Otobuslerde Mazota Balık Olayı??
-
Böyle birşey varmış bu konuda fikri olan varmı?Bende çok kokusunu duydum.Geçiyor eski servis otobüsü leş gibi balık kokuyor.1-2 dedim olmaz böyle sordum bir kaç yere dediler ki yanıyormuş falan fişman yani blaık yğaı karıştırıyorlarmış varmıdır böyle birşey ?
-
kullanılmış bitkisel yağdan mazot yapılıyo zaten bizim otobüsçülerde kolayını bulmuş demkki millet evinde mazot üretecek yakında...
-
motorsiklete bazen yağlı benzin bulamazdık.benzine ayçiçek yağı dökerdik. ortalık patates kızartması gibi kokardı:)
bunun yerine balık yağı zeytin yağı.aslı motor yağı koyabilirsin :)
ama mazota böyle bişey uygulandığını hiç duymamıştım.
-
hocalar evt ayçiçek yağı biraz çabuk gidiyormuş.Yani hemen bitiyormuş.Ayrıca mazota benzin koydumu motorun aqoymakla birlikte baya seri oluyormuş araç baya hızlı gidermiş.Bizim tartlacı varda o diyor eski fordu var.
-
atık yağlardan mazot gibi yakıtlar elde ediliyor
-
vala onu bilmemde otobus çuler balık çılarla mazor karşılıgında kasa kasa balık trans fer ediyorlar (:
-
zumsuk bunu yazdı:
-----------------------------
hocalar evt ayçiçek yağı biraz çabuk gidiyormuş.Yani hemen bitiyormuş.Ayrıca mazota benzin koydumu motorun aqoymakla birlikte baya seri oluyormuş araç baya hızlı gidermiş.Bizim tartlacı varda o diyor eski fordu var.
dayı o olayı bende duydum ama motoru sikiyomuş öyle diyolar. -
pc_worm bunu yazdı:
zumsuk bunu yazdı:
dayı o olayı bende duydum ama motoru sikiyomuş öyle diyolar.
-----------------------------her zaman yapmıcan 1
fazla koymucan 2
1 depo mazota 1 çay bardağı koyarsan bayağı çekiş artar (yanıcılığı artacak ya yakıtın ondan)
haa sen yarım depo mazot yarım depo benzin yaparsan a.qorsun o ayrı.
ben yanlıcağım vakit koyarım depoya :D
-
amele hocam balık yağı konuluyormuş bu konuda bilgin varmı ?Leş gibi balık yğaı kokuyorda bazen
-
atık yağlardan yakıt üretliyor.sana balıklısı denkgelmiş olabilir.
mazota yağ karıştırmak gereksiz.
egzozdan siyah duman attırmıcaksan?
zaten yağlama yapılır motor içinde ayrıca yakıta karıştırmaya gerek yok.hele ki balık yağı hiç gerek yok (d vitamini açısından zenginliğini düşünürsen) :D
-
amele hocanın da dedigi gibi atık yaglardan vs yakıt üretme olayı var.. biz şeftali çekirdeginden ve çam talaşından üretmiştik :D google da biodizel die araştırın yeterli bilgileri bulursunuz :)