folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Nükleer Çöplüktür



Nükleer Çöplüktür

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Nemesis
    Nemesis's avatar
    Kayıt Tarihi: 15/Haziran/2006
    Erkek
    Nükleer Çöplüktür
    ABD Nükleer Denetleme Komisyonunun resmi kayıtlarına göre, bugüne kadar felakete yol açabilecek derecede 169 kaza oldu. Sadece 1980 ve 1989 yılları arasında, ABD´deki nükleer santrallerde, yaklaşık 34 bin operasyon hatası, en az 104 acil reaktör durdurma olayı ve çalışanların ölçülebilir dozda radyasyona maruz kaldıkları 140 bin olay rapor edilmişti. Japonya´da 1992 yılında tam 20 önemli reaktör kazası bildirilmişti. Yine 1992 yılında, Rusya´daki nükleer komplekslerdeki kazaların oranı yüzde 45 artmış, uzmanlar bir yılda uluslararası kuruluşlara 205 kaza rapor etmek zorunda kalmışlardı. 1992´de Rio de Janerio´daki Dünya Zirvesi´nde, Ukrayna Çevre Bakanı Yuri Scherbak, ülkesinde 1986´da meydana gelen Çernobil kazası sonunda yaklaşık 6 bin kişinin öldüğünü ve ölü sayısının 40 bine varacağını, ayrıca yüzbinlerce insanın da kansere yakalanacağını söylemişti.

    Öldürmeye devam edecek
    Nükleer çılgınlık devam ediyor. Putin, hiçkimsenin sahip olmadığı bir teknolojiye sahip yeni nükleer silahlar geliştirdiklerini açıkladı. AB komisyonu termonükleer reaktör projesinin hayata geçirilmesi için çalışmalara hız veriyor. Türkiye de çok yakın bir zamanda 3 nükleer santral kuracağını söylüyor. Yakın zamana kadar Türkiye´yi endüstriyel atık çöplüğü gibi gören gelişmiş ülkeler şimdi de kendilerinin terk etmeye başladığı sistemleri Avrupa birliği üyeliği rüşvetiyle yeniden Türkiye´nin gündemine sokuyorlar.

    Durdurduk, yine durdurabiliriz
    Hükümetler, partiler değişsede politika değişmiyor. Her seferinde önümüze nükleer santral dayatmasını getiriyorlar. 70'lerden beri enerji açığımız olduğu iddiasıyla nükleer santral yaptırmak isteyenler, geçtiğimiz senelerde Akkuyu'da nükleer santral için yoğun çaba sarfetmiş, bizlerden topladıkları vergileri, varolan tepkilere rağmen, çokuluslu firmalara sadece alan araştırması yapmaları için vermekte hiç tereddüt etmemişlerdi. Fakat nükleer karşıtı kamuoyu çığ gibi büyüyünce geri adım atmak zorunda kalmışlardı.

    Yaratılan suni gündemler arasında geleceğimizi, yaşanabilir bir çevre hakkımızı gasp etme girişimlerini sürdürüyorlar. Bergama´yı siyanürle, Yatağan´ı termik santral dumanıyla ve Dilovasını ağır sanayi kirliliği ile öldürmeye kalkan şirketler ve onların hizmetindeki devlet gene, bıkmadan usanmadan önümüze Akkuyu'da nükleer santral projesini getiriyor. Üstelik yanında iki yeni santral projesi ile daha!

    Oysa Türkiye´nin şu anda enerji açığı yoktur ve ortaya çıkabilecek açık doğaya ve insana zarar vermeyecek yenilenebilir enerji kaynaklarıyla rahatlıkla kapatılabilir. Örneğin, Türkiye´nin rüzgar enerjisi potansiyeli şu anki elektrik üretiminin 4 bin katıdır.

    Yöneticiler ve kapitalistler, yaşamlarımızı zehirlemek konusunda tereddüt etmeden çalışmaya devam ediyorlar. Karşılarında bir ses bulamayınca daha da güçlü şekilde saldırıyorlar. Bu saldırılara karşı sesimizi yükseltmemiz için :


    "ŞİMDİ DEĞİLSE NE ZAMAN! BURASI DEĞİLSE NERESİ!"


    "alıntı"

    !!! ---Biomedical Technician---!!! .."
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ibrahim_c
    ibrahim_c's avatar
    Kayıt Tarihi: 14/Haziran/2006
    Erkek
    de gidin fransa enerjisinin %75 ini nukleeer den karsiliyor gayette gelsimis bir ulke alla alla ol bir kilo uranyum 10 000 yıl boyunca enerji uretiyor bedava enerjii bende mini fuzyo santral olsa gotume takradım 10 000 yıl boyunca ohhhh kıcımız hıc usumez baktık uranyum bitti pkk lıları atarız kazana

    Yukarıda yazan medeni durum seceneklerinde neden DUL yok !!! ben belkı dulum
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    inside
    anonim6918524
    anonim6918524's avatar
    Banlanmış Üye
    Bilgi/Destek Madalyası Üstün Hizmet Madalyası
    Kayıt Tarihi: 16/Temmuz/2005
    Erkek
    Hoca hep bu şeylerde dış güçlerin parmağı var halkı kışkırtıyorlar a.q.Arenada izlemiştim sanırım Bergamadaki köylülerede almanlar para verip kandırmışlar,kışkırtmışlar a.q.Türkiye'nin altın çıkartmasına engel oldular.Böyle söylentiler yayıp Türkiyenin gelişmesinin önüne geçmek istiyorlar.

    λ
Toplam Hit: 736 Toplam Mesaj: 3