folder Tahribat.com Forumları
linefolder Donanım & Driver
linefolder Nvidia Geforce Overclock

Nvidia Geforce Overclock

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Meliksah
    Meliksah's avatar
    Erkek

Agalar benim ekran kartım onboard Nvidia Geforce 6150se ben buna overclock yapmak istiyorum. Birçok forum sitesinde aradım konu açtım fakat bi sonuç alamadım. Siz Tahribat müridlerinin bunu nasıl yapacağımı bildiğini umuyor ve yardımlarınızı bekliyorum...

aa iyi olmuş lan. güncelleme yapayım imzaya bi ara :W
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Meliksah
    Meliksah's avatar
    Erkek
    agalar anlayan yok mu yaw

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    legion_of_doom
    legion_of_doom's avatar
    Erkek

Selamlar..

overclock un tehlikeli bir iş olduğunu söylememe gerek yok. Ufak bir hatada tüm kartını yakma ihtimalin var. Anakart on-board türünde olduğu için buralarda bir overclock işlemi yapmak biraz mantıksız gibi. Overclock bir kaç şekilde yapılabilir, çarpan değerlerini değiştirme, ısı arttırma, donanımsal müdahale ve clock değiştirme.

ısı artırma işini es geçeceksin, donanımsal müdahalede donanımdan donanıma göre değişir.Hangi anakarta ne gibi müdahalelerde bulunabilir araştırman gerek, bu konuda öyle net bilgi bulamazsın. son olarak çarpan ve clock değerlerini değiştirmede, nvidanın o chipsetinin ovrclock yapmak için müsade edilen değerleri araştıracaksın.Bu üreticinin sitesinde olabilir. Yoksa mail atabilirsin nvidaya. Bu değerleri değiştiren yazılımlar kullanarak overclock yapabilirsin..

sanırım bu kadar bilgiyle araştırmaya nerelerden ve nasıl başlaman gerektiğini anlayabilirsin. Takıldığın yerleri sor..

Biraz bilmek tehlikelidir. Ya derinliklerden iç ya da bilgeliğin tadını tatmaya kalkma! Çünkü sığ sular beyni zehirler, bol sular insanı temizler....-------------------pompey--------
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Meliksah
    Meliksah's avatar
    Erkek
    üstad öncelikle ilgin için teşekkürler...
    fakat benim yapacağım overclock anakarta kadar yakacak seviyede değil, benim istediğim nasıl, hangi programlarla, neye dikkat ederek yapabilirim?

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    legion_of_doom
    legion_of_doom's avatar
    Erkek

o kadar açıkladım hocam :)

değiştireceğin şeyler belli, clock ve multiplexer (çarpıcı,çoğullayıcı). Bunlar belli değerleri aştığında yakarsın kartını.Bu değerlerde nvidanın sitesinden bulabilirsin yada teknik işlerine mail at. Hangi programı kullanırsın bunun içine google yardımcı olur. Her marka için farklı programlar söz konusudur.

Biraz bilmek tehlikelidir. Ya derinliklerden iç ya da bilgeliğin tadını tatmaya kalkma! Çünkü sığ sular beyni zehirler, bol sular insanı temizler....-------------------pompey--------
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Zork.
    torpedo_XL
    torpedo_XL's avatar
    Erkek

http://tinyurl.com/lboufx

ilk sonuca tıkla.İlk önce google da aratsan istemediğin kadar sonuç bulurdun

Bilge insanlar konuşurlar çünkü söyleyecek bir şeyleri vardır. Aptal insanlar konuşurlar çünkü bir şey söylemek zorundadırlar. Demokrasi, bir eğitim işidir. Eğitimsiz kitlelerle demokrasiye geçilirse oligarşi olur. Devam edilirse demagoglar türer. Demagoglardan da diktatörler çıkar. --Platon, Devlet                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                         
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ShockMan
    ShockMan's avatar
    Erkek

torpedo_XL bunu yazdı:
    -----------------------------

Anaaa bunu nasıl yaptın be yahu, google tıklayınca Arama yaptı kendi kendine. :)

Net ortamı, tek tük de olsa iyi dostluklar sağlamışsa bile, vefasızlığı ile ünlüdür..!
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    legion_of_doom
    legion_of_doom's avatar
    Erkek

http://tinyurl.com/

buradan yapabilirsin :) gerçi arkadaşa sormuşsun ya..

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ShockMan
    ShockMan's avatar
    Erkek

legion_of_doom bunu yazdı:

http://tinyurl.com/

buradan yapabilirsin :) gerçi arkadaşa sormuşsun ya..

Anladım Teşekkürler faydalı bi bilgi oldu...

Net ortamı, tek tük de olsa iyi dostluklar sağlamışsa bile, vefasızlığı ile ünlüdür..!
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Zork.
    torpedo_XL
    torpedo_XL's avatar
    Erkek

ShockMan bunu yazdı:

torpedo_XL bunu yazdı:

Anaaa bunu nasıl yaptın be yahu, google tıklayınca Arama yaptı kendi kendine. :)

bende yabancı bir forumda gördüm siteyi.arayacağın seyi yazıyon sana link veriyo onu girince otomatik arıyor çok güzel bişii :D

isteyene link: http://lmgtfy.com/

Bilge insanlar konuşurlar çünkü söyleyecek bir şeyleri vardır. Aptal insanlar konuşurlar çünkü bir şey söylemek zorundadırlar. Demokrasi, bir eğitim işidir. Eğitimsiz kitlelerle demokrasiye geçilirse oligarşi olur. Devam edilirse demagoglar türer. Demagoglardan da diktatörler çıkar. --Platon, Devlet                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                         
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Meliksah
    Meliksah's avatar
    Erkek
    konu nerden nereye gitti xD
    neyse yine de teşekkürler overclock yapmak istediğim için tinyurl yi öğrendim x)

Toplam Hit: 1260 Toplam Mesaj: 11