Odyolog Nedir?Ne Kadar Maaş Alır

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ReD__DRaGoN
    ReD__DRaGoN's avatar
    Kayıt Tarihi: 01/Ağustos/2006
    Erkek

    istanbul üniversitesine yeni açılmış bu bölüm.Herkez bayağı tavsiye ediyor.İş İmkanları Ve maaşı ne kadardır ?

  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ExpirE
    ExpirE's avatar
    Kayıt Tarihi: 29/Temmuz/2005
    Erkek

    Odyolog: Odyoloji alanında lisans eğitimi veren fakülte veya yüksekokullardan mezun veya diğer lisans eğitimleri üzerine odyoloji yüksek lisansı veya doktorası yapan, sağlıklı bireylerde işitme ve denge kontrolleri ile işitme bozukluklarının önlenmesi için çalışmalar yapan ve ilgili uzman tabibin teşhis veya tedavi için yönlendirmesine bağlı olarak işitme, denge bozukluklarını tespit eden, rehabilite eden ve bu amaçlarla kullanılan cihazları belirleyen sağlık meslek mensubudur. (Kanun Sayısı: 6225, Kabul Tarihi: 06/04/2011)

     

     

     

    Av. Bülent Özer

    Odyometrist ve Odyolog Meslek Sahiplerinin Geleceği Tehlikede !

    10 Temmuz 2010 Cumartesi 08:39
    İşitme Cihazı Uygulama ve Proglamlama işi Odyometrist ve Odyolog meslek sahibi kişilerin işidir!
    Bu işi doğru yapan ve emek veren , insan sağlığını önemseyen , sağlık konusunda eğitim almış bu insanların işini haksız bir şekilde elinden almak için yapılan bu uygulamaya lütfen dur deyin !
                3 Aralık 2008 Tarih ve 27073 sayılı Yönetmelik doğrultusunda “ İşitme Cihazı Satış ve Uygulama Yapan İşyerleri “ Denetim altına alınmış , İl Sağlık Müdürlükleri aracılığı ile T.C.Sağlık Bakanlığı ‘da izin vermiş olduğu ve ruhsatlı işletmeleri ,  denetimleri doğrultusunda faaliyete geçirmiştir.
                Ancak sayın Sağlık Bakanlığı , çıkarılan yönetmelikte sürenin yetersiz olduğunu düşündüğünden olsa gerek ! 08 Aralık 2009 tarih ve 27426 Sayılı Resmi Gazetede yayımlanan Ek Yönetmelik ile bu süre 03 Aralık 2010 tarihine kadar uzatılmıştır.
                İlgi Yönetmelik de de sertifika programı konulmuştur. İşitme cihazını kuralsız ve koşullara uymadan satan , uygulama yapmayı bilmeyen bazı kişiler , Odyometrist ve Odyolog istihdam etmek istemedikleri için , “ biz de sertifika programı yapalım ! “ anlayışı ile Sağlık Bakanlığı’na başvurmuş ve 16-32 saatlik bir basit programla sertifika programını ihtiva eden yeni bir ek yönetmelik çıkarmak üzere uğraş verdiklerini üzülerek öğrenmiş bulunmaktayız.
    Maalesef bugün (09.07.2010 tarihi)  itibariyle de yönetmelik yürürlüğe girmiş bulunmaktadır.
    Hemşirelik mezunu hemşireler , kurs programı ile doktor olamayacağı gibi ! Diş teknisyenleri , sertifika ile DİŞ HEKİMLİĞİ yapamayacağı gibi ! İşitme cihazı uygulama işini de çok basite almamalıyız !
                İşitme cihazı uygulayan , programlayan kişilerin sağlık eğitimi almış olmaları gerekmez mi ?
                Ailemizden her hangi bir kişiyi , çocuklarımızı veya ehil olmayan bir yakınımızı ! Sağlık Bakanlığı aracılığı ile başlatılan uygulama ve 3-5 günlük sertifika eğitimine katılmış insanlara güvenerek nasıl teslim edeceğiz ?
                Madem bu iş bu kadar kolaydı da ?! Neden yıllarca bu işlemler için insanlar Çeşitli Üniversitelerde , ailelerinin zor yardımlarıyla , Ön Lisans Diploması için okudu ?! Liseden sonra çok zorlu uğraşlar verilerek kazanılan ve 2 yıl okuyarak elde ettikleri meslekleri , 3-5 günlük sertifika programları ile aynı statüde verilecektiyse neden bu insanlar bunca zahmet çekti ? Bu adalet midir ?
                Bu konu hakkında düşünülmesi gereken ve de yapılması gereken en önemli konu , Odyometristleri yetiştiren üniversitelerden görüş almak olmalıydı. !
                AB Standartlarının en çok konuşulduğu bu dönemde , böylesi bir uygulamanın Türkiye adına çok ciddi bir kayıp ve ayıp olduğunu düşünüyor ! ve bu durumun bir an önce düzeleceğine inancımızla ,  düşüncelerimizi saygıyla sunuyoruz.
    Av.Bülent Özer

    5 bin TL maaşla Odyolog aranıyor
    5%20bin%20TL%20maaşla%20Odyolog%20aranıyor
     
    Milyonlarca işsizin olduğu Türkiye'de bazı sektörler ise çalıştıracak eleman bulamıyor.
     
    24.2.2010 - 13:37

    Çalışacak eleman sıkıntısı yaşanan sektörlerden birisi de işitme sektörü. Kalifiye eleman açığı yaşanan işitme sektöründe özellikle odiometrist sıkıntısı had safhada… Sadece 60-65 odiolog olduğunu söyleyen Si-Ser İşitme Merkezleri Genel Müdürü Mahfuz Ağaç, “3-5 bin TL maaşa bile odiolog aranıyor ancak yok. 4 yıllık Odioloji bölümlerini tercih eden gençler mezun olunca iyi ücretle iş bulabilir. Devletin de odiometrist sıkıntısı var” dedi. 
    Sağlık meslek lisesi mezunlarının dikey geçiş yapabildiğini ifade eden Mahfuz Ağaç, “Yatırım yapmak isteyenler de personel bulamıyor. Yılda 100 mezun verilse bile sıkıntı yaşanmaz” diye konuştu. 

    GÖZLÜK KADAR İŞİTME CİHAZI KULLANILMIYOR 

    Siser İşitme Merkezleri Genel Müdürü Mahfuz Ağaç , Türkiye'de yaklaşık dört milyon işitme engelli vatandaşın bulunduğuna dikkat çekerek, “İşitme cihazlarının standardı yok” dedi. Ağaç, Türkiye'de nüfusun yüzde 8-9'unun işitme kaybı nedeniyle cihaz kullanması gerekirken, bugün cihaz kullananların oranının sadece yüzde 1 olduğuna da dikkat çekiyor. 

    Türkiye'de yaklaşık 4 milyon işitme engelli vatanda rağmen yılda 110 bin civarında işitme cihazı satıldığını ifade eden Ağaç, “İşitme cihazı çok önemli olmasına karşın gözlük gibi tercih edilmiyor” diye konuştu. 

    AVRUPA'NIN YASAKLADIĞI CİHAZLAR TÜRKİYE'DE 

    Yaklaşık 4 milyon işitme engellinin bulunduğu, yılda 110 bin işitme cihazının satıldığı Türkiye'de her yıl ciddi sorunlara yol açan binlerce cihazın tüketiciyle buluştuğunu bildiren Si-Ser İşitme Merkezleri Genel Müdürü Mahfuz Ağaç, “Geçen yıl, kulakta travmaya neden olabilecek 45 bin cihaz satıldı” dedi. 

    FRENİ TUTMAYAN CİHAZLAR 

    Avrupa'nın satışına izin vermediği işitme cihazlarının yarattığı tehlike konusunda bilgi veren Mahfuz Ağaç, şöyle konuştu: “40-45 bin adet, freni tutmayan aracın trafiğe çıkması gibi düşünebilirsiniz. İnsanların kulağında freni tutmayan cihazlar var. Avrupa'da işitme cihazlarının onaylandığı bir merkez var. Cihazlara 'dijital' veya 'analog' gibi sınıflama yapılıyor. Desibel ayarı olmayan cihazlar faydadan çok zarar veriyor. Çünkü ayar yaparak; 130 veya 140 desibelin üzerine geçtiği anda sesi kısabilirsiniz. Bar ve konserde 115 desibel ses çıkar. Jet motorunun sesi 145 desibeldir. Siz işitme engellilere desibel ayarı yapılmamış cihaz verirseniz faydadan çok zarar verirsiniz.” 

    Odyoloji nedir? Odyolog kimdir? 

    Odyoloji işitme, dengeyle ilgili çalışmaların yapıldığı ve işitme- denge bozukluklarının araştırıldığı bilim dalıdır. Odyoloji biliminin uygulayıcıları, meslek elemanlarına odyolog denir. Odyoloji Uzmanına işitme bozuklukları uzmanı da denmektedir. Odyolog işitme kaybı ya da denge bozukluğu tanısını koyar ve hastaya Kulak Burun Boğaz hekimiyle birlikte tedavi ve rehabilitasyon konusunda danışmanlık yapar. Seçenekler sunar. (işitme cihazı, koklear implant vb.) Türkiye'de kimi işitme ve konuşma bozuklukları uzmanları konuşma terapisti olarak özel eğitim merkezlerinde, özel kliniklerde, üniversitelerde çalışabilmektedir. Odyoloji bilimi çok çeşitli disiplinlerle karşılıklı ve sıkı ilişki içersindedir. Kulak Burun Boğaz Hekimleri, Odyometristler, Dil Konuşma Terapistleri, Özel Eğitim Uzmanları, İşitme Engelliler Öğretmenleri, Fizyoterapistler, Psikologlar odyologların çalışma alanları içersinde zaman zaman yer alırlar. 


    "bea"
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ReD__DRaGoN
    ReD__DRaGoN's avatar
    Kayıt Tarihi: 01/Ağustos/2006
    Erkek

    sağolasın bilgi için

  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    dede
    dede's avatar
    Kayıt Tarihi: 29/Temmuz/2011
    Erkek

    araştırmak lazım ama byle meslekler bazı zamanlarda çıkar.Mesela genetik dediler.Puanları topla yarıştı yalan oldu gitti..


    ...
Toplam Hit: 27838 Toplam Mesaj: 4