Neden Karalama(Misal Danone)
-
http://www.danone.com.tr/basinduyurusu.asp
Neden karalamalar yapılı.Şu piskoloji var ben iyi değilim nasıl iyi olucam milleti karalayarak.Örnek danone vs.. bi ton olay var.Şimdi şu var bir insna neden karalama yapar ki?Neden adam gibi yaptığı işlerle zirve uğraşına girmez.
Aslında bunun diğer bir amacıda danone olayı yüzünden.Bunun hakkında da açtım sonra düşündüm insan neden karalama yapar?Etrafımdan bir çok insanın başına gelir.Suçlu oldukları halde sizi alt ederlr.Köşeye sıkıştım dediğiniz durumlar vardır..
-
-hey sen saçını kestir..
-hojaaam onun da uzuuun.... (diyen tipler vardı eski okulumda)
var hoja böle insanlar ne bileyim böle kendi ezikliklerini yenmek için başkalarını karalarlar.
-
danonenin fransız ortaklı sermayesi olması yetmezmi, fransız olması üstüne bitakım iddaalar atılınca insanlar ciddiye alıyor, ermenilere destek verdikten sonra bu bilinçaltı tepkiyi bence hakediyorlar... aynı karalamayı ülkere yapsalar toplumumuz güler geçer...
-
buruksu bunu yazdı:
-----------------------------
danonenin fransız ortaklı sermayesi olması yetmezmi, fransız olması üstüne bitakım iddaalar atılınca insanlar ciddiye alıyor, ermenilere destek verdikten sonra bu bilinçaltı tepkiyi bence hakediyorlar... aynı karalamayı ülkere yapsalar toplumumuz güler geçer...
işte yanlış bir düşünce bu.Büyük ihtimalle rakipler ortaya attı neden ülker çalışmıyor ülkerin başkalarından kopyalamadığı sadece 2 şeiti var %99.99.98 i kopya.Ülkeri seven varmı bilmem ben hiç desteklemiyorum.Ülker malı yemem.Bi süpriz vardı onunda çikolatasının içine ettilerAyrıca ülkerin %40 ı yahudi??Yahudileri çok mu seviyorsunuz.
-
ya adamın teki can sıkıntısından oturduğu yerden onlarca komplo teorisi üretiyor.(büyük ihtimalle "komplo teorisi" filmine özenerek).
sonra adamın teki de ermeni soykırımını kabul eden fransaya ne yapsam da hırsımı alsam diye boş boş dolanırken internette bir bakıyor tam da aradığı şey.sonra kafasına göre bunu bir güzel çeviriyor yok fransızlar türk çocuklar gelişmesin diye hormon engelleyiciler(öyle bir şey varsa arap olayım) koyuyormuş falan filan. aklı olan insan etkilenmez bunlardan arkadaşlar.
-
zumsuk bunu yazdı:
-----------------------------http://www.danone.com.tr/basinduyurusu.asp
Neden karalamalar yapılı.Şu piskoloji var ben iyi değilim nasıl iyi olucam milleti karalayarak.Örnek danone vs.. bi ton olay var.Şimdi şu var bir insna neden karalama yapar ki?Neden adam gibi yaptığı işlerle zirve uğraşına girmez.
Aslında bunun diğer bir amacıda danone olayı yüzünden.Bunun hakkında da açtım sonra düşündüm insan neden karalama yapar?Etrafımdan bir çok insanın başına gelir.Suçlu oldukları halde sizi alt ederlr.Köşeye sıkıştım dediğiniz durumlar vardır..
Çıkar sağlamak için. Cocacola, Danone, Deniz Feneri, Cumhuriyet, Zaman, Akp, vb. (Binlerce örnek bulabilirsiniz!) Bunların hepsinin bi marka değeri, tüketicilerde güven duygusu, kitleleri, bilmemneleri... var. Bunlardan memnun olmayan rakip kesim var. Küreselleşme, milliyetçilik ve ideoloji temel karalama araçları... İyi karalıyolar etkili de oluyo işte örnek altta kandırılmış bi vatandaş :D -
türk insanını aptal yerine koyan kim fransızlar
bu ürün kimin fransızların neden özellikle çocuklar için yapılıyor çocuklara temelden beyne aptal iksirini yedirip ilerde zorluk çıkarmasınlar diye
niye hele söyle niye türkleri kendileri gibi yaptırıp kültürlerini öğretmeleri için 20 yıl sonra bu iksirin etkisi ortaya çıktığında biz yeni uyanmış olacaz o zamanda bi bka yaramayacağı için
DANONE TÜRKLER İÇİN MÜBAHTIR YEMEYİN DERİM APTAL YERİNE KOYMAK İSTEYENLER YESİN
2020 yılında avrupada 2 insandan birisi 60 yaşın üstünde olacak ee türk gençliği 26 milyon şu an 18 in altında bu gençlik napar dünyayı fetheder
o yüzden şimdiden zehiri verelim diyorlar yazıklar olsun o danoneyi yiyene
-
z.çarım danoneye, bi ton mama markası var şartmı danone yedirmen. Benim velette tv de görüyo babaaa danoneee ötekide bendee bendee, işin yoksa kanal değiştir çocuk kandır.. bunlar yüzünden süt içiremiyoruz, danoneymiş vay a...q. ya sanki sütten daha yararlı. :(
-
bana kalsa danone dahil tüm yurtdışı sermayeli kuruluşları sınırdışı ederim.danone ne yapıyosa aynısını türk markalarda yapıyo.taklit ya da deil.ülkerde yahudi ortaklı onuda atarım.halk flan onlar ne yapsa zaten aynısını aynı kalitede yapıyo.
bence karalanmaları iyi bişey bu tür markaların.ülkemizde çok gerekli olduklarını düşünmüyorum -
Koka senin dediğin seyi suan cin yapıo... ve gorun dunya ekonomisindeki durumları....Ve senin dediğin sey kominizm dede war....
-
IRF bunu yazdı:
-----------------------------Koka senin dediğin seyi suan cin yapıo... ve gorun dunya ekonomisindeki durumları....Ve senin dediğin sey kominizm dede war....
hayır anlamadığınız nokta bu çin bunu yapmıyor.Bu düşünce kesinlikle yanlış.Herşeyi sınır dışı ettin yasakladın peki insanların bu tarz düşüncelerini nasıl yasaklarsın?Ne yaparsın bu eninde sonunda patlak verecektir.
Sonucu neden mi geçer?Eğitim eğitim eğitim.Rusya,çin,almanya rusya ve çin hatta bulgaristan sosyalizmden geçti.Almanya faşizmden.Ne oldu herşey çok sıkıydı sen kavgaya suçlu girersen 6 aydan başlayıp taş ocaklarında çalıştırıyorlardı zor şartlarda.disiplin vardı kısacası ne oldu sonra herkez isyan etti.
Ancak ne yaptılar tekrar eğitimle yeni düzene geçtiler.Ancak bu sefr farklı sistemde disiplik vardı şimdi rusya,çin,almanya dünyada çok iyi derecede bulgaristan yakın zamanda düzelecektir.
Kısacası baskı iyi değildir, iyi diye savunursun ancak belirli süre sonunda çok yol kat ederisn fakat devrilirsin.En basit örnek osmanlıdır.Sürekli işçi sınıfı şu bu bi ton kural konuldu ne oldu dağıldı 16 kez.Fakat Türkiye yapıldı gayet iyi gitti oda dağıldı(80 dönemi ve gelecek 80 dönemi).
Türkiyede eğitim tamamen eksik bu endenle kötü.Eğitim ve disiplin olması şart.Geçen icra ile ilgili işim vardı gittim devletin yerinde hukukla ilgili bir birimde ufacık bir yerde sigara içiyorlar.Haberleri yokmu bunların kanundan ?Toplu yerde sigara içmek yasaktır.
Yani insanları disiplin ve eğitimle donatırsan gerçekten iyi bir yerlere gelecektir.Disipliğini çok sıkıp diktatorluk tarzına getirirsin batar.