folder Tahribat.com Forumları
linefolder Elektronik / Embedded / Mobil Cihazlar
linefolder OPPO TCL Tecno Samsung Vivo Xiaomi Türkiye De Ceptelefonu Üretecek



OPPO TCL Tecno Samsung Vivo Xiaomi Türkiye De Ceptelefonu Üretecek

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    inside
    anonim6918524
    anonim6918524's avatar
    Banlanmış Üye
    Bilgi/Destek Madalyası Üstün Hizmet Madalyası
    Kayıt Tarihi: 16/Temmuz/2005
    Erkek
    ontedi bunu yazdı
    MATH bunu yazdı

    Bence pazardan faydalanmak istiyorlar. İş gücü olsa mesele Bangladeş'e fabrikayı kurar burada piyasaya sunar. 

    Teşvikler görmek gerek. Arsa, işçi, elektrik, su vs.. gibi giderlerde ne gibi avantaj sağlanıyor. En avantajlı olanı ise Avrupa ve Ortadoğu'nun merkezi olması bir de ucuz işçilik olması.

    İşçilik giderleri başı çeker. Çin'in ucuz işçilik dışında farklı güçlü yanları olsa da, onu bu konuma getirip ivmeyi sağlayan ucuz işçilik ve insan hayatının değersiz oluşu. İşçilik maliyetlerini otomatize sistemler "ülkenin para biriminin değerine bağlı olarak" düşürse de, bu tür üreticiler ucuz işçiliğin olduğu yerlerde makineler yerine insanları kullanmayı tercih ediyor. Örneğin, Türkiye'de Dolar'ın fiyatı sebebiyle uyduruk bir montaj cihazının dahi fiyatı uçmuş durumda. Milyon Dolarlar verip harcama yapacağına, asgari ücretle birkaç adam çalıştırıp işini görüyor. Ayrıca, ucuz işçiliğin olduğu ülkeler, aynı zamanda hukukun da olmadığı yerler olduğundan, güvenilmez oluşu yatırım için risk yaratıyor. Milyonlarca Dolarlık üretim cihazlarını güvenilmez bir ülkeye kurmak çok akıllıca değil. Elden çıkarması, taşıması zor. El konulma ihtimali var vs. Bunun yerine işçi alırsanız kullanıp bir kenara kolayca atarsınız. Bu tür yerlerde işçi hakları da zayıf olduğundan işten çıkarma, ödeme vb. durumlar avantajlıdır.

    Diğer teşvik konularına gelirsek, verilen yüksek tavizler ve teşvikler yine aynı şekilde halkı zarara sokar. Adam işini görür, karı düşünce çekip gider. Malum yerlerin rüşvet karşılığı ya da şuursuzlukla hesapsız kitapsız iş yapıp defalarca kez kandırıldığı ve yabancıları zengin edip yolladığı yüzlerce defa karşılaşılmış bir gerçek. Sadece Türk Telekom'un hikayesi bile başlı başına ibret alınacak bir şey.

    Bir de haberde dikkatimi çeken 50 milyon Dolar oldu. Anlatılan işin tanımına göre oldukça düşük bir tutar denilebilir. Bu da otomasyon yerine ucuz işçiliğe ağırlık verileceğine işaret ediyor.

    anonim6918524 tarafından 22/Ara/20 12:52 tarihinde düzenlenmiştir

    λ
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Bilirkişi
    mkyb
    mkyb's avatar
    Kayıt Tarihi: 27/Mayıs/2011
    Erkek
    Şuan Amerika ve Çin arasında 1980'lerdeki Amerika ve Sovyet Rusya tarzı bir soğuk savaş var. Belki silahlar ve bombalar patlamıyor ama ortam gergin. 
     
    Çin bu zamana kadar para birimini bilerek düşük kurda tuttu. Yabancı yatırımcıyı ülkelerine çekti. Bundan 10 sene önceki Çin malı telefonları hatırlayın. Saçma sapan tasarımlı kıçından anten çıkan televizyonu olan telefonlardı. Günümüzde ki Çin malı telefonlara bakın ? Xiaomi, Huawei, Oppo vs adamlar aldı yürüdü. Çin'in bu yaptığını zamanında Japonya'dan yapmış. Dedem anlatırdı Japon malı denince eskiden insanların aklına "kalitesiz ama ucuz mal" gelirmiş.
     
    Ama Çin, Japonya gibi değil. Japonya durması gerektiği yeri bildi. Çin sürekli yayılmacı politika izliyor. Ellerine geçen dehşet nakit para sayesinde tüm ülkelerden daire ve işyeri alıyor. Hatta bu durum bazı ülkelerde sıkıntı boyutuna geldi. Mesala Kanada'da kendi vatandaşları oturacak ev bulamıyor. Zira tüm evler boş olmasına rağmen sahibi var.
     
    Trump'ın Huawei'ye sarmasıyla ortaya çıkan bu soğuk ekonomik savaş Amerikan şirketleri üstünden para kazanan Samsung, Sony gibi uzakdoğulu şirketleride etkiledi. Trump el altından Çin'den çekilin yoksa sizce Qualcomm'dan işlemci, Google'dan lisans vermem deyince çekilmek zorunda kaldılar. 
     
     
    Sony ve Samsung lojistik sıkıntı olacağı için üretimi Hindistan'a kaydırdı. Şuan aynı şekilde Apple'da sıkıştırılıyor ama Foxconn, Apple için öyle bir noktaya geldi ki bugün ha deyince üretimi başka ülkeye kaydıramıyor Apple.
     
    Samsung ve Oppo'nun ülkemize gelmek istemesindeki asıl sebep 200 dolar ve altı telefonlardan alınan ek vergi. Bu vergi yüzünden şuan en kıçı kırık telefon bile 3.000 liradan başlıyor. Samsung ve Oppo ülkemizde üretime başlarsa bu vergiden muaf olacak. 
     
    Xiaomi'de telefon üretimi için yer ve piyasa araştırmasına başlamış. Yoksa merak etmeyin Samsung ve Oppo'da bizim ülkeye hevesli değil. Hindistan'da ucuza işçi varken ülkemize bu yüzden geliyorlar. 1 Hindistan Rupisi bizim 10 kuruşumuz yapıyor. Hindistan'da günlük asgari maaş 176 rupiymiş. Yani 2,40 dolar. Aylık 72 dolar bile vermiyor firmalar Hintli işçilere. 
     
    Gelelim Türkiye'ye. Asgari ücretli elemanın sigortasıyla birlikte işverene maliyeti 2.943 TL. 385 dolar yapıyor oda şuan.
     
    Aylık 385 dolar vs 72 dolar. Siz Samsung olsaydınız hangisini seçerdiniz ? Kaldı ki Samsung ülkemizde televizyon üretimide yaptırıyor. 50 milyon dolar az bulunmuş. Telefon üretiminde öyle pek makineleşmeye gerek yok. Fabrikadan anakart, kasa, ekran vs geliyor yürüyen bantta işçiler kendilerinin takmakla yükümlü olduğu parçayı takıp banda geri bırakıyor. 
     
    Yorumları okurken sanırsın Samsung CEO'su elinde kırbaçla işçilere "çalışın lan pis köleler" diye kırbaç şaklatacak sandım. Türkiye'de üretilen arabalardan vergi alındığından vs bahsedilmiş. O araba markalarının elinde olan bir şey değil. Hatta Koç grubu yerli arabaya ÖTV'de indirim yapılsın diye baskı yapıyor ama umursanmıyor.
     
    Amerika-Çin savaşında bizde yolumuzu buluyoruz. Ülkeye istihdam geliyor işte. Bugün Çin ile kanlı bıçaklı olan Hindistan'da bile Xiaomi'nin fabrikası var. Yukarıda bahsettiğim yürüyen bantta üretim muhabbetini bu videodan görebilirsiniz.
     
     
    Ekonomik soğuk savaş dedim devam edeyim. Olabildiğince kısa ve basit anlatmaya çalışacağım.

    1.Açık kaynaklardan ulaşılabileceği kadarıyla, ikinci dünya savaşından sonra ABD-İngiltere-Kanada-Avustralya ve Yeni Zelanda "Five Eyes / Beş Göz" adlı bir istihbarat ortaklığına girişiyorlar. Amaçları o zaman için Varşova paktı ve Doğu bloğuna ait tüm iletişimi takip etmek. Çokta gizlenmeyen bilgileri için linkimiz burada

    2. Çin ordusundan emekli bir mühendis olan Ren Zhengfei, 1987 yılında Huawei'i kuruyor. Huawei'nin sahibi kimdir hala tam olarak bilinmiyor. Şirket, özellikle son yıllarda yaptığı açıklamalarda, Huawei'nin çalışanlarına ait olduğunu söylesede hala batı medyası, Huawei'nin sahipliğinin açık olmamasını büyük bir risk olarak görmekte :
    https://www.huawei.com/…tion-answer/who-owns-huawei

    3. Batı'daki muadillerine göre yarışa çok geç başlayan Huawei, kısa zamanda rakiplerini önce yakaladı, 5G teknolojisindeki atılımıyla ise onları geçti. Huawei 5G altyapısında 35% pay ile artık dünya lideri.

    4. İş tam olarak bu noktada heyecanlanmaya başlıyor. 2013 yılında Çin devlet başkanı, bir kuşak bir yol yani İpek Yolu projesini açıkladı. Çin'den başlayıp, Londrada bitecek ve farklı güzergahlarla 60 ülkeyi ve 2-3 milyar insanı içine alacak bu projede, doğal olarak, Huawei yapımı 5G teknolojileri kullanılacak.

    5. Yani bir numaralı maddede belirttiğim "Five Eyes" istihbarat oluşumunun karşısında yeni bir "elektronik dinleme" gücü oluşmaktaydı. Dünyayı dinlemek isteyen yeni bir güç ortaya çıkıyordu. İşte Huawei savaşları tam bu noktada başladı.

    6. Huawei kurucusu Ren Zhengfei'nin öz kızı Meng Wanzhou, 1 aralık 2018 tarihinde, Five Eyes ortak ülkelerinden Kanada'ya girmek isterken yakalanarak tutuklandı.

    7. Belki de en stratejik şirketine savaş açılan Çin'de boş durmadı. Hem ABD'nin stratejik bir şirketini hedef almak hem de Kanada'ya bir mesaj göndermek istediler.

    8. Etiyopya havayollarına ait bir Boeing 737 Max yolcu uçağı, 10 Mart 2019 tarihinde yere çakıldı. Kaza Afrika'da olmasına rağmen, tesadüfün böylesi, içinde bir kongreden dönen 18 tane Kanada vatandaşı vardı:

    9. Etiyopya havayolları kazasından yaklaşık 4-5 ay önce Endonezyada da benzer bir kaza olmuş ve Çinli bir havacılık şirketinden kiralanan başka bir Boeing 737 Max yolcu uçağı düşmüştü :
    https://en.wikipedia.org/wiki/lion_air_flight_610

    10. Huawei saldırı altında olduğu için karşılık vermek isteyen Çin, Çin havacılık dairesi aracılığıyla, Etiyopyadaki uçak kazasından tam 1 gün sonra, tüm Boeing 737 Max'leri uçuşa yasaklama kararı aldı. Bu karar dünya genelinde bir çok ülkenin havacılık dairesi tarafından takip edildi.

    11. Boeing'e uygulanan 737 Max yasaklarından dolayı 800 tane uçak siparişi iptal edildi. Bu siparişlerin toplam tutarı 96 milyar dolar seviyesindeydi :
    https://www.seattletimes.com/…he-737-max-this-year/

    12. Hikayemiz bu noktada daha da şaşırtıcı bir yöne ilerliyor. Five Eyes üyelerimizden Yeni Zelanda 2018 yılında bir 5G ihalesi başlatıyor. Amerikadan gelen yoğun baskılar sonucunda 28 Kasım 2018 tarihinde Yeni Zelanda Huawei teklifini, "ulusal güvenlik kaygıları" nedeniyle geri çeviriyor:
    https://www.reuters.com/…-huawei-tech-iduskcn1nx08u

    13. Bu noktada tarihe dikkat edin. 19 Şubat 2019 tarihinde, Yeni Zelanda başbakanı bir açıklama yaparak "5G ihalesinde tüm korkulara rağmen Yeni Zelanda'nın kapıları Huawei için açık tuttuğunu" belirtiyor:

    14. Bu açıklama üzerinden bir ay süre geçmeden 15 Mart 2019 tarihinde, Yeni Zelanda tarihinin en büyük terör saldırısını yaşıyor. Aşırı sağcı olduğu söylenen bir terörist, elindeki tam otomatik silahla bir camiye girerek, 51 kişiyi öldürüp 40 kişiyi yaralıyor :
    https://en.wikipedia.org/…stchurch_mosque_shootings

    15. 2020 yılına gelindiğinde, Yeni Zelanda Covid-19'u bahane ederek, 5G ihalesini iptal ediyor:
    https://telecoms.com/…just-hands-the-spectrum-over/

    Yeni Zelanda cami saldırısında, teröristin kullandığı tüfeğin üzerinde Türkiye-Osmanlı ile ilgili en az 3 mesaj olması da aslında bu kapışmanın çokta dışında olmadığımızı kanıtlar nitelikte. Taraflar bize tarafınızı seçin diye mesaj vermek istiyor.

    Yaşlandıkça 50 liralık saatin ve 5.000 liralık saatin aynı şeyi gösterdiğini fark edeceksin. 1.000.000 liralık ve 100.000 liralık ev aynı yalnızlığı barındırır. 1.000 liralık Android ile 20.000 liralık iPhone Pro kimse aramadıktan sonra aynıdır. Materyalist şeylerde gerçek mutluluk bulunmaz. Asıl mutluluk bir çift memededir. Enflasyon yüzünden bu imzayı bir ara güncellemek lazım. Bin liraya telefon kalmadı amk.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    hypnot1c
    hypnot1c's avatar
    Kayıt Tarihi: 17/Mart/2008
    Erkek

    @mkyb sonunda açılmış banın :) süresiz banlandın sandım gelir gelmezde hemen başlamışsın mesaiye.

    Böyle büyük firmaların buraya gelmesi bizim açımızdan iyi olur diye düşünüyorum. Zaten belirtilmiş vergilerden bir indirim olacak. Samsung cihazların özellikleri ara modelleri parça problemi sorunu iyileşebilir. Belkide Türkiye'ye özel configurasyon bir telefon bile gelebilir.

     


    Nerde o eski minecraftçılar. Unutulmadın X3uqM4 - Tahribatın yanlışlıkla banlanmış en bahtsız müridi. Böyle bir şans nasıl olabilir ? Banlanmış bir üyenin login olmaya çalıştığındaki IP sini sen kalk 1 gün sonra tahribata girerken nasıl denk geldiyse onun IP siyle gir. Bunu bir admin görsün fark etsin ve AB ban ı al şaka gibi :|
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    PanxeR
    PanxeR's avatar
    Kayıt Tarihi: 02/Ekim/2007
    Erkek

    Şöyle düşünmek lazım bu adamlar evet bizim kara kaşımıza kara gözümüze gelmiyor ama zararı da olmaz 

  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    emrah20
    emrah20's avatar
    Kayıt Tarihi: 04/Ekim/2017
    Erkek

    En çok telefon satılan ülkelerin başında Türkiye geliyor. Tabii ki bu piyasayı kaptırmak istemezler. Her çıkan yeniliği alıyoruz. Hem de gözümüz kapalı.


    Kendisini Hacker sanan zibidilerden değilim.
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Bilirkişi
    mkyb
    mkyb's avatar
    Kayıt Tarihi: 27/Mayıs/2011
    Erkek
    emrah20 bunu yazdı

    En çok telefon satılan ülkelerin başında Türkiye geliyor. Tabii ki bu piyasayı kaptırmak istemezler. Her çıkan yeniliği alıyoruz. Hem de gözümüz kapalı.

    5.000 lira ve üstüne çıkınca Türkiye'de iPhone harici satan telefon yok zaten. Ucuz telefonlara gelen ek vergi Android markalarını bitirdi resmen. İnsanlar ister istemez kaçak telefon almaya başladı.


    Yaşlandıkça 50 liralık saatin ve 5.000 liralık saatin aynı şeyi gösterdiğini fark edeceksin. 1.000.000 liralık ve 100.000 liralık ev aynı yalnızlığı barındırır. 1.000 liralık Android ile 20.000 liralık iPhone Pro kimse aramadıktan sonra aynıdır. Materyalist şeylerde gerçek mutluluk bulunmaz. Asıl mutluluk bir çift memededir. Enflasyon yüzünden bu imzayı bir ara güncellemek lazım. Bin liraya telefon kalmadı amk.
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    emrah20
    emrah20's avatar
    Kayıt Tarihi: 04/Ekim/2017
    Erkek
    mkyb bunu yazdı
    emrah20 bunu yazdı

    En çok telefon satılan ülkelerin başında Türkiye geliyor. Tabii ki bu piyasayı kaptırmak istemezler. Her çıkan yeniliği alıyoruz. Hem de gözümüz kapalı.

    5.000 lira ve üstüne çıkınca Türkiye'de iPhone harici satan telefon yok zaten. Ucuz telefonlara gelen ek vergi Android markalarını bitirdi resmen. İnsanlar ister istemez kaçak telefon almaya başladı.

    Türkiye'de üretildimi, iç piyasa için fiyat avantajı da oluyor tabi. Çevremde benim dışımda telefonunu yenilemeyen pek kalmadı. Bazıları tam telefon manyağı. Özellikle genç nesil. Bende yenileyeceğim, param yok.


    Kendisini Hacker sanan zibidilerden değilim.
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Bilirkişi
    mkyb
    mkyb's avatar
    Kayıt Tarihi: 27/Mayıs/2011
    Erkek

    Sıkma canını tek derdin o olsun. Bugün 12.000 lira verip iPhone 12'de alsan tek yapacağın sosyal medya kullanımı ve alo demek.


    Yaşlandıkça 50 liralık saatin ve 5.000 liralık saatin aynı şeyi gösterdiğini fark edeceksin. 1.000.000 liralık ve 100.000 liralık ev aynı yalnızlığı barındırır. 1.000 liralık Android ile 20.000 liralık iPhone Pro kimse aramadıktan sonra aynıdır. Materyalist şeylerde gerçek mutluluk bulunmaz. Asıl mutluluk bir çift memededir. Enflasyon yüzünden bu imzayı bir ara güncellemek lazım. Bin liraya telefon kalmadı amk.
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    PanxeR
    PanxeR's avatar
    Kayıt Tarihi: 02/Ekim/2007
    Erkek
    mkyb bunu yazdı

    Sıkma canını tek derdin o olsun. Bugün 12.000 lira verip iPhone 12'de alsan tek yapacağın sosyal medya kullanımı ve alo demek.

    O biraz değişti artık sadece sosyal medya bile kullansak uygulamaların kapsamı artıyor

    Örnek şuanda bende mate 20 lite var

    Kurumsal uygulamalar

    (Camscanner,uzaktan masa üstü,givenllik kameraları izleme,Office mobile uygulamaları PDF vb)

    Sosyal medya 

    WhatsApp face ınstagram ve şirketin kurumsal medya hesapları

    Bir kaç kamera uygulaması 

    Bir kaç oyun

     

    Evet iphone12 performansı beklemiyorum ama kasıyor aga donuyor yetmiyor performans 2 sene önce yetiyordu.

    Yani cep telefonları cebimizdeki bilgisayarlar artık 1 2 işlem bile yapsak güçlü olması lazım gidin ip12 alın deniyorum 15k ya ama 6 7 k ya iPhone 11 şuan en cazip cihaz piyasadaki zaten en çok satan 3 cihazdan biri Türkiye'deki iphone11 boşuna değil

     

     

  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    inside
    anonim6918524
    anonim6918524's avatar
    Banlanmış Üye
    Bilgi/Destek Madalyası Üstün Hizmet Madalyası
    Kayıt Tarihi: 16/Temmuz/2005
    Erkek

    Keriz parası yemesi, kerizleri sömürmesi güzeldir. Hep araplar yiyordu, biraz da Çinliler yesin. 7-8 sene sonra kârını edip bütün parasını alıp bankalara borç takıp kaçar.

    anonim6918524 tarafından 26/Ara/20 22:02 tarihinde düzenlenmiştir

    λ
Toplam Hit: 9108 Toplam Mesaj: 64
samsung oppo