folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Parmak İzi Cinsiyetide Söyleyecek

Parmak İzi Cinsiyetide Söyleyecek

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    rEfLeX
    rEfLeX's avatar
    Erkek

Bilimadamlarının geliştirdiği, jelatinden yapılan bir bant sayesinde suç mahallerinde bırakılan parmak izlerinden failin beslenme alışkanlığı, hatta cinsiyeti ve ırkı belirlenebilecek.

LONDRA - Belki kurban için katilin sigara içip içmediği ya da vejeteryan olup olmadığı önemli değildir ancak polisin bu vakayı çözüme ulaştırması için bu tip detaylar büyük önem taşır.olay mahallerinde parmak izi toplanması için kullanılan standart teknikler arasında bu işe özel tozlar, sıvılar ve uçucu maddeler vardır. Ancak bunlar son derece değerli adli ipuçlarını, örneğin izlerin içindeki kimyasal kalıntılarını silebilir.ancak araştırmacılar jelatinden yapılan özel bir bantla adli kanıt ekiplerinin olay mahallerinden toplanan izleri kimyasal olarak inceleyerek failin beslenme alışkanlığından cinsiyetine ve ırkına kadar pek çok önemli bilgiye ulaşmalarını sağlayabilecekler.

Bu jelatin bant kapı kolu, fincan sapı, bombeli cam ve bilgisayar ekranından, tıpkı geleneksel parmak izi alma teknikleri gibi, iz toplayabilecek. Ardından bu jelatin, son derece hassas bir aletin içine yerleştirilecek. Bu alet, birkaç saniye içinde kızılötesi ışınlar aracılığıyla jelatin üzerindeki izlerin adeta kimyasal bir fotoğrafını çekecek.parmak izleri bir gramın milyonda biri oranında sıvı ya da aynı miktarda başka bir şey içerebilir. Bu da parmak izinin sahibi hakkında polise ve adli tıp uzmanlarına olayla ilgili son derece değerli bilgiler verebilir.araştırmacılara göre bu yeni tekniğin geleneksel tekniklerden bir farkı da orijinal izlere zarar vermemesi ve böylelikle o izlerin yeniden incelenmesine olanak sağlaması.

Forum,Hikaye gibi bölümlerde opsiyonel olarak her yazdığınızın sonuna eklenen yazı... :| 20 senelik hayatımda 15 aylık reklam arasıı...izmirr / gaziemir..
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    HaYVaN
    HaYVaN's avatar
    Erkek
    Şimdi mesele ben türk olduğum belli olacak mı :s Yalan atıyorlar bence hurafe inanmayın..
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    dunyahali
    dunyahali's avatar
    Erkek
    gevur yapıo be ağabey :d

DiBe VuRmAyA bİrAz DaHa Az KaLdI..
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    sipidik
    sipidik's avatar
    Erkek
    hade bea anne ingiliz baba fransızsa?? ırk yerine buldukları sistem melezmi yazcak?

NesTo | same shit diffirent asshole
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    noel_baba
    noel_baba's avatar
    Erkek

suç mahalinin anası zükülmüşse erkektir .::icraat temiz yapılmışsa karıdır:: :=)

Kral nerde diye Sorma. SENde ..BENde ..SİZde ..Onda Çıplak giyen kral olur ..Taç giyen oturur tahtına::. Emeğe Saygı ..kürtaja hayır!! Soruya bak: Dünyaya Tekrar Gelseniz Ne Yaparsınız ? E dedim ben; Eminim herkez yine aynı şeyi yapar aynı şeyi yaşardı... Hani sözüm ona; ..Ben siktiğim eşşeğin huyunu bilmem mi? die ...E sen söyle bilmem mi usta :)
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kozanaybar
    kozanaybar's avatar
    Homo
    Irk dediği türkler japonlar diye değil afro amerikan asyalı falan gibi :)
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    noel_baba
    noel_baba's avatar
    Erkek
    afrikalı zenciyle .::bi çin çun japonun çocuuysa ne dicekler o zman koza::.

Kral nerde diye Sorma. SENde ..BENde ..SİZde ..Onda Çıplak giyen kral olur ..Taç giyen oturur tahtına::. Emeğe Saygı ..kürtaja hayır!! Soruya bak: Dünyaya Tekrar Gelseniz Ne Yaparsınız ? E dedim ben; Eminim herkez yine aynı şeyi yapar aynı şeyi yaşardı... Hani sözüm ona; ..Ben siktiğim eşşeğin huyunu bilmem mi? die ...E sen söyle bilmem mi usta :)
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Kelv1n
    Kelv1n's avatar
    Erkek
    noel_baba bunu yazdı:
    -----------------------------
    afrikalı zenciyle .::bi çin çun japonun çocuuysa ne dicekler o zman koza::.
    -----------------------------
    onun bunun çocuğu olabilir.

Hatalıysam..... aramızda kalsın ;)
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    spybreak
    spybreak's avatar
    Erkek

yaaa bırakk yaa.. bırakk yaaa... :D (şahan)

adamlar yapıolar abi.. ne diyelim.. :D 

REMEMBER! RESPECT IS EVERYTHING
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    tahir
    tahir's avatar
    Erkek
    Evet olabilir şaşmamak lazım nasılki parmak izinden şahıs bulunuluyorsa ahirettede o parmaklar eller konuşacak yasin suresinde ayette sabittir merak eden varsa baksın

Cenab-ı Hak sana amel defterinin oku dediği zaman yanına da Kur"an-ı Kerim"i koyacak Soracak: "Bu günahı Benim kitabımın neresinde buldun da yaptın," buyuracak Mahmud Efendi Hz. (k.s.)
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tnrsk
    Tnrsk's avatar
    Erkek

yazıyı okumadım ama böyle bişeyi yapmaları için her ırktan yeterli sayıda parmak izlerini alıp ayrı ayrı analiz etmeleri gerekir ve bunu bilgisayara yükleyip ellerine geçen parmak izini bunlarla karşılaştırırlar belki böyle olabilir.

edit:evet salakça bi yorum parmak izinin neyini karşılaştıracak adamlar dimi :D Kastetdiğim şey parmağın yapısı dokusu falan filan :DDD

Toplam Hit: 1023 Toplam Mesaj: 11