folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Nefes Egzersizleri/Akciğer Kanseri/Koah Hastalığı/Sigara Hakkında Sorular.



Nefes Egzersizleri/Akciğer Kanseri/Koah Hastalığı/Sigara Hakkında Sorular.

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ultrAsker
    ultrAsker's avatar
    Kayıt Tarihi: 14/Ağustos/2005
    Erkek

    7-8 yıllık içiçiydim ben de 1  aydır agzıma sürmüyorum. temelli kurtuldum sanırım bu meretten. sabahları agzındaki o çöplük hissi olmaması güzel şeymiş.

     

    benim psikolojik olarak kendimi motive etmem şöyle oldu 

     

    'ben bu mereti neden içiyorum?' 

     

    yani gerçekten sebebi ne? düşün bakalım bi, kendine uydurduğun bin yalanı bi gör, ne bileyim hiç bir sebebi yok gerçekten, durup dururken kendimizi bağımlı etmişiz.


    i ve got nothing against god. its his fan club i cant stand.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    zalimadam
    zalimadam's avatar
    Kayıt Tarihi: 08/Şubat/2011
    Erkek

    sigarayı bırakmak isteyenler profilimdeki numaradan bana ulaşsın.

     

  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Austen
    Austen's avatar
    Kayıt Tarihi: 13/Ağustos/2012
    Erkek

    Hocam öncelikle, bugüne kadar 1 tane deneme maksatlı dahi olsun sigara içmediğimi söyleyerek lafa girişeyim. 

    Günde 3 paket içiyorum, ayda 660 lira veriyorum demişsin. Yıllık hesapladığında 8000 lira civarında bir para yapıyor. Sence sigara buna değer mi? Aylık kazancın ne kadar? 660 lira ile değil araba uygun bir ev taksidi ödersin, geleceğin garanti altına alınır. 660 liradan söz ediyorsun. Neredeyse asgari ücret. O para ile çocuk okutmaya çalışan insanlar var. 

    Ailemde 2 kişi sigara yüzünden öldü. Tabi tıbbi olarak baktığında doktorların tarifine göre bilmem ne yetersizliği vs. Ama esas etken sigaraydı. Ben iri yarı, 100 kiloya yakın bir insanın neredeyse 2 yıl içerisinde 40 kilo civarına düştüğünü, eridiğini gördüm. Önceden tabiri yerindeyse ayı gibi dediğin adam eridi gitti. Hastalık bir başladı mı sağdan soldan her tarafdan bir şeyler çıkıyor. Acısı ayrı, aileye verdiğin külfet apayrı bir şey. Diyalizlere taşındı, evde solunum cihazları bağlı koltuğa çöktü kaldı. Değer mi? Başına gelen en acılı olayı hatırlamanı istiyorum. Fiziksel acıdan söz ediyorum. Hiçbir şey yaşamadıysan ne mutlu. Ama yaşadıysan o acıya x5, x10 ekle bir daha düşün, çünkü ilerideki vaziyet bu olacak.

    Ben lisedeyken daha birinci sınıfta bir arkadaşım vardı. Dik bir merdivenden beraber inerken o 2 defa duraklamak zorunda kalıyordu. Nefessiz kalıyordu. Tıkanıyordu. Şimdi üzerinden kaç sene geçti, hala devam ediyorsa muhtemelen 90 yaşında dede gibi geziniyordur. Çünkü gidişat öyleydi. 

    Hocam bırakma işi apayrı bir iş. Bir anda zınk diye kesebilen de var, kesemeyen de var. Bu sebeple yardım kuruluşları var. Sigara bıraktırma hatları vs. Bunun kurumu da vardı, adını şu an hatırlamıyorum. Ama benim acizane tavsiyem direk bırakma. Günde 3 içiyorsan 2 pakete düşür. 20 gün civarında 2 paket iç. Sonra günde 1 pakete indir, 20 gün öyle iç. Sonunda 20 günde birkaç pakede indir. Sonra tek tek içmeye başla. Çok bunaldığında tane tane iç. Böyle ufak ufak, kademeli bırakman daha faydalı olabilir. Bir anda kesersen yoksunluk olacak. Vücut alışık. YIllardır içiyorsun. Bir anda kesmen mümkün değil. Vücut başka şeyle onu tolere etmek ister. Daha kötü durumlara girebilirsin. Bunu istemeyiz. Nikotine karşı toleransın, eşiğin nasıl yavaş yavaş yükseldiyse yavaş yavaş azalması lazım. 

    Son olarak şunu izlemeni öneririm. Bu şey senin içinde,

    http://www.youtube.com/watch?v=yskYG-EVlBY

    Elini bıçakla kessen hemen müdahale ediyorsun, kanamayı durduruyorsun, iltihap kapmasın diye uğraşıyorsun. Neden ciğerlerine bunu yapıyorsun?

  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Telekinesis
    Telekinesis's avatar
    Kayıt Tarihi: 28/Kasım/2010
    Erkek

    Ben birkaç tane akciğer temizleme kürü buldum beyler.

    Uygulayacağım, size de öneririm. İhmale gelecek bişey değil.

Toplam Hit: 4136 Toplam Mesaj: 35
sigara antrenman maskesi