Notebook Yardim

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Mc Champion
    Flagellumdei
    Flagellumdei's avatar
    Kayıt Tarihi: 17/Ekim/2011
    Erkek

    Maksimum 2600-2700 Tl fiyatli notebook almayi düşünüyorum.AutoCad tarzi çizim programlarini kullaniyorum nadiren.Öyle oyun delisi degilimdir yok yeni çikan oyunlari full ozellikte oynayayim falan hastaligim yoktur.World of warcraft hariç blizzard ' in oyunlarini oynarim .Tavsiyeleriniz nelerdir?

    http://www.bimeks.com.tr/urun/123104/samsung-np-550p5c-s02tr.aspx#specs

     

    http://www.hepsisony.com/?urun-4577-Sony-SVE1711Z1E-Intel-Core-i7-3612QM-islemci---8GB---1000GB---17-3-----AMD-Radeon%99--HD-7650M-2GB.html

     

    Vede benim kafam bu iki makinaya yatti düşünceniz nedir?

     

  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RaNGeR
    RaNGeR's avatar
    Kayıt Tarihi: 26/Nisan/2007
    Erkek

    Hocam dediğiniz limitleri zorlarsanız aşağıdaki verdiğim linkteki bilgisayarı önerebilirim. Kardeşime aldık, gayet memnun kalacağınızdan da eminim.

    http://www.vatanbilgisayar.com/Notebook-Netbook-Tablet/asus-n56vz-s4037v-n56vz-s4037v-core-i7-3610qm-230ghz-8gb-750gb-156-dvdrwbr-2gb-gt650m-w7pre/productdetails.aspx?I_ID=60975

    Ancak önerdiğim bilgisayarı seçerseniz internetten almayın, mağazaya gidin, Vatan Bilgisayar'da kurulumunu yaptırın, açık vaziyetteyken bir görün, klavyesindeki tuşları teker teker çalışıyor mu diye kontrol edin. Dediğim modelin klavyeleri biraz mimli, eğer alırken sorun yoksa başınız ağrımaz ama bazen kutudan ilk çıktığında klavyeden bir tuş çalışmayabiliyor. Kardeşime aldığımızda sağ taraftaki numlock kısmındaki 5 tuşu çalışmıyordu. ASUS teknik servisine geri göndermiştim. Onlar da sıfır tekrar aynı yerden alabilelim diye belge göndermişlerdi ama o zamana bilgisayar stoklarda tükenmişti :) Sonra yetkili dağıtıcı firmayı aradım, yeni partinin geleceği zamanı öğrendim, geldiği gün gittim aldım. Bu kez yükleme yaptırdım, klavyesindeki bütün tuşları tek tek kontrol ettim. Siz de dikkatli olun, başınıza böyle şeyler gelmesin.

    Verdiğiniz linklerdeki bilgisayarların HDD'leri 5400 rpm. Bu ister istemez sizi yavaşlatabiliyor. Özellikle çizim programları ile çalışıyorsanız zaman zaman bu yavaşlığa maruz kaldığınızı hissedebilirsiniz.

    Dediğiniz bilgisayarları irdelersem eğer, SONY bilgisayarları tercih etmiyorum. Önceki modelleri çok fazla hassas, bozulmaya yatkın oluyorlardı ama yeni modelleri bilemem elbette. Bazı kişiler için SONY VAIO marka olarak dahi tercih nedeni olabilir elbette. Hemen hemen her konuda SONY markasını seçen ben, dizüstü bilgisayarda pek tercih etmiyorum.

    Samsung markalısına gelirsek, bence HDD dönüş hızının 5400 rpm olmasının dışında çok güzel bir bilgisayar gibi duruyor. Gerçi HolyOne şeyhimiz geçende Samsung aldığını söylemişti :) Klavyesindeki bazı tuşlar zor mu basıyormuş ne :) Hangi model olduğunu bilmiyorum ama bu bilgisayarın özellikleri fena değil.


    Ekran kartı olarak da dizüstü bilgisayarlarda NVIDIA ekran kartını tercih etmekteyim. Bu nedenle eğer iki model arasında kalacaksam SONY yerine Samsung markalısını önerebilirim. Ama bütçenizi az zorlarsanız ASUS N56VZ-S4037V modelini kesinlikle önerebilirim. Ama mağazaya gidip kontrol etmek şartı ile :)

    Ayrıca, full özellikte oynayayım hastalığım yoktur demişsiniz, GT650M ekran kartı 1. sınıf ekran kartları içerisinde bulunan bir kart. Biraz 2. sınıf ekran kartı sınırına yakın ama GTX versiyonlu ekran kartları ile karşılaştırmak elbette yanlış olur :) Dolayısıyla yeni çıkan oyunların büyük kısmını da ultra görüntü ayarlarında kullanabilirsiniz.


    Forumda mesaj yazarken lütfen imla kurallarına uyalım, düzgün bir TÜRKÇE ile yazışalım. TÜRKÇE bizimdir, dilimize sahip çıkalım.
Toplam Hit: 1046 Toplam Mesaj: 2