folder Tahribat.com Forumları
linefolder Donanım & Driver
linefolder Overclock İşlerinden Anlayanlar Yardımınız Lazım.



Overclock İşlerinden Anlayanlar Yardımınız Lazım.

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Schwarz
    Schwarz's avatar
    Kayıt Tarihi: 20/Nisan/2012
    Erkek

    Selam arkadaşlar iyi pazarlar,elimde i7 8700k işlemcili , asus rog strix  z370 F  gaming anakartı , kingston 2x8 3000mhz cl 15 ramleri mecvut.Sıvı soğutma olarak cooler masterin 240mm lik sıvı soğutması var.

    Anakartımın şöyle bir özelliği var ez tuning wizard diye burdan kullandığınız pc şekline göre ( örn: video editleme , oyun oynama, normal kullanıcı gibi nette takılma gibi ) özellikler var , bu özelliklerden oyun ve video editlemeyi seçip soğutma olarakta sıvı soğutmayı seçersem windows çöküyor.Ama soğutma kısmındaki seçeneği emin değilim diye seçersem sistem ona göre overclock yapıp çalışmaya devam ediyor burda hız 5.0 ghz civarı falan oluyor.Bu işlemler otomatik oluyor manual olarak ben voltajı yükseltip alçaltmıyorum yani.

     

    Benim merak ettiğim bu overclock sisteme zarar verir mi ? vermez ise bana olacak faydaları nelerdir , windowsun çökmesinin sebebi nedir ? Bu parçaların ömrünü kısaltırmı yoksa gereksiz bir işlem mi ?

    Schwarz tarafından 18/Mar/18 13:53 tarihinde düzenlenmiştir

    Ignorance is bliss.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    KotomineKirei
    KotomineKirei's avatar
    Kayıt Tarihi: 23/Temmuz/2013
    Erkek

    hız aşırtmaya ihtiyaç varsa ve iyi de bir soğutucunuz varsa fayda sağlar tabiki de. aksi takdirde hız aşırtmaya bağlı yüksek ısı değerleri ömrü kısaltır bence. Eğer gerekli ise yapın (ki stock halde turbo ile 4.7'lere zaten çıkabilen bir işlemci olduğunu sanıyorum), gerekli değilse şimdiden yapmaya gerek yok bence. ilerde işlemci yetersiz geldiğinde yaparsınız, bu sürede de  normal şekilde kullanırsınız.


    They were crying when their sons left. God is wearing black. He's gone so far to find no hope, He's never coming back. They were crying when their sons left. All young men must go. He's come so far to find the truth, He's never going home.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    O Şimdi Astek
    deja-vu
    deja-vu's avatar
    Kayıt Tarihi: 07/Aralık/2007
    Erkek

    Hocam bu dediklerinin bir sürü sebebi olabilir, EZ mode da sıvı soğutmayı seçtiğinde muhtemelen voltajı az veriyor işlemicye o yüzden sistem kapanıyor. Verdiği voltajı biraz daha arttırman lazım olabilir. 

    Bildiğim kadarıyla 8700k lar sıvı soğutmada 1.41-1.43v civarında 5ghz'e erişebiliyor. Voltaja bakman en doğrusu.

    OC dediğimiz şeyin senin upgrade cycle'ın içerisinde sana hiçbir zararı olmaz. Şöyle söyliyim sen nasıl olsa en kötü 5 yıla işlemci vs değiştireceksin o yüzden kafana takma, OC'li hali ile bile 10 yılı var degredation başlaması için. 

    Faydası ne yapmak istediğinde doğru orantılı, gaming için faydası sadece CPU based oyunlarda olur.

    örneğin BF1 veya Cities Skylines. 

    Oyun dışında adobe premier veya benzeri video editing programlarını sıklıkla kullanıyorsan muazzam faydası olabilmekte. Ama gündelik oyun oynama internette gezme gibi işlerde performans farkı çok hissetmeyeceksin diye düşünüyorum

    144hz bir monitörün varsa ve ekran kartın kallavi ise tabi OC olması denge açısından daha iyi.

    Başka sorun varsa hocam gönder gelsin.


    Almanya Fatihi
Toplam Hit: 683 Toplam Mesaj: 3
overclock