folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Öneri,Eleştiri Ve Digerleri.



Öneri,Eleştiri Ve Digerleri.

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ShockMan
    ShockMan's avatar
    Kayıt Tarihi: 29/Eylül/2004
    Erkek

    BAAL bunu yazdı:
    -----------------------------

    ShockMan bunu yazdı:
    -----------------------------

    Vay be Okumaya devam edecemde, Giriş felan Güzel Hocam devamınıda isterim ama.

    Dipnot. : Baal Hocam yazım Şekli Güzel, Noktalama ve Virgüllemelerde Biraz daha Titiz olmanı Rica edecem, Ayriyeten Paragraflarada Yazıların iç içe girmemesi için Önem vermelisin. 

    Yalnız Hikaye Çekici tamam ama Adam kimdir nedir necidir, Neden böyle Olmuştur, Bunları Sanırım Hikayenin geri kalanında Öğrenebileceğiz. Hocam Oradan kesilirmi Hikaye yahu. Devamı varsa rica edebilirmiyim.


    -----------------------------

    Hocam dedigim gibi kabası zaten.İmla ve bir kaç düzenlemeyi komple bittigi zaman yapıcam.Benim ögrenmek istedigim akıcılıgın olup olmamasıydı.Çünkü bu yazı bir şablondur ve bu şablon bütün hikayede kullanılır.Gerisini ögrenmek istiyorsanız kitap basılıp piyasaya cıktıgında alın hocam :D Korsana hayır

    Herkesin yorumları için tesekkürler.Söyle bir istatistik çıkartmaya calsıyorum bakalım altın oran nedir herkes söylenen hususlarda aynı görüşte mi.Ona göre bir düzenleme yapacam.


    -----------------------------

    Anladım Hocam, Ben Tahribata Özel yazıyon sandıydım. :) Başarılar Hikaye Akıcı.


    Net ortamı, tek tük de olsa iyi dostluklar sağlamışsa bile, vefasızlığı ile ünlüdür..!
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Blackjack
    Blackjack's avatar
    Kayıt Tarihi: 25/Eylül/2007
    Erkek

    "Telefonun sesi susmak bilmiyordu.Kafamı toplamam için tekincigmin yanında dogru gitmem gerekti.Cenin pozisyonuna almıs,küçük bir kız cocugu gibi altını ıslatmıstı.Kafasını kaldırdıp klozetin içine soktum.İç yakan acımtrak naftalin kokusu da pisuvarlardan tırmanıp agzımın içinde her nefes alıs verişimde sacma bir tat bırakıyordu..Küçük 14'lügümün şirin namlusunu jöleli yaglı kafasına dayadıgımda,etraf bir an sessşzleşti.Dar gömleginin üzerine elimi koyup kalp atıslarını hissettim.İntihar etmek isteyen kuşların kendilerine kafes demirlerne vurması gibi atıyordu.Tıp tıp TAK..."İntikam 1"'in bos kovanı yere düşüp yuvarlandı.Beyaz fayansların üerinde ki son salvolarını yapıp ayaklarımın dibine dogru yanastı.Namlunun ucuna kan ile birlikte iki üç sac teli yapısmıstı onaları temizleyip neler olup bittigni inceledim.9mm'lik bir mermimin yakın mesafeden kafa tasını parcalıyısı girdigi yerden degil cıktıgı yerden daha net belli oluyordu.Bu yüzden omuzunu kaldırdıgım da kan daha durmamıstı.Cebinde ki ithal sigaradan bir tane yakıp pisvurı olmayan bosluga sırtımı dayayıp bekledim.Akan yogun kanın tuvalet suyuna karısırken çıkardıgı ses,bir orkestra şefi kadar istikrarlı ,parcalanan kafatasından düşen irili ufaklı et parcaları ise usta bir kemancı gibi dramatik.Yırtık kot pantolonun dar cebinden cıkarttıgım çalmaya baslayan telefonuysa bu senfoniyi bozan alcakca bir sabotajdı.Cevap verilmeyen telefona görmesi gereken mesajda gecikmeden gelmişti.
    "Canım nerde kaldın,kaç saat oldu.Görünce beni ara"
     Telefonu kapatmadan önce tekinin sekreterligini yapmak zorunda kalmıstım "Canım suanda beynimi sıctıgın sehir lagımına bosaltmakla mesgulum.Leşimi gömmeden önce de tabutumun önüne güzel bir resmimi koyun.İnsanların olmayan haklarını helal ederken içlerinden istemdısı çokta çirkinmiş demelerini istemem.Çünkü bunu istemesekte içimizden geciriyoruz."
    Tuvaletin kapısı hızlıca acıldı.
    -Ne oldu silah sesi geldi.
    -Bir şey yok içeri git.
    Şarjörün içinden bütün mermileri çıkarıp iç çamasırımın içine koydum.Hepsini testislerimde ve penisimde hissetmek istiyordum.Yankılanan ses tüm butugin duvarlardından tekrar tekrar carparak kendini sere serpe kulaklara bırakmıstı.Nevrotik tepkilerin içinde,göz yaslarıyle bogulmaması için küçük fahişemin agzında ki kaliteli kuması cıkarttım.Çatlamıs dudaklarından sadece hırıltılar yükseliyordu.Bilincini korku ile sarmalayıp hayallerine kepenk vuran masum güzelligi seyretmek oldukca zevkli olsada susmak bilmeyen telefon sinirlerimi bozuyordu.Fermuarımı acıp intikamlardan birini çıkartırken,yaslı gözleri tüm dikkatini bir noktaya toplamıstı.
    -merak etme sandıgın gibi degil.
     Umut ve hayalin için de cırpınısını,sözlerime evetleme mahiyetinde kafa sallyasından çıkartmak hiçte güç degil.Oysa ki durum bu noktaya gelmiş olmasına ragmen hala umut denen seye bu kadar inanmalarını saglayan neydi ?.Yaglı uzun sacının üzerini kaplayan seyrek kepekler bir kadın da olmaması gereken küçük bir ayrıntıydı.Bu ayrıntı bana yasadıgı hayat hakkında ki fikrilermin saglamasını yapıyordu.ince narin derisinin altında yılan gibi kıvrılmıs onca damar arasından en büyük ve şişkin olanını secebiliyordum.Kanın hızlı akısı,damarın hafif hafif titremesi beyaz vucudunun altında dans ediyordu.Elimi kazagından içeri sokup yavasca boynuna kadar gezidrdim.Nabzını hissediyordum.Parmak uçlarıma her saniyede korku ve endişenin getirisi ile sert sert vuruyordu.Güçsüz bir cogugun yumasak elleriyle kendini savınması gibi acizce.
    -Yeterli degildi.İki mermi daha gerekliydi.
    Pantolonumundan bir kaç tane daha intkam cıkartıp fermurı sonuna kadar cekince,küçük tatlı fahişem de bacaklarını karnıan cekerek refların içine gömüldü.Korkudan kaskatı kesilmiş vucudunu çözmek gerekliydi.Telefonun ardı ardına susmak bilmeyen sesi,buz soguklunda ki şarjörün sesi ve saniye ile ele ele tutumus demir sesi iç gıcıklıyıcı korkunun ressamları gibiydiler.Daha fazlasına gerek yoktu "TAK TAK TAK" Mükemmel kombinasyonanun son halkası da tamamlanmıstı.Havada ucusan 3 kursun orta boylu sayılabilcek narin bir bayanın bedenine ninelermizin yaptıgı el işleri motifleri gibi işlemişti.Biri sol omzunun biraz altına diger sol kaburgasına sonuncsu ise nefes borsunun oldugu boyun trafına gelmişti.Yakın mesafeden ateşlenin bir silahtan cıkan 9mm capında ki mermiler takiben belli et kütlesini gecebilcek donanımdaydı.Tatlı fahişemin kaskatı olmus vücüdü birden çözülmüş ve onu yerinden kaldırmıstı.Reflesk olarak boynu tutarak bir kaç damla kan kustukdan sonra yere yıgıldı.Vcudu hala sıcak ve yasamsal fonsiyonları tam olarak devre dısı kalmadıgından hala bazı hareketleri gercekletirbbiliyordu.İnce uzun elinin evlilik yüzügü olan parmagını hala kıpırdatıyordu.Usta bir fahişenin orgazm taklidi gibi titremesinin sebebiyse kas kütleriydi.Kendisiyle son yüzleşmesini,bedeninin altından sızan kanına vuran yansımasıyla yaparken.Telefonun sesine daha fazla tahamulum kalmamıstı.Bir hısımla ahizeyi kaldırdım.Yaslı bir kadın sesi kulaklarımda cınladı.
    "Yavrum nerdesin kuzum merak ettik alo alo....figen"
    Tatlı fahişemle annesinin sayesinde tanısmamız büyük bir tesadüftü.Bir zamanlar ninniler söylerek uyuttukları,hastalandıgında sabahlara kadar basında bekledikleri,5.yaş günü için pasta hazırlarken sevindikleri küçük bebekleri şimdi kendi kanıya boguluyor ölmek için yalvaran gözlerle etrafa bakıyordu.Bu bir yas degil aksine sevinmeleri gereken güzel bir haberdi.Milyonlarca insan her dakika dogup ölüyor ancak içlerinden kacı bizim gibi farnkındalık sahibi ve inanclı kimseler tarafından mutlak sona kavusturluyor ki.Cennetmizden gitme vakit gelmişti.Hantal demir yıgını acılırken arkamızda parmak izleri mermi kovanları ve bir tanık bırakmamız umrumuz da degildi"

     

    Bu da ilk parcadan önce gelişen olaydan alıntı.Yaklasık 100-150 sayfa oldu.O yüzden ilk parca sadece dramatik bir hikaye anlatıyormus gibi gözükmesin diye bunuda paylasıyım istedim.Yorumlar için tesekkürler.Daha acımasız daha keskin olun eleştiride.Tabiri caizse klavyenizden kan damlasın.

  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ShockMan
    ShockMan's avatar
    Kayıt Tarihi: 29/Eylül/2004
    Erkek
    Of of of Aney Dehşet içinde kaldım yahu, Tüylerim Diken Diken oldu. Yazık Fahişeyi neden öldürdü bu hınzır şimdi. Sinirlerim Gerildi Yeminlen. Bu Gerçekte yaşanmış bir hikayeden kesitmi.?

    Net ortamı, tek tük de olsa iyi dostluklar sağlamışsa bile, vefasızlığı ile ünlüdür..!
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    yerebakan
    yerebakan's avatar
    Kayıt Tarihi: 30/Kasım/2007
    Erkek
    Ben beğendim,güzel ama beni heyecanlandırmadı o yüzden bana göre fazla sürükleyici değil.

    -_-
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Dina_Kaki
    Dina_Kaki's avatar
    Kayıt Tarihi: 10/Ekim/2007
    Erkek
    sarhoşum başım dönüyor kullandığın üslup çok ağır ayılınca okuyucam:) Çok güzel benzetmeler yapıyosun iyi şiir yazabilirsin bence..Konular arasında kopukluklar var biraz.Yazıda romandan çok deneme havası war.

    Ve blok yapılan derslerin tek güzelliği, bir sigara daha içmeyip düşünebilmek seni..A.Redif YANKI
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Blackjack
    Blackjack's avatar
    Kayıt Tarihi: 25/Eylül/2007
    Erkek
    Konular arasında bir kopukluk yok.Çünkü konuyu degil sayflarca yazının içinden kısa kısa parcalar kesip aldım.Maksadım betimlemelerin vuruculugunun ne kadar şiddetli ve bunun okuyucuya verdigi hazzı ölçmektir.
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Stigma
    Stigma's avatar
    Kayıt Tarihi: 10/Kasım/2007
    Dişi

    Genel olarak baktığımızda bu tarz edebiyattan hoşlananlar için sıkılmadan okunabilecek bi roman taslağı , ben sevdim ve rahatsız oldum okurken ki zaten senin de amacının okuyucuyu güllük gülistanlık bi dünyaya götürmek olmadığı açıkça ortada.. bu noktadan bakarsak romanın kalitesi ya da başarısı ya da her ne ise bu amaca ulaşıyor olmanla orantı içinde sanırım.. tabii bu noktada yanılıyor da olabilirim , bende yarattığın izlenim bu yönde sadece ..
    Bu tarzın yabancısı olan insanlar için ise kullandığın kelimelerin dizilişi felan karmaşık olabilir ya da olayı canlandırırken kafalarında yani kullandığın betimlemeleri bi nevi yapboz parçaları gibi bi bütün oluşabilecek şekilde düzmeye çalışırken beyinleri "dur lan bi dakika" gibi sağlanan akışı bozabilecek cümleler kurdurabilir okuyucuda arada. yani parçalar yerine beyinleri düzülebilir : )

    Neyse başarılar diliyorum , tam olarak bittiğinde ses edersin umarım : )


    allcolorsarebeautiful.net
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    AlienOne
    AlienOne's avatar
    Kayıt Tarihi: 03/Temmuz/2007
    Erkek

     Geçenlerde felsefe dersinde "Anarşizm" i işliyorduk.Sayfaları çevirirken Nietzsche'nin ismini görünce,sen ve avatarın aklımda beliri verdi.Bugün;"Sisteme karsı cıkısı siddet ile çözmeye calısan bir adamın hikayesi"nden bir kesiti okurken hiç şaşırmadım :)

      Roman'a gelirsek...Açıkçası romanları severim,vakit bulduğum kadar okurum.Ama bu konuda üslubun ve konu'nun nasıl işleneceği hakkında fazla bilgim yok,bildiğim kadar eleştireyim; herkes gibi ben de betimlemelere değineceğim,kesiti okuyunca,kendimi adeta olayın içinde hissettim,ama betimlemelere fazla yer verirsen okuyucu sıkılır,okumak istemez.Betimlemeler'e uzun ve devrik cümleler de eşlik edince insanın olayı düşünmesi zaman alıyor.Hea bir de şu var;5 dk içerisinde öldüreceğin fahişe için derin bir ruhsal çözümlemeye girmişsin.Bunu her karakter üzerindee uygulamanı tavsiye etmem çünkü yine okuyucu sıkılır.Akıcılığa da önem ver,günlük hayatta kullandığımız kelimeleri kullanmazsan,benim gibi okuyucular her bir sayfa sonunda sözlük karıştırıyor olacaktır.Onun dışında konun ve olaylar karşısındaki tavrın güzel işlenmiş.Artık kitap çıktığında da bizi haberdar edersin,hatta bize imzalısını gönderirsin,millete hava atarız ;)


    -
Toplam Hit: 2046 Toplam Mesaj: 19