Pattatodan Bir Şiir Bir Düz Yazı....
-
4 5 Yıl kadar önce yazdığım ortalığa yazdığım bir şiir...
Gemilerdi okyanusları geçen,
Ya da gün doğumu ile düşman bir ülkenin kıyılarında görünen.
Senin hiç gemin yandı mı?
Ateşe verdilermi tüm cephaneni?
Kitaplardı nice devrimleri yaptıran,
Ya da bir sevgiliye hislerimizi aktaran.
Senin hiç kitabın yırtıldı mı?
Unuturdularmı tüm bildiklerini?
Elbiselerdi bizi sizlere tanıtan,
Ya da küflenmiş ruhlarımızı saklayan.
Sen hiç çıplak kaldın mı?
Sakladıkların saklı olmaktan çıkarıldı mı?
Ve bendim tüm insanları değiştirmeye çalışan,
Ya da zamanla onlardan biri olan......
HAYIR.
Gemilerimi onarıp,cephanesiz,
Kitaplarımı yapıştırıp yine hatırlayarak öğrendiklerimi,
Saklamayarak ruhumu,çıplak ve yalın,
O düşman ülkenin sınırlarına gideceğim.
Ve artık ben eski benden daha fazla benim......
Benliğini yitirmiş tüm senlere savaş açıyorum...
YAZAN:SeZeR SOYCANbuda sevgili kardeşim HAYVANYASAR ın vefatı üzerine aynı gün elimden çıkan düz yazııı
Kardeşim sen dünyanın en iyi kardeşiydin.
Çoğu zamanda bana abilik ettin örnek oldun.
Seni hiç unutmayacağız.
Seninle ölüm,ölümden sonraki yaşam ve din hakkında çok sohbet ettik biliyorsun.
Ben gerçeği bilmesemde artık sen öğrendin gerçeği.
Yiyolar değilmi bizi,yok öyle birşey.Yok bir ikinci hayat değilmi.TV de izlerken dalga geçtiğimiz "o şu anda beni izliyor"tamamen tıraş değilmi.İzlemiyorsun yoksun artık.
Biliyorum. Sadece kendim için yazıyorum sanırım.Yada ya yanılıyorsam diye.Düşünsene bizim inandıklarımız doğru değilmiş.O zaman görüşme ihtimalimizde oluyor.
Ama biliyorum sen inandıkların uğruna görüşmemeyide tercih edersin.Çünkü sen güçlüydün kardeşim benim gibi değildin.Sen herzaman kendin oldun.Kendini başka yerlerde aramadın.Sen hep doğru yaşadın.Senin adına çok seviniyorum.Bir insanın yaşayacağı en mutlu yaşları yaşadın sen.Sorumluluk alma vakti geldiğindede çekip gittin.Resmen sıvıştın la :). Yakkışır kardeşime.Senin için ne yapabilrim diye düşünüyorum.Aklıma birtek senin okuduğun ve alıp okuyamadığın kitaplarını okur filimlerini izlerim artık.Artık seni bu şekilde böyle maddesel şeylerde arayacağız.Öldüğünde bile rahat bırakmıyoruz ama bilirsin insan bencil.Biz şimdi ağlıyoruz ya.Sakın sanmaki sana ağlıyoruz ne ağlıcaz lan gittin misler gibi öss yok askerlik yok ders yok vize final yok evlilik karı dırdırı yok geçim sıkıntısı yok.Biz benciliğimizden ağlıyoruz sensizliğe alışmak zor oyüzden ağlıyoruz.
Seni hiç ama hiç unutmayağımı bil eğer varsa bilme gibi bir ihtimalin olurmu.
Ve bu süreçte sana karşı hatam olduysa affedemediğin birşey varsa kusura bakma kardeşim SEZER liğime ver.amaç yok amaç paylaşmak istedim aklıma geldi
-
amanin hala yorum yok kötümü yazmışım yoksam?
-
kim okuır bu kadar şeyi kanka :)
-
kardesim siirini okdum gercekten guseldi. duz yazıyı okuyacak gercekten ruh halim yok yani o konuda ama dusunuyorumki oda guseldir yureğine saglık keske herkes okumayı sevse buda son yoruma :D
-
eywallah sağolun amatör olarak toplasan son 5 yılda 6 şiir filan yazmışımdır en sevdiğimi buydu merak ettim tepkileri onu koymuşken düz yazımıda koyayım deidm
-
HAYVANYASAR kardeşin miydi kuzenin diye anımsıyorum da
-
SyspioniC bunu yazdı:
-----------------------------
HAYVANYASAR kardeşin miydi kuzenin diye anımsıyorum da
-----------------------------yok dostum kardeşimdi öz kardeşim
-
HAYVANYASAR dan konu açılmışken hayatımızın kronolojik bir belgeselii
ttp://www.youtube.com/watch?v=2LOSDBf-Z-Y
onun anne karnından itibaeren en güzel fotoları
yanındakide genelde ben oluyorum yada
-
bu arada orda youtubeda şu görünen resim benim ilk actionman imdi dağcı actionman :)
18 lira idi fiyatı harika bir paraydı o zamanlar 2 aylık toplam harçlığım filandı hey gidi hey
-
bebekliği güzelmiş senden güzel olmasın eheh. şiirini de sevdim. düz yazıyı okumuştum sanırım daha önce de..
iyi kal :)
-
pessimist bunu yazdı:
-----------------------------
bebekliği güzelmiş senden güzel olmasın eheh. şiirini de sevdim. düz yazıyı okumuştum sanırım daha önce de..
iyi kal :)
-----------------------------eywallah