folder Tahribat.com Forumları
linefolder Asp - Php - Cgi - Perl
linefolder Nerde Hata Yapıyorum (PHP Soru)



Nerde Hata Yapıyorum (PHP Soru)

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    cybermole
    cybermole's avatar
    Kayıt Tarihi: 29/Mart/2016
    Erkek
    	    //firsat
    public function get_footer_firsat_posts() {
    $this->db->join('categories', 'posts.category_id = 5');
    $this->db->select('posts.* , categories.name as category_name');
    $this->db->where('is_slider', 1);
    $this->db->order_by('slider_order','asc');
    $this->db->limit(15);
    $query = $this->db->get('posts');
    return $query->result();
    }

    yukarıdaki sorguda hatayı nerde yapıyorum bir tablomuz var tabloda slider_order a girilen değere göre listeleme yapmak istiyorum ama bir türlü olmuyor kafasına göre listeliyor. 15 adet listeliyor kategori 5 den verileri alıyor ama slider_order a girilen değere göre listeleme yapamıyorum.. tesekkur ederim .


    Kötü olanları aranızdan çıkarın!!
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    unbalanced
    unbalanced's avatar
    Kayıt Tarihi: 14/Haziran/2006
    Erkek

    php'den hic anlamam hocam, kimse cevap yazmamis diye yazayim dedim.

    gözüme carpan ve hata cikarabilecek sey; iki tabloyu birlestirmissin ancak daha sonra is_slider, slider_order gibi fieldleri direk yazmissin, onlari tablo ya da tablo aliaslariyla cagirmayi dene

    atiyorum posts.is_slider seklinde

    ikinci olarak neden sql queryi tek bir satirda yazmiyorsun da bu sekilde yapiyorsun bilmiyorum belki o da bir etken olabilir. order by normalde zaten asc olarak siralar, belirtmene gerek yok

     

     

    unbalanced tarafından 21/Eyl/19 02:17 tarihinde düzenlenmiştir
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DuPi
    DuPi's avatar
    Kayıt Tarihi: 21/Ağustos/2005
    Erkek

    slider order 'e veri olarak ne giriyorsun  sayımı? yazı mı?


    Ne zaman birşey öğrenmek istesem, Birden Vaktim Kalmıyor ?
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    cybermole
    cybermole's avatar
    Kayıt Tarihi: 29/Mart/2016
    Erkek
    DuPi bunu yazdı

    slider order 'e veri olarak ne giriyorsun  sayımı? yazı mı?

    sayi

    is_slider olan da 1 degeri olanlari olanlar.diyorum hersey tmm tek.sknti slider_order a 1,2,3 numaralar atadigimda siralama veri i sekilde yazmio


    Kötü olanları aranızdan çıkarın!!
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DuPi
    DuPi's avatar
    Kayıt Tarihi: 21/Ağustos/2005
    Erkek
    cybermole bunu yazdı
    	    //firsat
    public function get_footer_firsat_posts() {
    $this->db->select('posts.* , categories.name as category_name');
    $this->db->join('categories', 'posts.category_id = 5');
    $this->db->where('is_slider', 1); $this->db->order_by('slider_order','asc'); $this->db->limit(15); $query = $this->db->get('posts'); return $query->result(); }

    yukarıdaki sorguda hatayı nerde yapıyorum bir tablomuz var tabloda slider_order a girilen değere göre listeleme yapmak istiyorum ama bir türlü olmuyor kafasına göre listeliyor. 15 adet listeliyor kategori 5 den verileri alıyor ama slider_order a girilen değere göre listeleme yapamıyorum.. tesekkur ederim .

    şu şekilde denermisin

     

     

    DuPi tarafından 21/Eyl/19 02:48 tarihinde düzenlenmiştir

    Ne zaman birşey öğrenmek istesem, Birden Vaktim Kalmıyor ?
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    cybermole
    cybermole's avatar
    Kayıt Tarihi: 29/Mart/2016
    Erkek

    $this->db->order_by('slider_order','asc');

    bunu denedim.hocam olmuyor


    Kötü olanları aranızdan çıkarın!!
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    cybermole
    cybermole's avatar
    Kayıt Tarihi: 29/Mart/2016
    Erkek
    public function get_footer_firsat_posts() {
    	$this->db->join('categories', 'posts.category_id = 5');
    	$this->db->select('posts.* , categories.name as category_name');
        $this->db->where('posts.slider_order', '7');
    	$this->db->order_by('posts.slider_order','asc');
        $this->db->limit(1);
    	$query = $this->db->get('posts');
    	return $query->result();
    }

    bu komutla yani where girdiğim değerle istediğim geliyor ama ben 1den 15 e kadar olan kısmın gelmesini nasıl saglıcam tek tek girince oluor vere veri geliyor ama limit(15) yapınca aynı kayıttan yanyana 4-5 tane veri koyyuo .. nerden bulastım bu codei ye ya.. :)


    Kötü olanları aranızdan çıkarın!!
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    MhmdAlmz
    MhmdAlmz's avatar
    Kayıt Tarihi: 09/Ağustos/2015
    Erkek
    cybermole bunu yazdı
    public function get_footer_firsat_posts() {
    	$this->db->join('categories', 'posts.category_id = 5');
    	$this->db->select('posts.* , categories.name as category_name');
        $this->db->where('posts.slider_order', '7');
    	$this->db->order_by('posts.slider_order','asc');
        $this->db->limit(1);
    	$query = $this->db->get('posts');
    	return $query->result();
    }

    bu komutla yani where girdiğim değerle istediğim geliyor ama ben 1den 15 e kadar olan kısmın gelmesini nasıl saglıcam tek tek girince oluor vere veri geliyor ama limit(15) yapınca aynı kayıttan yanyana 4-5 tane veri koyyuo .. nerden bulastım bu codei ye ya.. :)

    Hocam at kodu Sqfiddle herkes sana T-Sql kodunu verir. ORM Kullanmak zorunda mısın ?


    Andolsun kuşluk vaktine ve dindiği zaman o geceye ki, Rabbin sana veda etmedi ve darılmadı! Ve kesinlikle senin için sonu önünden (ahiret dünyadan) daha hayırlıdır. ileride Rabbin sana verecek de hoşnut olacaksın! O, seni bir yetim iken barındırmadı mı? Seni, yol bilmez iken (doğru) yola koymadı mı? Seni bir yoksul iken zengin etmedi mi? Öyle ise, sakın yetime kahretme (onu horlama)! El açıp isteyeni de azarlama! Fakat Rabbinin nimetini anlat da anlat!
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    lazz
    lazz's avatar
    Kayıt Tarihi: 15/Ekim/2007
    Erkek

    hocam bana kalırsa 

    join kullanımından kaynaklanıyor

    joini left joinle degiştriebilirmisin

    birde oyle dene istersen

     

  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    trooper
    trooper's avatar
    Kayıt Tarihi: 11/Kasım/2007
    Erkek
    $this->db->join('categories', 'categories.id = posts.category_id');

    olarak joinleyip where ile kategori çekmeyi dene bi


    ZzZzZzZ...!
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    cybermole
    cybermole's avatar
    Kayıt Tarihi: 29/Mart/2016
    Erkek
    trooper bunu yazdı
    $this->db->join('categories', 'categories.id = posts.category_id');

    olarak joinleyip where ile kategori çekmeyi dene bi

    teşekkür ederim hocam oldu.


    Kötü olanları aranızdan çıkarın!!
Toplam Hit: 612 Toplam Mesaj: 11
php