Nete Bağlandığımda Bilg. Donuyor
-
Arkadaşlar yeni bilg. aldım dün ilk defa nete bağlandım yarım saat sonra mavi ekran geldi sonrada reset attı. Bundan sonrada nete bağlandıktan 1-2 dk. sonra bilg. donmaya başladı. Bugun tekrar denedim ilk yarım saat problem yoktu ama sonra tekrar mavi ekran + reset + donmalar başladı. sadece nete bağlandığımda donuyor onun haricinde bi problem yok. Sorun ne olabilir ?
-
neyle baglaniyorsun wireles? kablo? uydu? matrix?
-
wireless
-
sanırım notebook bu aldığın bilgisayar büyük ihtimalle ısınıyor ve o yüzden donma yapıyor. kullandığın zeminde önemli yatakda halı üzerinde kullanmadan bir dene. ki masanın üzerindede donma yapıyorsa ve eğer tahmin ettiğim gibi notebook sa hemen götür yenisiyle değiştirirler. sadece nette bunu yapıyorsa kablosuz bağlantıyı sağlayan cihazda arıza var gene götür geri ver
-
oliWeR bunu yazdı:
-----------------------------
sanırım notebook bu aldığın bilgisayar büyük ihtimalle ısınıyor ve o yüzden donma yapıyor. kullandığın zeminde önemli yatakda halı üzerinde kullanmadan bir dene. ki masanın üzerindede donma yapıyorsa ve eğer tahmin ettiğim gibi notebook sa hemen götür yenisiyle değiştirirler. sadece nette bunu yapıyorsa kablosuz bağlantıyı sağlayan cihazda arıza var gene götür geri ver :)
Hadi ya :( Durum ciddi yani. Dediğin gibi notebook ama masanın üzerinde duruyo -
Hocam benim laptopta kendini kapatıyor normal masaüstündeyken. Önceden yatakta geceleri yatarken film izlerdim. Birkaç ay oldu bilg. alalı.
Birkaç kişiye sordum işlemci çok ısınıyordur ondan kapanıyordur dediler. Sonra masaüstüden hiç kaldırmadım hatta altında köşelerden destek koydum fanlar daha rahat çalışsın diye ama tık yok yine ara sıra kapanıyor. Ne iş anlamadım..
-
Hulagu bunu yazdı:
oliWeR bunu yazdı:
sanırım notebook bu aldığın bilgisayar büyük ihtimalle ısınıyor ve o yüzden donma yapıyor. kullandığın zeminde önemli yatakda halı üzerinde kullanmadan bir dene. ki masanın üzerindede donma yapıyorsa ve eğer tahmin ettiğim gibi notebook sa hemen götür yenisiyle değiştirirler. sadece nette bunu yapıyorsa kablosuz bağlantıyı sağlayan cihazda arıza var gene götür geri ver :)
Hadi ya :( Durum ciddi yani. Dediğin gibi notebook ama masanın üzerinde duruyo
-----------------------------daha dün aldığın notebook bu sorunu veriyorsa olay gerçekten ciddidir. aldıktan bir kaç ay sonra bu arızayı verse gene herhangi bir serviste müdahale ettirmeden ne kadar geç gelirse gelsin kendi servisine gönder derdim. ama daha dün almışsın 15 gün içerisinde bir sorun olmadan bile iade etme hakkın varken bence servisle mervisle uğraşma götür ver büyük bi firmaysa anında yenisini vereceklerdir.
-
Branxian bunu yazdı:
-----------------------------Hocam benim laptopta kendini kapatıyor normal masaüstündeyken. Önceden yatakta geceleri yatarken film izlerdim. Birkaç ay oldu bilg. alalı.
Birkaç kişiye sordum işlemci çok ısınıyordur ondan kapanıyordur dediler. Sonra masaüstüden hiç kaldırmadım hatta altında köşelerden destek koydum fanlar daha rahat çalışsın diye ama tık yok yine ara sıra kapanıyor. Ne iş anlamadım..
-----------------------------ne oluyorda kapanıyor herhangi bir hata veriyor mu?
mesela mavi ekran hatası?
mavi ekran hatası verip kapanıyorsa servisine gönder. ama önce temiz bi format atıp öyle bir dene.
-
bağlandıktan sonra ilk mavi ekran geliyor ve kendi reset atıyor sonra tekrar bağlandığımda hata falan vermeden donuyor. Tekrar reset atıyorum bağlanıyorum tekrar donuyor..... Böle sürüp gidiyor ben sıkılana kadar :)
-
oliWeR bunu yazdı:
-----------------------------Branxian bunu yazdı:
-----------------------------Hocam benim laptopta kendini kapatıyor normal masaüstündeyken. Önceden yatakta geceleri yatarken film izlerdim. Birkaç ay oldu bilg. alalı.
-----------------------------ne oluyorda kapanıyor herhangi bir hata veriyor mu?
mesela mavi ekran hatası?
mavi ekran hatası verip kapanıyorsa servisine gönder. ama önce temiz bi format atıp öyle bir dene.
-----------------------------Hocam direk masaüstünü fişten cektiginde nasıl kapanıyorsa benim laptopta birden kapanıyor.
-
büyük ihtimalle wireless kartında sorun var e buda notebook a dahili olduğu için notebooku komple geri götürmen gerekiyor. hiç uğraşma ver geri gitsin.