P3 Te Java Çalışmak ?
-
Arkadaşlar ne eclips i ne bean i kaldırmıyor benim pc. Hani framework kurulu pc de c# için komut satırından derleyebiliyoruz ya Java için de öyle bişey var mı? Ben diyorum ki basit editörlerden biriyle yazayım. Sonra komut satırından derleyim. Olur mu böyle bişey var mı?
-
JCreator LE deniyebilirsin aynı zamanda Javayı konsoldan java developer kit'in kurulu oldugu dizine geçip bin klasörü içersinden
javac deneme.java diyerek derlemekte mümkün çalıştırmak içinde
java deneme yazıcaksın
-
Peki minimum gereksinim olarak javanın hangi programını da kurmam lazım. j2sdk mı?
-
evet zaten o olmadan çalışmaz
-
j2sdk yı bulamadım. Java SE Development Kit (JDK) 6 bu mu?
-
aynen hacım...kurduktan sonra sun'ın sitesinde bir ayar var onu yaparsan javac komutunu direk javanın içine gitmeden de çalıştırabilirsin
-
Tamam indiriyorum. Teşekkürler.
-
C:\Documents and Settings\philist\Belgelerim\JCreator LE\MyProjects\enguz\src
dizini
19.03.2008 22:50 <DIR> .
19.03.2008 22:50 <DIR> ..
19.03.2008 22:50 268 enguz.java
1 Dosya 268 bayt
2 Dizin 7.932.719.104 bayt boş
C:\Documents and Settings\philist\Belgelerim\JCreator LE\MyProjects\enguz\src>java enguz.java
Exception in thread "main" java.lang.NoClassDefFoundError: enguz/java
C:\Documents and Settings\philist\Belgelerim\JCreator LE\MyProjects\enguz\src>Peki şimdi ne yapmam gerekiyor?
-
Ekledim. Ama ikisinin adı da aynı. derlerken hata vermiyor. jcreator kendi derlediği zaman altta slm yazıyor. Ama enguz.jar diye bi dosya bulamadım.
Tamam ben direkt derlenmiş halini arıyormuşum. java enguz yazınca çalıştı. :) Hepinize teşekkürler.
Peki enguz.jar ı nasıl yapabilirim?
-
enguz.jar ı nasıl yapabilirim? Yani deneme.class deneme.java diye dosyaları oluşturdum ama deneme.jar ı nasıl oluşturcam?
-
jar cf engui.jar engui.class şeklinde yapıcaksın