu oldugunuz ıslerde kazandıgınız  para az bıle olsa sıkıntılı sıtreslı ortamdakılerden cok daha uzun yasatır rahata kavusturur sızleri.


    Homo sapiens, yaşamak için, diğer canlıların yaşamasına muhtaç; obligat parazit türüdür. "Sen olursan boş bardak , sana olur koyan çok su. a.g."
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Esconda
    Esconda's avatar
    Kayıt Tarihi: 28/Eylül/2007
    Erkek

    sniperscope bunu yazdı:
    -----------------------------

    Sevdigin isi yaparsan hayatin boyunca calismis olmazsin.

    Edit: Simdi badem biyiklinin teki gelir "Sen Allah'a ibadet etmek icin yaratildin" der.


    -----------------------------

    Doğru söze ne denir, bu arada bilen bilir badem bıyığım yoktur ;)


    https://t.me/pump_upp
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Seastar
    Seastar's avatar
    Kayıt Tarihi: 08/Ekim/2005
    Erkek

    sen bi okulunu bitir hayırlısıyla. ondan sonra bi süre işsiz kal ve kendi işinide yapma. o zaman düşüncek çok vaktin olur. şimdi bunları düşünmenin zamanı değil.

  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Turania
    Turania's avatar
    Kayıt Tarihi: 29/Eylül/2008
    Erkek

    Seastar bunu yazdı:
    -----------------------------

    sen bi okulunu bitir hayırlısıyla. ondan sonra bi süre işsiz kal ve kendi işinide yapma. o zaman düşüncek çok vaktin olur. şimdi bunları düşünmenin zamanı değil.


    -----------------------------

    hoca hazırlık yapmak lazım değil mi? erken kalkan yol alır demişler.


    Söyleyin eşe dosta herşeyden vazgeçer, Vatan'dan vazgeçmeyiz.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    fizilal
    fizilal's avatar
    Kayıt Tarihi: 08/Mayıs/2003
    Erkek
    Maslow denen hiyerarşisi malesef gündelik hayatta karşımıza çıkar.. Ekonomik durumu iyi olanlara ayrıcalıklar tanınır.. Ekonomik durumun iyi değilse hiyerarşinin en altında yer alan barınma, doyma gibi zorunluluklar bazen zorlayabilir.. Bu durumda yapılası şey gözleri kapatıp 5 yıl sonra yaptığında seni gülümseten birşey bulmak ve az kazandırsada sebat etmek.. Zira insanı kazandığından ziyade harcadıkları zor duruma sokar (Bknz Beckham'ın Spice Girl'i kazandığı para yetmiyor). Sevdiği işi yapmak neden önemli isterseniz matematiksel bir hesap yapalım: 1. Aşık olduğun kişi ile evledin 2. Sevdiğin çocuğun var 3, 4,5 ekle sen.. Şimdi günde 6-7 saat uyku, iş kanunu gereği haftaiçi çalışıyorsan 9 saat iş 2 saat işe gidiş geliş 2 saat yemek ve yemeğe ulaşım, hazırlık vesaire 2 saat TV 1 saat internet 2 saat WC, hatunla sevişme, diş fırçalama vesaire.. 9 saatte mutlu değilsen diğerlerinde mutlu olma şansın ne kadar? Psikopat bir toplum olma yolunda hızlı ilerleyişimiz acaba lisede gözünde büyüttüğü üni. eğitiminin milyon soru çözmeye değmemesi, sevdiği, aradağı işi yapmaması olabilir mi? NOT: uzun oldu kusura bakmayın..

    Herkes hoş bir seda duymak ister...
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    darq
    darq's avatar
    Kayıt Tarihi: 11/Temmuz/2007
    Erkek

    İyi bir psikoloğa git bence faydasını görürsün.

  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    bilie_jean
    bilie_jean's avatar
    Kayıt Tarihi: 16/Haziran/2006
    Erkek

    kendini belirli meslek dallarına şartlandırma derim.kendi tahsilini yeteneğini biliyorsun.

    olası işinden beklentilerinin neler olduğunu(fiyat,şartlar vs vs) bir düşün bu şartlar hangi mesleklerde var?düşün ve araştır.göreceksinki karşına birçok meslek dalı çıkacaktır.

    (Türkiyede insanların çoğunluğu istediği mesleği yapamamakta.fazla hayalperest olupta ilerde pişman olmakta var)

     

     


    twitter.com/KezzapliMakarna
Toplam Hit: 4839 Toplam Mesaj: 38