Osman Pamukoğlu - Unutulanlar Dışında Yeni Birşey Yok {Ekitap,Pdf,1MB}
-

General Osman Pamukoğlu, 1993-1995 yılları arasında Hakkari Dağ ve Komando Tugayı ve Güvenlik Komutanlığı yapmıştır. Bu dönem, Güneydoğu'da PKK'ya karşı yapılan mücadelenin tarz ve yöntemlerinin değiştiği ve PKK'nın omurgasının kırıldığı yıllardır. Aynı dönemde, Hakkari'de PKK teşkillerine manevra gücü olarak 1000-2000 askerden oluşan 779 harekat, manevra gücü 3000-5000 askerden meydana gelen 78 harekat yapılmıştır. 23 kez 1000-5000 askerdan oluşan kuvvetlerle Kuzey Irak'taki PKK kamplarının birkaçına aynı zamanda taarruz edilmiştir. Görev yaptığı süre içinde muharebeleri bizzat yöneten ve fiilen çatışmalara giren Osman Paşa, 778 günde yapılanları, muharebelerin detaylarını ve Kuzey Irak'ta yaşananları ilk defa okurlara sunmaktadır. PKK ile yapılan mücadele Hakkari'de ve Kuzey Irak'ta 3000 m. üstündeki dağlarda ve dağ geçitlerinde ya kar üstünde ya da güneşin altında yürütülmüştür. Bu vahşi doğada Nisan ayı ile birlikte rengarenk kır çiçekleri açar. Fakat içinde bulunduğumuz ruh hali bunların hiçbirinin farkına varılmasına imkan tanımaz.metrelerce derin kar ve kır çiçekleri, vatanları için gözünü bile kırpmadan şehit olan kahramanlar, oscar wilde'ın küçük yaşta ölen kardeşi için yazdığı şiiri akla getirir.
sessiz yürü, o yakında,
karların altında;
usulca konuş, o duyabilir,
açan papatyalarla... -
Harika bir eser hem vatanımızı tanımamız için hemde edebi değer taşıyan bir eser...
Pc_worm tavsite etmişti banada aldım okudum zamanında hatta uzunca bir süre msn de iletimiz oldu paşanın şu benzetmesi ; İntihara meyilli oyuncak bebekleriz biz !.. -
ya Bu osman pamukoğlunun bir konuşmasını dinledim 1 yılda pkk yı temizleyeceğm diyor iyi güzel de ekonomi eğitim sağlık ne olacak?
-
pkk yüzünden yapılamayan yatırımlar,boşa harcanan paralar son bulacağı için,gerisi kolay.
Türkiye'nin cari acığı her sene büyük ölcüde terör yüzünden bu hale geliyor.Adamın dediği çok mantıklı.Bu ülkenin şu anda en büyük sorunu işsizlik,eğitim yol değil Terördür. -
Antikky bunu yazdı:
-----------------------------
pkk yüzünden yapılamayan yatırımlar,boşa harcanan paralar son bulacağı için,gerisi kolay.
Türkiye'nin cari acığı her sene büyük ölcüde terör yüzünden bu hale geliyor.Adamın dediği çok mantıklı.Bu ülkenin şu anda en büyük sorunu işsizlik,eğitim yol değil Terördür.
Hacı anlayıorum böyle diyeceğinizi biliyordum ama sonuç olarak onu yaparken 1 yıl içinde dünyanın parası harcanacak. bu ülkede pkkyı bitirmek için sıkıyönetim ilan etmek lazım dagdakileri değil asıl şehirdekini silmek lazım..bence bu ülkede en öncelikli konu işsizlik
-
DJ_Alper bunu yazdı:
ya Bu osman pamukoğlunun bir konuşmasını dinledim 1 yılda pkk yı temizleyeceğm diyor iyi güzel de ekonomi eğitim sağlık ne olacak?
-----------------------------1 yılda pkk yı temizleyeceğim diyor ama ilk hedeflerinin cehaletle savaş olduğunu üstüne basa basa söylüyor her seferinde..
-
DJ_Alper bunu yazdı:
-----------------------------osman pamukoglunu diper politikacılar gibi yol yapıcaz hastane yapıcaz tarzında vaat vermesini bekleme ztn adam efsane komutan ilk işi pkk yı temizlemek olucaktır tabiki.. ülkenin böyle vatanını seven yolsuzluklara dur diyecek bir insana ihtiyacı var bu tarz bir insan da zaten politikacıların arasından cıkmaz... askeri geçmişinden dolayı ben osman pamukoglunun pkk yı temizliyecegiz iddasına inanıyorum.. adam sözünün eri çünkü ampül değil...
-
DJ_Alper bunu yazdı:
-----------------------------abi terör biterse devletin ekonomik kamburu biter her halde birileri bu teröre giden parayı artık eğtim sağlık vb. sıkıntıları bitirmek içinkullanmayı akıl eder.
-
Türkiye'nin en büyük sorunu ekonomidir , lütfen !..
Hee ama Ekonomi terörü öldürerek düzelir derseniz mantıklıdır,bişey demem ama Yapılacak herşey Ekonomi için yapılmalıdır öncelikle ira ekonomi düzletikten sonra eğitimde,işsizlikte,tarımda her bi nanede otomatikman düzelir.. -
efrasyap bunu yazdı:
-----------------------------DJ_Alper bunu yazdı:
-----------------------------abi terör biterse devletin ekonomik kamburu biter her halde birileri bu teröre giden parayı artık eğtim sağlık vb. sıkıntıları bitirmek içinkullanmayı akıl eder.
Hacı bende bu ülkede işsizliğin çözülürse herşeyin çözüleceği kanısındayım batıda adam bağda amelelik yapıyor yinede 3-5 kuruş yine geliyo doğuda oda yok çoğu yerde topraklar verimsiz -
Hazinedeki paranın büyük bir coğunluğu ordu'ya terrörle mücadele dogrultusunda harcanıyor.
Ayrıca başa gelenlerin büyük bir cogunlugu bugune kadar 7 sülalesini zengin edip,ülkenin kaynaklarını ona buna peşkeh cekdi,zengin oldu,büyük devletlerin,yabancı
sermayelerin istekleri dogrultusunda iktadarı elinde daha fazla tutabilmek icin ülkeyi sattı.
Onurlu,başı dik,dürüst,T.C ilkelerinden taviz vermeyen bir lidere ihityacımız var.
Osman paşa'nın televizyonlara yansıyan propagandasında sadece terrörü bitiricem ifadesi geçsede,parti tüzük'ünde ülkenin diger kanayan noktalarınada parmak basmakda
Atatürk'de enkaz bir devletden neler kurdu, Önce savaşı bitirdi,sonra reformları gercekleştirdi.Yeter ki birşeyler yapılmak istensin,sıra iş'ede gelir,eğtimede...
ama bitsin artik bu terrör , binlerce şehit ve kaybolan milyonlarca lira. Terrörle yaşamaya alışın,askerlik yan gelip yatma yeri degil denmesini duymaktansa ,son umut
olarak oyumu osman paşaya gözü kapalı veririm.