folder Tahribat.com Forumları
linefolder Yazılımlar / Diğer Programlar
linefolder Network Üzerinden Program Kurulumu

Network Üzerinden Program Kurulumu

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    rappermcs
    rappermcs's avatar
    Erkek

Merhaba arkadaşlar

Bir network de benim bilgisayarımda bulunan (yazının devamında BB olarak adlandırıcam) bir takım programları ağdaki başka bilgisayarlara (x,y,z,t) örneğin bu 4 bilgisayara kurmak istiyorum  ve bu işlem oldukça sık tekrarlanıyor.

Ben bunu biras otomatiğe bağlamak istiyorum yani gidip saatlerce bilgisayarın başında beklemektense oturduğum yerden BB dan kurulum yapmak istiyorum hatta kurulmuş programı diğer x,y,z,t bilgisayarlarına aynı anda gömmek istiyorum. uzak masaüstü vs filan değil kullanıcının haberi olmayacak olsa da benim yaptığım işlemleri göremeyecek..

Bu iş için hangi program veya yöntemi kullanmalıyım bir fikri olan vardır elbet. 

Paslanmış bir uygulama geliştirici.. ##
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RitmFarbRacourci
    RitmFarbRacourci's avatar
    Erkek

vala bende sole bisey ariyorum... mesela program vasitasiyla baska pcnin islem guzcunden calmak istiyorum.. sole ki adam sadece interneti kullaniyor. ama ben onun pc dinde film ripleme istiyorum bunu yaparkende ripleyen programin sozkonusu adamin pc sinde pencere olarak gorunmesin.. ancak uzak masa ustu yaptigimda ben gorebileyim varmi bole bisey.. ?

uf anlatirken yoruldum yaw...

umarim bir cevabi vardir.. :B

I'şıkY'ılı;^^`) Zk't^^` RnSySyTk.Ödl.SpRtÇzBşBkYd Kryptia.agogE Sa'd-l'Suûd az.ç'k 'lmyn'Dşn Pnct'tnAnNttn Blgi,YpBlgi 'Ct'nDrm.CmdyDrm.MdrnDrm hRşYdşR ClptcPth'Strsm M'nPhs' Ld,X/Y YrYnZmnGrçklk,AlgBzklğ KrzFrst'tr Tiytr' Pugchv,Jtrn,İmmlmn,FllngLef,Pik' SuprmcySprrty CoBehTh elFnmno:NzrioRonldo AdnKy TkSs,TkHrf(?) .RtNsTk.KvMp.Mk.TrmDyn ScklkNmRzgr ŞkHcBy ccp.kky Snrlr'Çz SnaSnLzmsn 'NsnKsknçtr BgDppr.MagllnCl'ds.S'thCro's Ch'kW'ng CreazioneDiAdamo^^`, Arctrs.Spic' ArcScnd,YySnye TrbProp,TrbJet,TrbFan ~3.10^5km/sn~343m/sn ~900-1240m/snMacH RamJt,ScRamJt Przdi^^' Tbu.XL Prsek MAtv^^` mLAT G'dWllHnting(f). 3id't^^` TareZmenPr ParaMotor TrflrVArsİlşklr (-)+.(/)*,~ ZminŞkil . ..Bu imza @SubZero tarafindan degistirilmistir. "Bu kadar uzun karmakarisik bir imza yapma diye uyardim ama heeheeeey(^^D)_hey kim söylüyor, kim dinliyor." Imzanizi SubZero'ya bilgi vermeden degistirmeyiniz. Tesekkurler...
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Demodor
    Demodor's avatar
    Erkek

ana makinadan diğer makinalara başka program kurma olayı AD kurulu sistemde RIS ( Remote Installation Service )
    ile  oluyor.

VUR VUR İNLESİN FİLİSTİN DİNLESİN.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    demirci
    demirci's avatar
    Erkek

sen yukleyeceksin senin yuklediginde de haberi olmayacak..

oyle bir program yok..

Bir vatanin vardi da biz mi aldik elinden Bir bayragin vardi da biz mi indirdik. dedeleriniz zamaninda savasti da biz mi ellerinden aldik simdi sen neyin hakkini istiyorsun simdi sen nerenin bir karis topragini istiyorsun 30 yildir ruyalardasin birak bu siyonist gorusu birak bu ermeni dusunceyi birak....
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    WebCrow
    WebCrow's avatar
    Erkek
    thrbtcell bunu yazdı:
    -----------------------------

vala bende sole bisey ariyorum... mesela program vasitasiyla baska pcnin islem guzcunden calmak istiyorum.. sole ki adam sadece interneti kullaniyor. ama ben onun pc dinde film ripleme istiyorum bunu yaparkende ripleyen programin sozkonusu adamin pc sinde pencere olarak gorunmesin.. ancak uzak masa ustu yaptigimda ben gorebileyim varmi bole bisey.. ?

uf anlatirken yoruldum yaw...

umarim bir cevabi vardir.. :B

-----------------------------
    işlenecek dosyayı göndermen
    işlenmiş dosyayı alman gerekecek bu zamanıda hesaba kat mantıklımı mantıksızmı karar ver :)
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    All hail to Tux
    sandman
    sandman's avatar
    Erkek

@rapper abi senin dedigin AD ile yapılıyor uzaktan kurulum sistemleri var nette ararsan bulursun

@thrbtcell hacım senin olayında mümkün ama mantıklı düşün ripleme gibi bir olay arka fonda çalışırken adamın anlamam şansı ne?

Mühendis kahveyi projeye dönüştüren bir insan evladıdır.
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RitmFarbRacourci
    Erkek

sand man

iyide abim bu ripleme programlarinin priority secenegi oluyor.. ozaman cakmasi biraz zor gibi bence .. ole degil mi... olmadi baz sitelere bu sekilde o odam uzerinden girerim.. daha tehlikesiz :B

bir de film onda bende degil, dvd yi napiyim ben, mp4 seklinde alicam.. :B

I'şıkY'ılı;^^`) Zk't^^` RnSySyTk.Ödl.SpRtÇzBşBkYd Kryptia.agogE Sa'd-l'Suûd az.ç'k 'lmyn'Dşn Pnct'tnAnNttn Blgi,YpBlgi 'Ct'nDrm.CmdyDrm.MdrnDrm hRşYdşR ClptcPth'Strsm M'nPhs' Ld,X/Y YrYnZmnGrçklk,AlgBzklğ KrzFrst'tr Tiytr' Pugchv,Jtrn,İmmlmn,FllngLef,Pik' SuprmcySprrty CoBehTh elFnmno:NzrioRonldo AdnKy TkSs,TkHrf(?) .RtNsTk.KvMp.Mk.TrmDyn ScklkNmRzgr ŞkHcBy ccp.kky Snrlr'Çz SnaSnLzmsn 'NsnKsknçtr BgDppr.MagllnCl'ds.S'thCro's Ch'kW'ng CreazioneDiAdamo^^`, Arctrs.Spic' ArcScnd,YySnye TrbProp,TrbJet,TrbFan ~3.10^5km/sn~343m/sn ~900-1240m/snMacH RamJt,ScRamJt Przdi^^' Tbu.XL Prsek MAtv^^` mLAT G'dWllHnting(f). 3id't^^` TareZmenPr ParaMotor TrflrVArsİlşklr (-)+.(/)*,~ ZminŞkil . ..Bu imza @SubZero tarafindan degistirilmistir. "Bu kadar uzun karmakarisik bir imza yapma diye uyardim ama heeheeeey(^^D)_hey kim söylüyor, kim dinliyor." Imzanizi SubZero'ya bilgi vermeden degistirmeyiniz. Tesekkurler...
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RitmFarbRacourci
    Erkek
    konuyu ziplatayim dedim benim soruma yanit verebilecek yokmu :? :B

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    rappermcs
    rappermcs's avatar
    Erkek

sandman kardeşim thanks

bi araştırayım bakayım hiç duymamıştım 

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    rappermcs
    rappermcs's avatar
    Erkek

RIS olayını araştırdım ama işimi görmem için benden çok fazla şey istiyor :) ben daha basit bir şekilde nasıl yapılabilir onu araştırıyrdum. sanırım daha basit diye bişiy yok olursa bu şekilde olur :)

RIS kendi bilgisayarımı bir server a çevirmemi istiyor :)

Kısaca

RIS (Remote Installation Service)

Remote Installation Service (RIS)

Windows 2000 ile birlikte çıkan Remote Installation Service (RIS-Uzaktan Kurulum Servisi) teknolojisi ile işletim sistemlerinin merkezi bir yerden kurulabilme imkanı sağlanmıştır. RIS teknolojisi özellikle disket sürücüsü ve CD sürücüsü olmayan, USB’den de önyükleme desteklemeyen bilgisayarlara işletim sistemi kurmada kolaylık sağlamaktadır.

RIS teknolojisinin bilgisayar ağı ortamında çalışabilmesi için bazı servislere ve teknolojilere ihtiyaç vardır. Bunlar:

Sunucu bilgisayarda:
    • Dynamic Host Configuration Protocol (DHCP)
    • Domain Name System (DNS)
    • Active Directory (AD)

İstemci bilgisayarda:

• PXE destekleyen bilgisayar ağı adaptörü
    İstemci bilgisayarlar bilgisayar ağındaki RIS sunucusunu bulmak için ve sunucudaki işletim sisteminin görüntüsünü indirmek için Pre-boot Execution Environment (PXE) olarak adlandırılan teknolojiyi kullanırlar. Bu teknoloji, sistem BIOS’u tarafından veya bilgisayar ağı kartı tarafından veya her ikisi tarafından da desteklenebilir. Microsoft tarafından geliştirilen Remote Boot Floppy Generator (RBFG) programı ile birlite aşağıdaki listede bulunan bilgisayar ağı kartları da bu teknolojiden yararlanabilmektedir.
    • 3c900 (Combo ve TP0)
    • 3c900B (Combo, FL, TPC, TP0)
    • 3c905 (T4 ve TX)
    • 3c905B (Combo, TX, FX)
    • AMD PCNet ve Fast PC Net
    • Compaq Netflex 100 (NetIntelligent II)
    • Compaq Netflex 110 (NetIntelligent III)
    • Digital Equipment 450
    • Digital Equipment 500
    • HP Deskdirect 10/100 TX
    • Intel Pro 10+
    • Intel Pro 100+
    • Intel Pro 100B (E100 serisi dahil)
    • SMC 8432
    • SMC 9332
    • SMC 9432
    Bir RIS sunucuda birden fazla işletim sistemi görüntüsü bulunabilir. Kurulum için gerekli olan bir dosyadan her görüntüde de olacaktır. Bu da kullanılan sabit diskin belli bir kısmının boşa kullanılması anlamına gelir. Bu noktada Microsoft boşa kullanılan alanları geri kazandırmak için Single Instance Storage (SIS-Bir Defada Saklama) teknolojisini geliştirmiştir. Bu teknoloji sayesinde birden fazla görüntüde kullanılan bir dosyanın RIS sunucu üzerinde sadece bir kopyası tutularak fazla alan kullanımının önüne geçilmiş olur. SIS servisi, RIS servisi kurulduğu anda otomatik olarak kurulur. SIS, birden fazla örneği bulunan ve boyutu 32 KB’dan büyük olan dosyaların tek kopyasını alarak /SIS Common Store klasörüne kopyalar. Ardından tüm orjinal dosyaları /SIS Common Store klasöründeki dosyayı işaret eden NTFS Reparse Point (Yeniden Çözümleme Noktası) ile değiştirir.

DHCP, DNS ve Active Directory Ayar Kontrolü

RIS teknolojisinin bağımlı olduğu servislerin başında DHCP gelir. RIS teknolojisini kullanmadan önce DHCP ayarları doğru yapılmalı ve DHCP sunucusu bilgisayar ağındaki istemcilere IP adresi dağıtabilecek şekilde ayarlanmış olmalıdır. Tüm DHCP ayarları doğru olarak yapıldığı taktirde aşağıdaki şekilde görüldüğü gibi sunucu yukarı doğru yeşil bir ok ile gösterilir.

DNS, şekilde de görüldüğü gibi kurulduktan sonra RIS kurulumu yapılarak işletim sistemi görüntüsü hazırlamak üzere gerekli ayarlar yapılır.

RIS ile İşletim Sistemi Kurulumu

Bilgisayar ağından önyükleme için işletim sistemi kurulacak bilgisayarın ağ kablosu takılır. Bilgisayar ağından önyükleme yapılacak bilgisayar bilgisayar ağındaki DHCP sunucu ve RIS servisi arayacak ve bulduğunda F12 tuşuna basılmalıdır.

F12 tuşuna basıldığında bağlantının sağlandığını gösteren ve kurulumda yardım edecek ekran çıkacaktır. Enter basılarak devam edilir.

Active Directory’de yönetici (admin) yetkisinde bir kullanıcı ismi ve şifresi yazılarak Enter basılır.

"Automatic Setup" seçildiğinde görüntüsü alınmış işletim sistemleri seçenek olarak ekrana gelir. İstenilen işletim sistemi seçilerek kuruluma başlanır.

11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RitmFarbRacourci
    Erkek
    bu benim sorum su rojan dedigimiz seyler yapamiyor heralde yada ben yappamadim :B

Toplam Hit: 2247 Toplam Mesaj: 11