Network Üzerinden Program Kurulumu
-
Merhaba arkadaşlar
Bir network de benim bilgisayarımda bulunan (yazının devamında BB olarak adlandırıcam) bir takım programları ağdaki başka bilgisayarlara (x,y,z,t) örneğin bu 4 bilgisayara kurmak istiyorum ve bu işlem oldukça sık tekrarlanıyor.
Ben bunu biras otomatiğe bağlamak istiyorum yani gidip saatlerce bilgisayarın başında beklemektense oturduğum yerden BB dan kurulum yapmak istiyorum hatta kurulmuş programı diğer x,y,z,t bilgisayarlarına aynı anda gömmek istiyorum. uzak masaüstü vs filan değil kullanıcının haberi olmayacak olsa da benim yaptığım işlemleri göremeyecek..
Bu iş için hangi program veya yöntemi kullanmalıyım bir fikri olan vardır elbet.
-
vala bende sole bisey ariyorum... mesela program vasitasiyla baska pcnin islem guzcunden calmak istiyorum.. sole ki adam sadece interneti kullaniyor. ama ben onun pc dinde film ripleme istiyorum bunu yaparkende ripleyen programin sozkonusu adamin pc sinde pencere olarak gorunmesin.. ancak uzak masa ustu yaptigimda ben gorebileyim varmi bole bisey.. ?
uf anlatirken yoruldum yaw...
umarim bir cevabi vardir.. :B
-
ana makinadan diğer makinalara başka program kurma olayı AD kurulu sistemde RIS ( Remote Installation Service )
ile oluyor. -
sen yukleyeceksin senin yuklediginde de haberi olmayacak..
oyle bir program yok..
-
thrbtcell bunu yazdı:
-----------------------------vala bende sole bisey ariyorum... mesela program vasitasiyla baska pcnin islem guzcunden calmak istiyorum.. sole ki adam sadece interneti kullaniyor. ama ben onun pc dinde film ripleme istiyorum bunu yaparkende ripleyen programin sozkonusu adamin pc sinde pencere olarak gorunmesin.. ancak uzak masa ustu yaptigimda ben gorebileyim varmi bole bisey.. ?
uf anlatirken yoruldum yaw...
umarim bir cevabi vardir.. :B
-----------------------------
işlenecek dosyayı göndermen
işlenmiş dosyayı alman gerekecek bu zamanıda hesaba kat mantıklımı mantıksızmı karar ver :) -
@rapper abi senin dedigin AD ile yapılıyor uzaktan kurulum sistemleri var nette ararsan bulursun
@thrbtcell hacım senin olayında mümkün ama mantıklı düşün ripleme gibi bir olay arka fonda çalışırken adamın anlamam şansı ne?
-
sand man
iyide abim bu ripleme programlarinin priority secenegi oluyor.. ozaman cakmasi biraz zor gibi bence .. ole degil mi... olmadi baz sitelere bu sekilde o odam uzerinden girerim.. daha tehlikesiz :B
bir de film onda bende degil, dvd yi napiyim ben, mp4 seklinde alicam.. :B
-
konuyu ziplatayim dedim benim soruma yanit verebilecek yokmu :? :B
-
sandman kardeşim thanks
bi araştırayım bakayım hiç duymamıştım
-
RIS olayını araştırdım ama işimi görmem için benden çok fazla şey istiyor :) ben daha basit bir şekilde nasıl yapılabilir onu araştırıyrdum. sanırım daha basit diye bişiy yok olursa bu şekilde olur :)
RIS kendi bilgisayarımı bir server a çevirmemi istiyor :)
Kısaca
-
bu benim sorum su rojan dedigimiz seyler yapamiyor heralde yada ben yappamadim :B