folder Tahribat.com Forumları
linefolder C#, Asp.Net, .Net Core
linefolder .Net Icin Setup Paket Hazirlama Yazilimi



.Net Icin Setup Paket Hazirlama Yazilimi

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    unbalanced
    unbalanced's avatar
    Kayıt Tarihi: 14/Haziran/2006
    Erkek

    Selam arkadaslar,

    Bildiginiz gibi visual studionun belirli bir surumunden sonra InstallShield in limited versiyonu verilmeye baslandi ancak bu pek isimize yaramiyor. Bazi yazilimlarimizi/toollari setup yapmak istiyoruz ki bunlar genelde cok kapsamli seyler olmuyor. Onun icin de bosuna gereksiz para verip de enterprise paketini almak istemiyoruz.

     

    Proje yoneticisi 2 tane yazilimi inceliyordu

     

     

    http://nsis.sourceforge.net/Main_Page 

     

    http://www.jrsoftware.org/isinfo.php

     

    Bizim istedigimiz sey, disardan modifiye edilebilen bir sey olmali. Bazi bilgiler var musteriye gore degisiyor, her musteri icin ayri ayri setup yapmak yerine boyle config dosyalara gore konfigure eden program bakiyoruz. Ayrica bazi bagimliliklar oluyor mesela setup bitmeden once sunu kur bunu kur gibi global cozum sunabilecek. Ucretli/ucretsiz (cok pahali olmamak kosulu ile) tavsiyelerinizi bekliyorum. 

    Lutfen kullandiginiz bildiginiz seyleri ekleyin, google dan arayip ya da adini kullandiginiz degil de bahsettigim cozumleri sagladigini bildiginiz paketleri paylasirsaniz sevinirim.

     

     


    Ülkesini Seven Her Türk Vatandasi, Ülkesinin Sessiz Istilasi'na karsi durmak zorunda.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tarikat Şeyhi
    HolyOne
    HolyOne's avatar
    Kayıt Tarihi: 01/Haziran/2002
    Erkek

    Hocam Inno setup bana göre piyasadaki ücretliler dahil hepsinden daha iyi. Pascal syntaxi hosuna gitmeyebilir belki ama yapamayacağın pek bişey yok.

    Bi kur dene.

     

    HolyOne tarafından 29/Nis/16 10:56 tarihinde düzenlenmiştir

    Nush ile uslanmayanı etmeli tekdir, Tekdir ile uslanmayanın hakkı kötektir!
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    TeRRoR
    TeRRoR's avatar
    Kayıt Tarihi: 06/Nisan/2007
    Erkek

    Bizde Inno setup'u kullanıyoruz oldukça iyi. Özellikle müşteriye özel düzeleme istiyorsan scriptlerle halledebilirsin. Hatta buna bir arayüz yazıp otomatik setup oluşturtup indirtebilirsin bile.


    herkes programcı olmak zorunda değildir, lütfen bir zorunluluk gibi programlama dilleri öğrenmeye çalışmayın. yabancı dil filan öğrenin amq.// s.kimin etini yerim, kasaba minnet etmem.// ince düşünene kalın girer.//
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    renegadealien
    renegadealien's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası Savaş Madalyası Başarı Madalyası Üstün Hizmet Madalyası Developer Madalyası
    Kayıt Tarihi: 23/Mart/2003
    Erkek

    InnoSetup bu işin kralı


    Sanıyorum kendi atasözümü yaptım, kaynak belirterek kullanabilirsiniz. 10.05.2013 tarihli google arama sonucu : Aradığınız - "herşeyin hayırlısı rampanın bayırlısı" - ile ilgili hiçbir arama sonucu mevcut değil. Not : Söyleyeni belli olduğu için(Ben) atasözü değil, özlüsöz oluyormuş, dolayısı ile kendi özlüsözümü yapmış oldum :)
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    unbalanced
    unbalanced's avatar
    Kayıt Tarihi: 14/Haziran/2006
    Erkek

    tesekkurler cevaplar icin bakalim inno setup a 


    Ülkesini Seven Her Türk Vatandasi, Ülkesinin Sessiz Istilasi'na karsi durmak zorunda.
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Homer
    Homer's avatar
    Kayıt Tarihi: 08/Temmuz/2007
    Erkek

    Hocam,

    InstallShield ve WiX kullandım. Şu an InstallShield limitied edition nerdeyse her imkanı sunuyor. Limited edition ile registr`e keyler filan giriyor kurulum zamanı ve bunun gibi bir çok özelliklere açık.

    Diğer yazılım open-source ve çok kullanılıyor. Bir kaç projede kullandım gayet başarılı.

  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    unbalanced
    unbalanced's avatar
    Kayıt Tarihi: 14/Haziran/2006
    Erkek

    Bu konuyu acali baya olmus ama bir güncelleme yapmak istiyorum..  Bir kac ay once InstallShield'in premium versiyonunu aldik. Cidden acayip özellikleri var. @Homer, LE'nin özellikleri premium edition özelliklerinin yaninda devede kulak kalir misali. Mesela sen registrye kayit giriyor demissin, peki kullanicidan run-time da bu degeri istiyebilir misin? O kadar iyi ki IIS e kurulum yaparken App pool isminden tutun da app pool un altinda calisacagi domain ve kullanici bilgilerini bile kullanicidan setup zamani isteyebilir. Bunun yaninda custom dialoglar olusturulabilir, ini/config dosyalarini setup aninda update edilebilir (kullanicilarin secimine bagli olarak), msi/exe setup paketi olusturabilir vs vs. Fiyati baya pahali ama cidden hak ediyor. Biz tabi basic MSI paketini kullaniyoruz. Bu isin bir de script tarafi var. Kendi scriptimizi de yazabiliyoruz installshield icin. Ancak biz basi isler icin vbscript yazip onu setup bitiminde cagirabiliyoruz. Bu script i memoryden okuyabiliyor (dosya olarak saklamasina ya da kurmasina gerek yok).. Acikcasi baya bir memnun kaldik.

    Suan firmanin tüm ürünleri installshield ile MSI olarak hazirlandi. Boylece müsteriler (atiyorum 800 calisani var adamlarin) sessiz kurulum yapabiliyorlar, gerekli bilgileri (lisans mesela) komut satirinda parametre olarak verebiliyorlar gibi gibi..

    Bir de TFS build ile entegre ettik bu olayi, ilgili repository build edildiginde otomatik olarak setup paketi olusturup, bizim networkdaki makineye kopyaliyor versiyon numarasiyla birlikte bir folder olusturuyor (onun icin bir script yazmak zorunda kaldim gerci). Kisacasi kendi nuget serverimiz, installshield ve TFS build ile isler otomatiklesti.

     

     


    Ülkesini Seven Her Türk Vatandasi, Ülkesinin Sessiz Istilasi'na karsi durmak zorunda.
Toplam Hit: 1112 Toplam Mesaj: 7
installshield setup maker