folder Tahribat.com Forumları
linefolder Derin Konular
linefolder Nereye Gidiyor Bu İmamlar?



Nereye Gidiyor Bu İmamlar?

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    student
    student's avatar
    Banlanmış Üye
    Kayıt Tarihi: 04/Ocak/2006
    Erkek
    xz bunu yazdı:
    -----------------------------

    student bunu yazdı:
    -----------------------------

    xz demiş ki ;

     

    .......... ayrıca islam da kendinden başka hiç kimseye hiçbirşeye başka inanç yada inançsızlığa en ufak müsaması olmayan bir din .....

    -------------------------------------------------

    Şeriatle yönetilen Osmanlı imparatorluğunda 600 yıl farklı inançların , dinlerin  yaşadığını bile bile hala birisi bunları söylüyorsa  ya çok cahildir ya da bilerek konuyu saptırmaya çalışıyordur.İslamın başka dinlere müsamahası olmasaydı Osmanlı sonrasında ki Türkiyede ne bir Hrsitiyan ne bir yahudi ne de kilise veya havra kalırdı.

     


    -----------------------------

     

     

    konu çok sapıttı ama ben osmanlıdan bahsetmiyorum, osmanlı nın uygulaması taktire şayan olabilir ama o osmanlının devlet yöneticlerinin kabiliyeti (ayrıca bubunu bilmeyecek kadar da cahil değilim ama sen bugün müslüman ülkelere ve tarihlerine bakıp ne demek istediğimi göremeyecek kadar körsün enazından bugün dincilere bakman yeterlidir ve bunu savunmak içinde osmanlının uygulamalarını gösteremezsin, bugün dinci islamcı denen kimselerin yada toplumların herşeye karşı anlamsızca savaştıklarını reddetme, irana bak afganistana bak ırak mısır cezayir hep din terörü ile sarsılıyor nedeni ise islama göre birilerinin "dinsiz-kafir" olması , islamcı için viking olsun aborjin olsun kafirdir ve katli vaciptir, başka hiçbirşey yapmasına lüzum da yoktur - taşlanarak yakılarak kafası kesilerek farketmez işte buna meydan vermemek için zaten türban yasağı var biliyorlarki adamlar sen niye takmıyorsun diye birilerine saldıracak ertesi gün ve devletin aczi malum bunu da engelleyemiyecek ve buyüzden diyanet var müslümanları saldırmaktan bombalamaktan asıp kesmekten men etmek için aynen osmanlının şeyh-ül islamı gibi ;birtakım ulemanın eline düşüp canlı bomba haline getirilmesin masum cahil insanlar diye 



    -----------------------------

    xz  hala sallıyorsun , Osmanlı şeriatle yöntiliyordu , , devlet yöneticileri de müslümandı.İşine gelince şeriatle yönetilen Osmanlıdaki uygulamalar devlet yönetiminin kabiliyeti oluyor  İslamın hoşgörüsü olmuyor ama bugünkü İran , Afganistan gibi İslam ülkelerindeki yöneticileirn kabiliyetsizliği (!) hemen İslamın suçu oluyor. O saydığın ülkelerde sadece Afhganistanda Hrisdtiyanlar kötü karşılanabilir bunun nedeni de işgal alında olması.Amerika Türkiyeye saldırsa bizde hoş karşılamayız.İran konusunu zaten hiç karıştırma.İran da yaşayan Hristiyanlar hallerinden memnun, istersen bir araştır.Öyle rastgele sallama.

    Diyanet konusunuda saptırmışsın , sanki Diyanet olmasa millet saldıracak.Diyanet yokken bu millete Kuranı Keirmi okuması yasaklandı , ezanın arapça okunması yasaklandı.Ayaklanma , saldırı olsaydı o zaman olurdu.Diyanet , imam hatip lisesi gibi okullar bu yasaklardan sonra ölen kişinin cenazesini kaldıracak imamın bile olmaması yüzünden kuruldu.Devlet b,i şekilde dini kontrol altına almak istedi ama bu senin saptırdığın gibi değil.

     

    sertan 06 demiş ki ;

    imam hatiplilerin kapanan üniversite yolunu bu şekilde açıolar heralde olan yine meslek liseliye oluo, zaten ülkenin en çok imama ihtiyacı var yoksa kim napsın senin okulunda öğretmen açığı mı var dersler boş mu geçio kimin umrunda

    ingilizce dersine türkçe hocasının girdiği bi eğitim sisteminde bunların çok görülmemesi lazım ....

     -----------------------------------

    Ben imam hatipliym , bunu ilk defa duyuyorum  ,

    Okullardaki öğretmen açığı , öğretmen olmamasından değil , öğretmenlerin atandıkları yeri beğenmemesinden kaynaklanıyor.Mesela iyi bir ingilizce öğretmeni yi bir yerde ( istanbul , ankara , izmir )  öğretmenlik yapmak istiyor.Öğretmenlik yaptığı okul çevresi zengin ise özel ders vererek daha çok para kazanıyor.Bu yüzden de her atandıkalrı yere gitmiyorlar.

  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Sigortacı
    DJ_Alper
    DJ_Alper's avatar
    Bilgi/Destek Madalyası
    Kayıt Tarihi: 03/Ocak/2006
    Erkek

    student hiç birşeyin farkında değilsin

    bu ara yeni duyman normal zaten önceden duysaydın sende yapardın :)

    sonuç olarak gerçek bu yani uydurmuyarum duyduk yere kaynak sağlam


    Sorularınızı cilginsigortaci@gmail.com a yazabilirsiniz cevaplar facebook sayfasında >>> facebook.com/cilginsigortaci █║▌│█│║▌║││█║▌║▌║
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    sertan_06
    sertan_06's avatar
    Kayıt Tarihi: 17/Mayıs/2007
    Erkek
    sana sadece kızı ağrı doğubeyazıta çıktığı için nasıl sevinen adamı söyliyim de sende yazdıklarını bi daha oku ...

    spor akademisi hazırlık kurslarımız ankarada açılmıştır.tbt dekilere duyurulur.firtina_kickbox@hotmail.com
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Media
    Media's avatar
    Kayıt Tarihi: 08/Mayıs/2007
    Erkek
    iLLuMiNaTi bunu yazdı:
    -----------------------------

    DJ_Alper bunu yazdı:
    -----------------------------
    ben ne yazdım siz konuyu nereye çekiyonuz ben diyom kadrolaşma var başka kadrolara kaydırılıyo avanak avanak bakıyoruz
    -----------------------------

    doğru hacım adamlar bi açık kapı bulmuş ordan tıkır tıkır geçişler yaptırarak istediği mevkilere adam konduruyolar..


    -----------------------------
    tek imamlar mı usta ? neleri vardır kim bilir

    ....
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    xzxz
    xzxz's avatar
    Kayıt Tarihi: 21/Haziran/2003
    Erkek

    laik bir ülkede devlet dini finanse edemez, eğer laik sistem taraftarıysak ya da öyle birşey varsa / kaldıysa devlet dinden bütünen elini çekmelidir. din cemaatine bırakılmalıdır, eğer imama ihtiyaçları varsa kendileri yetiştirirler , camiye ihtiyaçları varsa kendileri yaparlar parasınıda ceplerinden öderler. aynı şekilde kilise lazımsa inananları yaptırır papazınıda kendileri besler devlet için bir dinin üstünlüğü yoktur X bir dinde kendine tapınağını yapabilir ve papazını / şamanını yada neyse kendisi yetiştirir.tümlaik ülkelerde yada güçlü sistemleşmiş devletlerde olay böyle yürür.

    Ama TC devleti dini vatandaşlarını bir yönlendirme yeri geldiğinde baskı aracı olarak kullanmaktadır hatta insanları dinlerine göre ayırmakta hatta dine inanış biçimine göre ayırmaktadır. devletin dinden çıkarı oldukça bu sistem böyle gider, devlet dine de müdahale etmekte islamı kendi kafasına göre yeniden yazıp diyanet aracılığı ile vatandaşlarına yayıyor ve savunma olarak şunu diyor dini başıboş bırakırsak "irtica" hortlar. Bence asıl gerçek şu ki bir devletin toplumunu yönetmek için bazı erkleri vardır , ekonomi , eğitim, kültür ,din ,asker vb bizim devlet başı boş kalıp tüm diğer silahlarını kaybettikçe önce dine sonra orduya sarılıyor. söze gelince laikliği Atatürkçülüğü kimseye de bırakmaz. 


    herşeyin bir şeyi vardır
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    xzxz
    xzxz's avatar
    Kayıt Tarihi: 21/Haziran/2003
    Erkek

    B0LDPiL0T bunu yazdı:
    -----------------------------

    dayı bak o zaman sana olacakları söyleyim. tarikatlar açarlar o camileri medreseleri. sonra içlerindeki Atatürk ve ordu düşmanlığını, kuran kursları kisvesi altında genç beyinlere aşılarlar. durduk yerde kendimize hemde kendi elimizle düşman oluştururuz. Allah, din, kitap, için yetiştirilen adamla mücadele çok zorlu olur. bilinçlerini ve beyinlerini kaybeden canlı bombalar pkk itleri  gibi saklanmıyor bile. 

    ayrıca dediğin gibi cami açma v.s. serbest bırakılırsa bu şehirlerdeki yaşamıda etkiler. dini menfaat olarak kullanan şehirlere giriş için vize pasoport bile gerekebilir (: 

     


    -----------------------------

    hocam çok haklısın zaten bu yüzden laik bir ülke değiliz, cahil eğtimsiz ve kültürsüz yozlaşmış bir toplumuz; bunun nedeni gerikalmışlık ya da fakru zaruret içinde harap ve bitap düşmüş olmak olabilir ama ayrıca islam da kendinden başka hiç kimseye hiçbirşeye başka inanç yada inançsızlığa en ufak müsaması olmayan bir din - şimdi hoşgörü dini fln diye millet karşı çıkçak ama islam 1500 yıllık tarihinde ve şu anda kime yaşama hakkı tanıyor - bu yüzden/nedenlerden asla tam olarak laik olamayız toplumu ve dini bir ölçüde kontrol etmek zorunda devlet. batı toplumlarının   ortaçağdan yeni çağa geçerken yaşadığı reform sürecini biz henüz yaşamadık dini çağa ya da akla mantığa ve vicdana göre yeniden şekillendiremedik, islam dini için en büyük dönüşüm Türk devrimi olmuş zaten bunun dışında halen ortaçağ karanlığında yaşamakta ısrar ediyor ve bunu eleştirilmesine bile tahamül edemiyor islam toplumları. karikatürlerle fln millet dalga geçiyor ki bunu bile saldırı olarak algılyorlar saldırı değil - taşak geçiyorlar sadece - islam suçludur demiyorum ama islam toplumları suçludur geri kalmışlık zaten yeterince acı verici iken birde bu konuda ısrarcı olunulması dayanılır gibi değil. 

    toparlarsak, bundan dolayı devlet imam atamak zorunda islam dinini başıboş bırakırsa dediğin gibi canlı bomba yetiştirmeye başlarlar anında bizde bu yüzden bunlar sağı solu bombalayıp, cadı diye kimseyi yakmasın diye sözümona aydın(!) imam yetiştirmek ve vergimizden bunu karşılamak zorundayız. diyanet bütçesi eğitimden ve sağlıktan hatta ikisi toplamından daha fazla şimdi diyebilir her aklı makul insan ulan hastalığımızı okuyup üfleyerekmi iyileştirecekler ama millet okadar geri kalmışki buna inanıyorlar.  nezamanki toplum bu şeyh şıh tarikat bokpüsür zırvalarına nam-ı diğer engizisyon zulümüne "yeter ulan" diye postayı koyup ağzının ortasına bitane çakar yada bunu yapacak kadar sosyal-ekonomik kültürel parametrelerini geliştirir ancak ozaman laik ve "fikri hür vicdanı hür" bireyler olabiliriz.


    herşeyin bir şeyi vardır
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    xzxz
    xzxz's avatar
    Kayıt Tarihi: 21/Haziran/2003
    Erkek

    student bunu yazdı:
    -----------------------------

    xz demiş ki ;

     

    .......... ayrıca islam da kendinden başka hiç kimseye hiçbirşeye başka inanç yada inançsızlığa en ufak müsaması olmayan bir din .....

    -------------------------------------------------

    Şeriatle yönetilen Osmanlı imparatorluğunda 600 yıl farklı inançların , dinlerin  yaşadığını bile bile hala birisi bunları söylüyorsa  ya çok cahildir ya da bilerek konuyu saptırmaya çalışıyordur.İslamın başka dinlere müsamahası olmasaydı Osmanlı sonrasında ki Türkiyede ne bir Hrsitiyan ne bir yahudi ne de kilise veya havra kalırdı.

     


    -----------------------------

     

     

    konu çok sapıttı ama ben osmanlıdan bahsetmiyorum, osmanlı nın uygulaması taktire şayan olabilir ama o osmanlının devlet yöneticlerinin kabiliyeti (ayrıca bubunu bilmeyecek kadar da cahil değilim ama sen bugün müslüman ülkelere ve tarihlerine bakıp ne demek istediğimi göremeyecek kadar körsün enazından bugün dincilere bakman yeterlidir ve bunu savunmak içinde osmanlının uygulamalarını gösteremezsin, bugün dinci islamcı denen kimselerin yada toplumların herşeye karşı anlamsızca savaştıklarını reddetme, irana bak afganistana bak ırak mısır cezayir hep din terörü ile sarsılıyor nedeni ise islama göre birilerinin "dinsiz-kafir" olması , islamcı için viking olsun aborjin olsun kafirdir ve katli vaciptir, başka hiçbirşey yapmasına lüzum da yoktur - taşlanarak yakılarak kafası kesilerek farketmez işte buna meydan vermemek için zaten türban yasağı var biliyorlarki adamlar sen niye takmıyorsun diye birilerine saldıracak ertesi gün ve devletin aczi malum bunu da engelleyemiyecek ve buyüzden diyanet var müslümanları saldırmaktan bombalamaktan asıp kesmekten men etmek için aynen osmanlının şeyh-ül islamı gibi ;birtakım ulemanın eline düşüp canlı bomba haline getirilmesin masum cahil insanlar diye 



    herşeyin bir şeyi vardır
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    xzxz
    xzxz's avatar
    Kayıt Tarihi: 21/Haziran/2003
    Erkek

    http://www.hurriyet.com.tr/dunya/10350417.asp?gid=229

     

    türkiye artık imam ihraç eden bir ülke, yaşasın ...

    bana yanıt veren arkadaşlara  ; benim imamla papazla işim olmadığı için bunları boş işler olarak görüyorum , zırvalamaktansorun çıkarmaktan başka br işe yaramıyorlar bence ve neden bu adamlara benim paramdan ödediğim vergiden kesilipte bu adamlar besleniyor haksızlık olarak görüyorum. eğer imama papaza ihtiyacı olan varsa gitsin o ödesin maaşlarını ama işte böyle olmuyor


    herşeyin bir şeyi vardır
Toplam Hit: 1972 Toplam Mesaj: 19