folder Tahribat.com Forumları
linefolder Gündem - Güncel Konular
linefolder Öten Kombinin Sıkıntısı Nedir?



Öten Kombinin Sıkıntısı Nedir?

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    falcon
    falcon's avatar
    Kayıt Tarihi: 18/Kasım/2003
    Erkek

    Geçen sene başıma geldi

    Kombi kapalı şekilde ön kapağı sök sonra elektrik süpürgesiyle içini ççek temizle dene ses gelmeye devam ediyorsa fan motoru denen zımbırtı var kocaman bişey link

    Sonra fan motorunu söktüm yıkadım kuruladım WD40la yağladım millerinin hoşafı çıkmış gittim motoru aldım değiştirdim ses kesildi.

    Senin kombinin aynısının fan motoru değişimi var youtubeda link


    Vurur yüze ifadesi Hyper-V sistemcilerin bitanesi
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    antivir-US
    antivir-US's avatar
    Kayıt Tarihi: 04/Ocak/2006
    Erkek

    Zaten kombi hermetik değil mi? Alet bacanın bir kısmından temiz havayı alıp diğerinden egzost veriyor. Bunun için ister sıcak su ister kalorifer çalışsın, yanmayı gerçekleştirebilmek için her durumda fan çalışacak zaten. Sıcak su açınca ses devam etmesi lazım


    Camınızı kırar, duvarınıza işer, bisikletinize biner, tekerini keser, arabanızı çizer, zilinize basar kaçarım. Kısacası ben annenizin sokağa çıkarken uzak dur dediği çocuklardan biriyim.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RitmFarbRacourci
    RitmFarbRacourci's avatar
    Kayıt Tarihi: 14/Mart/2008
    Erkek
    antivir-US bunu yazdı
    SweetyVolty bunu yazdı
    antivir-US bunu yazdı

    Mantıken arıza devirdaim pompasinda.

    Kalorifer yanarken devirdaim pompası suyu sürekli döndürür.

    Şofben çalıştırıldığında ise makina Kaloriferi ısıtmayı bırakır, böylece devirdaim pompası çalışmayı durdurur ve Şebeke Suyu Basıncını kullanarak sofbeni çalıştırır.

    Şofben çalışırken devirdaim pompası çalışmaz. Bu yüzden sıcak su açılınca ses kesiliyor.

    Yani yukarıdaki postta devirdaim pompası fotoğrafı görülüyor. Arıza onda işte. Muhtemelen rulman/bilye sorunu.

    Yannış bilgi, Atık Enerji her zaman kullanılır.

    Enerji fazlası hiç bi zaman boşu boşuna atmosfere gönderilmek istenmez, yani en azından mankafa bi mühendis tasarlamadıysa,.

    Devirdaim pompası Ani şebeke suyu ısıtıcını ısıtırken Atık Enerji sistemde kullanılır.  Zaten o pompa çalışmasa, mantıken Sıvıların Sıkıştırılamaması prensibinden o kısımdaki borunun içindeki su sıcaklığı (Akışkanlar mekaniği kitabımı bulamadım sallıycam mecbur) 160°C'yi geçeceği için (kitabı buldum bi de ort. 4 bar basınçta tahliye edeceğini varsaydım) ,Basınç Altında ısınan sıvıların da Hacimsel Genişlemeye başladığını düşünecek olursak, Tehlike Basınç Valf'leri (biri kombinin üstünde öbürü de altında) her sıcak su kullanmak istediğinde ,buhar ve sıcak su püskürtecek anlamına geliyor. 

    Telefonumun ekranı kırık şimdi istesem de kombiyi açıp gösteremem ne demek istediğimi ya da pompayı nasıl temizleyeceğini (yapmam da lazım ya neyse). 

    En güzeli ara ev sahibini de bu kombinin bakımını yaptıracak mısınız yoksa kontrat şartlarını hatırlatmam lazım mı illa de (evdeki çalışır durumdaki makinelerin bakımını yaptırmak zorunda) bakıma gelen elemanlar zaten farkeder güzelce ev sahibine kitlenir fatura adfsf

    Örnek niteliğinde çok güzel bir yazı olmuş ama hiç bişey anlamadım.

    Şebeke suyunun basıncı yeterli mi değil, pompa onu da mı destekliyor? Çeşmeyi açınca basınçlı buhar mı çıkar yoksa kombi mı patlar?

    Hocam noktalama işaretlerini de gözönüne alarak yeniden bahsetsen az biseyler öğrensek?

    Kalorifer için, Devirdaim pompasının Sürekli çalıştığını nereden biliyoruz?

    Tek kazan mi, çift kazan mı?

    Atık enerjiden kasıt, Tam olarak ne? kazan'daki Suyun buhar basıncı mı, Yada borulardaki Durgun(?) yada Akan Suyun borulara yaptığı basınç mı, kombi'nin içerisindeki sıcaklık dağılımı mı? Ya da âtıl,sıcak,Ekzoz gazlarının dışarıya verilmeden, kazan etrafında ve/veya boruların etrafında dolandırılması mı? 

    ^^`

     

     

    RitmFarbRacourci tarafından 05/Ara/19 14:21 tarihinde düzenlenmiştir

    I'şıkY'ılı;^^`) Zk't^^` RnSySyTk.Ödl.SpRtÇzBşBkYd Kryptia.agogE Sa'd-l'Suûd az.ç'k 'lmyn'Dşn Pnct'tnAnNttn Blgi,YpBlgi 'Ct'nDrm.CmdyDrm.MdrnDrm hRşYdşR ClptcPth'Strsm M'nPhs' Ld,X/Y YrYnZmnGrçklk,AlgBzklğ KrzFrst'tr Tiytr' Pugchv,Jtrn,İmmlmn,FllngLef,Pik' SuprmcySprrty CoBehTh elFnmno:NzrioRonldo AdnKy TkSs,TkHrf(?) .RtNsTk.KvMp.Mk.TrmDyn ScklkNmRzgr ŞkHcBy ccp.kky Snrlr'Çz SnaSnLzmsn 'NsnKsknçtr BgDppr.MagllnCl'ds.S'thCro's Ch'kW'ng CreazioneDiAdamo^^`, Arctrs.Spic' ArcScnd,YySnye TrbProp,TrbJet,TrbFan ~3.10^5km/sn~343m/sn ~900-1240m/snMacH RamJt,ScRamJt Przdi^^' Tbu.XL Prsek MAtv^^` mLAT G'dWllHnting(f). 3id't^^` TareZmenPr ParaMotor TrflrVArsİlşklr (-)+.(/)*,~ ZminŞkil . ..Bu imza @SubZero tarafindan degistirilmistir. "Bu kadar uzun karmakarisik bir imza yapma diye uyardim ama heeheeeey(^^D)_hey kim söylüyor, kim dinliyor." Imzanizi SubZero'ya bilgi vermeden degistirmeyiniz. Tesekkurler...
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    mehmetcan
    mehmetcan's avatar
    Kayıt Tarihi: 02/Eylül/2005
    Erkek

    sadece tahmin net bilgi değil 

    çek valf düzgün çalişmiyor yada pompa gidik


    bizde keyfine düşkün sosyal çocuklar olabilirdik ; hayatla erken seviştik herşey üstümüze kaldı
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Baturay_Turkmen
    Baturay_Turkmen's avatar
    Kayıt Tarihi: 30/Mart/2011
    Erkek
    italyan bunu yazdı

    Alarko Serena marka model bir kombimiz var , kiracıyım. Lanet olası kombi evi ısıtmaya çalıştığı an ötmeye başlıyor. Sıcak suyu açtığım an tiz bir ses ile ötme kesiliyor , sıcak suyu kapattığımda kombi ötmeye devam ediyor. Yalnızca sıcak su kullanıldığında böyle bir sıkıntı yok. 

    Tesisata suyu bastığı pompadan şüpheleniyorum. Anlayan eden varsa yönlendirebilir mi ? Varsa evde kendi çabalarımızla yapabileceğimiz birşeyler bi yol yordam gösterin. Teşekkürler 

    Gelen borudaki filtreden hocam.


    Ne Mutlu Türk Doğana..
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    tarzan
    tarzan's avatar
    Kayıt Tarihi: 30/Mart/2007
    Erkek

    Aaa o pompanin hikayesi var ((: Tamirciler yenisini taktim diyerek kendince tamir ettigini iteleyebilir, dikkatli olmak lazim.

    https://www.youtube.com/watch?v=JiMrxrLuybc

     

     

     

    tarzan tarafından 06/Ara/19 03:25 tarihinde düzenlenmiştir

    Çalışmadan, yorulmadan, öğrenmeden rahat yaşama yollarını itiyat haline getiren milletler; önce haysiyetlerini, sonra istikballerini daha sonra da hürriyetlerini kaybetmeye mahkumdurlar. M. Kemal Atatürk
Toplam Hit: 1704 Toplam Mesaj: 17
kombi ötücü