folder Tahribat.com Forumları
linefolder Donanım & Driver
linefolder Netbook Açılmıyor (Restart )

Netbook Açılmıyor (Restart )

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    bigwave
    bigwave's avatar
    Erkek
    acer ferrari one200 model kullanıyorum.. power düğmesine bastıktan sonra fan sesini duyuyorum 2- 3 saniye sonra cihaz kendi kendine restart ediyor ekrana hiç görüntü gelmiyor.. problem ne olabilir .. olası ihtimalleri yazarsanız sevinirim .

Ölüm varsa bir yerde düşündün mü bu hayat niye ?
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    saybirs
    saybirs's avatar
    Erkek

bigwave bunu yazdı:
    -----------------------------
    acer ferrari one200 model kullanıyorum.. power düğmesine bastıktan sonra fan sesini duyuyorum 2- 3 saniye sonra cihaz kendi kendine restart ediyor ekrana hiç görüntü gelmiyor.. problem ne olabilir .. olası ihtimalleri yazarsanız sevinirim .

hocam bataryadan olabilir mi çıkarıp denesen (benimde böyle bişey başıma gelmişti)

2.bir yol soğutma ile ilgili bi problem gibi geldi bana

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Bektas
    x-files
    x-files's avatar
    Erkek

hacım soğutma sistemine iyice bir bak iyice bir temizlet eğer yinede olmasa anakart yada ekran kartında problem olabilir değiştire bilirsen işlemciyi bir dene ondan da kaynaklı olabilitesi vardır

//Hayat Bazen Tatlıdır//--//Aşıksan vur saza şoförsen bas gaza// https://zulfumehmet.com/ Kişisel bir olay
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    bigwave
    bigwave's avatar
    Erkek
    hocam bataryasız kullanıyorum genel olarak .. denedim ama sonuçsuz kaldı .. oda da zaten çok sıcak değil ..

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Bektas
    x-files
    x-files's avatar
    Erkek

bigwave bunu yazdı:
    hocam bataryasız kullanıyorum genel olarak .. denedim ama sonuçsuz kaldı .. oda da zaten çok sıcak değil ..

odanın sıcak olması önemli değil zaten açtığında hemen devreye girdiği için ısınma başlıyor arkadan soğuk hava gelmeyince resetleme olabilir.

//Hayat Bazen Tatlıdır//--//Aşıksan vur saza şoförsen bas gaza// https://zulfumehmet.com/ Kişisel bir olay
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    bigwave
    bigwave's avatar
    Erkek
    x-files bunu yazdı:

hacım soğutma sistemine iyice bir bak iyice bir temizlet eğer yinede olmasa anakart yada ekran kartında problem olabilir değiştire bilirsen işlemciyi bir dene ondan da kaynaklı olabilitesi vardır

bulunduğum şehirde güvenip teslim edebileceğim bu işi bilen birileri yok. hocam.. benim de ilk tahminim ekran kartıyla ilgili olmasi ihtimaliydi :(

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    unbalanced
    unbalanced's avatar
    Erkek

Restrart etmesi genellikle sıcaklıkla alakalı bir problemdir. aşırı ısıdan dolayı bunu yapabilir. Birz bekleyip çalıştırmayı dene (soğuduktan sonra) eğer yine aynsnı yapıyorsa, işlemci fanını kontrol et.. 

eğer bilgisayar hiç açılmasaydı problem anakartın güç bölümünde yada kuzey/güney chiplerinin birisinin aşırı ısınmadan kaynalı olabilirdi. İki hafta önce başıma geldi, ama benimki reset değil kapanıyordu. güç problemi vardı, bir kaç elektronik parça değişti şmdi çalışıyor (90 tl ye mal oldu bana, chip değişimi 130 tl civarında)

fanını açıp tozlarını al,bir de termal macunun durumunu kontrol et?

Ülkesini Seven Her Türk Vatandasi, Ülkesinin Sessiz Istilasi'na karsi durmak zorunda.
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    tahrefk
    tahrefk's avatar
    Erkek

Hocam bir ara aynı sorun bende de vardı.Benim ki ekran kartındandı değiştirmiştim.

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    hapymy707
    hapymy707's avatar
    Erkek

hacım soğutma sistemine iyice bir bak iyice bir temizlet eğer yinede olmasa anakart yada ekran kartında problem olabilir değiştire bilirsen işlemciyi bir dene ondan da kaynaklı olabilitesi vard

yorum yoh
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Kalaman
    Kalaman's avatar
    Erkek

chkdsk yap hocam. Benim bildiğim aşırı ısınmada restart atmaz pc kapanır direk. Fırsatın varsa mini vista gibi bi cdyle açmaya çalış.

11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    sahin141
    sahin141's avatar
    Erkek

bigwave bunu yazdı:
    Merhaba hocam sorunun ekran kartı cipi gibi gözküyor bi bilgisayarcıya götür reballing yada cipi tamamiyle değiştirt sorunun düzelecektir. Geçici bi çözüm istersen sıcak hava makinası ile cipi ısıttır yine düzelecektir. ama bu işleme garanti vermezler.

Toplam Hit: 1543 Toplam Mesaj: 11