Neden Javascript Öğrenemiyorum?

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Cayan
    Cayan's avatar
    Banlanmış Üye
    Kayıt Tarihi: 11/Aralık/2009
    Erkek

    html yapısı css gibi şeylere oldukça hakimim. ancak ne zaman iş javascript'e geliyor far görmüş tavşan gibi uzun uzun bakıyorum. çeşitli udemy derslerini izledim react typescript angular yalın javascript vs gibi. ancak hepsinde anlatılan basit şeyleri algılayabilmeme rağmen uygulamaya geçince nereden başlayacağımı bilmiyorum. zannedersem javascript ile neler yapılabilir bunu bilmediğim için bu sorun oluşuyor ve kimse javascriptle şunları şunları yapabilirsin demiyor bahsi geçen derslerde.

    yani adam bana düz array yazdırmayı öğretiyor, typescript açısından tanımın öneminden bahsediyor, 2 ile 2yi toplamayı anlatıyor vs. bunları ben bilgi olarak alıyorum ama kendim bir proje yapayım dediğim anda tıkanıyorum.

    aramızda eminim bu süreci atlatmış javascript üzerine çalışmaları olan hocalarımız vardır bu "nereden başlayacağım" kısmına açıklık getirebilecek var mıdır merak ediyorum.

    Cayan tarafından 18/Nis/20 10:56 tarihinde düzenlenmiştir

    https://www.youtube.com/watch?v=jQk82bpUy1Y
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    MhmdAlmz
    MhmdAlmz's avatar
    Kayıt Tarihi: 09/Ağustos/2015
    Erkek

    Ben temelinin olmadığını düşünüyorum hocam :) 

    Her JavaScript bilen her C# bilen kod yazabilir diye bir şey yok.


    Andolsun kuşluk vaktine ve dindiği zaman o geceye ki, Rabbin sana veda etmedi ve darılmadı! Ve kesinlikle senin için sonu önünden (ahiret dünyadan) daha hayırlıdır. ileride Rabbin sana verecek de hoşnut olacaksın! O, seni bir yetim iken barındırmadı mı? Seni, yol bilmez iken (doğru) yola koymadı mı? Seni bir yoksul iken zengin etmedi mi? Öyle ise, sakın yetime kahretme (onu horlama)! El açıp isteyeni de azarlama! Fakat Rabbinin nimetini anlat da anlat!
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    coder2
    coder2's avatar
    Kayıt Tarihi: 15/Mart/2007
    Erkek

    Yazman lazım ki öğrenebilesin hocam.

    Basit bir oyun veya basit işlemler yapan hesap makinesi uygulamalar yazmaya çalış. Mesela; Sen ve rakip (Bilgisayar) karşılıklı olarak saldır-can yükle-savunma yap vs gibi bir yapı kur. Her saldırıda belli aralıkta rastgele saldırı gücü, savunma gücü vs olsun. Sonuçları ekrana bas vs vs

    Stackoverlow üzerinden açılan soru başlıklarına bakıp cevaplar üretmeye çalış.

     


    Önceleri Kızlar Utanınca Kızarırdı Şimdilerde Kızarınca Utanıyorlar..
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    2021 Talihlisi
    TheAvenqer
    TheAvenqer's avatar
    Kayıt Tarihi: 09/Şubat/2014
    Erkek

    Bende çok değil ama biraz uğraşıp bıraktım asenkron programlama ve syntax ı çok tuhaf geliyor alışamadım


    Bot ve lisans ihtiyaçlarınız için pm atınız.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    İnce Memed
    ComputerWolf
    ComputerWolf's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Kayıt Tarihi: 26/Mart/2003
    Erkek

    Çünkü bir projen yok hocam. jsp ile alakalı bir durum değil. Günümüzde herhangi bir dilin syntaxini öğrenmek 3 sayfalık bir iş.  Golang'ın 25 tane falan keyword'u var. Bunları öğrenmek inan çok kolay. Sağda solda gördüğün eğitim materyallerinin çoğu 5 para etmez. Hepsi aynı bokun laciverdi. Sana basit sytax'ı anlatır geçer. Aynısını ilgilin dilin resmi sayfasında çok daha kaliteli şekilde bulabilirsin.

    Neyse kilit nokta proje. Proje dediğin modüler bir yapı. Elbette bir projeyi tek bir dil ile de yapabilirisin(proje kapsamına göre). Ancak öncelikle proje tecrüben yoksa ki yok, kendine küçük bir proje yarat.Bu projenin insanlığa bir katkısının olmasına gerek yok.  Atıyorum dil öğreniyorsun, piyasadaki uygulamalar kafana yatmıyor kendine bir kelime listesi uygulaması yapacaksın. Türkçe-İngilizce diyelim. Önce istersen kelimeleri manuel sen girebilirsin. Sonraki aşamada İngilizcesini girdiğin kelimeyi tureng,google translate vs. gibi platformlardan otomatik çevirtip kaydettirebilirsin, sonraki aşamada bunların yanına o kelimenin örnek cümlesini webden otomatik bulup ekleyebilirsin gibi. Adım adım olacak işler bunlar. 5-10 yıldır kesintisiz kod yazan bir adam değilsen, ekstra kaynaklara bakmadan copy/paste yapmadan kod yazman da mümkün değil zaten. Bir yerlerden faydalanmak, copy/paste yapmak kötü bir şey değil. Hatta kod okumak, başkasının çalışan kodunu tekrar yazmak faydalı işlerdir. Sonuç itibariyle sabırlı olacaksın, kafandaki kod şak diye çalışır hale gelmeyecek. Bazı problemleri çözmen saatler,günler,haftalar alabilecek. Önemli olan senin istikrarlı olmaz. Zaten işin en zor kısmı da burası.

     

    Hep denedin. Hep yenildin. Olsun yine dene , yine yenil ama daha iyi yenil !
Toplam Hit: 1348 Toplam Mesaj: 5
javascript js angular redux typescript react