Php Cookie Silme

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    solstice
    solstice's avatar
    Kayıt Tarihi: 04/Nisan/2008
    Erkek

    Merhaba arkadaslar,

    aslında cookie siliniyor. Sistemden cıkıs yaptığımda herhangi bir problem yok. ama silme işleminin ardından adres satırına siteadi.com/profile/username şeklinde elle değeri girdiğimde cookie tekrar aktif oluyor. Ve kullanıcının profil sayfasına gidiyor.

    Cookie silerken denediklerim

    setcookie("cookieValue","", time()-1);
    setcookie("cookieValue","", time()-1, '/');
    setcookie("cookieValue",false, time()-1, '/');
    unset($cookieValue);
    unset($_COOKIE["cookieValue"]);
    session_destroy();

    foreach ($_COOKIE as $cookieValue=> $value){
        setcookie($cookieValue,"",time()-1, "/", ".$sitename");
    }

    foreach ($_COOKIE as $cookieValue=> $value){
        setcookie($cookieValue,"",time()-1, "/");
    }

    Cookie tam olarak silinmiyor mu ? browserla alakalı bir durum mu ? problem nedir ?

    solstice tarafından 07/Tem/16 16:57 tarihinde düzenlenmiştir

    https://www.youtube.com/watch?v=k6LrGZGqYn8
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    coder2
    coder2's avatar
    Kayıt Tarihi: 15/Mart/2007
    Erkek

    Hocam siteadi.com/profile/username  bu sayfaya gittiğinde cookies atayan bir kod mu var ?

    Silme yada çıkış her ne işlem yaptırıyorsan o işlemden sonra ekrana cookie durumunu yazdırsana bir ->   echo isset($_COOKIE['cookieadi']) ;  

    coder2 tarafından 07/Tem/16 17:14 tarihinde düzenlenmiştir

    Önceleri Kızlar Utanınca Kızarırdı Şimdilerde Kızarınca Utanıyorlar..
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    solstice
    solstice's avatar
    Kayıt Tarihi: 04/Nisan/2008
    Erkek
    coder2 bunu yazdı

    Hocam siteadi.com/profile/username  bu sayfaya gittiğinde cookies atayan bir kod mu var ?

    Config dosyamda var ama çıkış yaptıktan sonra burayı yazdırdıgımda sayfayı yenileyip tekrar baktığımda cookie boş geliyor. Yani aşağıdaki kod işlev görmüyor. Ne zamanki profil/username yazsam cookie doluyor. Geçmişi silip baktığımda da sorun yok. Giriş sayfasına yönleniyor. Ama kullanıcı girip işlemini yaptı ve cıktı diyelim. Daha sonrasında profile/username in çalışması enterasan yani tekrar giriş sayfasına yönlenmesi lazım.

    $cookieValue=   $_COOKIE["cookieValue"];
    if ($cookieValue==""){
    }else{
    setcookie("cookieValue", $cookieValue, time()+60*30);
    }

    RewriteRule ^profil/([0-9a-zA-Z-_]+)(/?)$ index.php?go=users&cases=usercontrol&username=$1

     

    Boş geliyor hocam

     alert(isset($_COOKIE['cookieValue']));
     echo(isset($_COOKIE['cookieValue']));
    print_r(isset($_COOKIE['cookieValue']));

     

    solstice tarafından 07/Tem/16 17:48 tarihinde düzenlenmiştir

    https://www.youtube.com/watch?v=k6LrGZGqYn8
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    coder2
    coder2's avatar
    Kayıt Tarihi: 15/Mart/2007
    Erkek
    solstice bunu yazdı
    coder2 bunu yazdı

    Hocam siteadi.com/profile/username  bu sayfaya gittiğinde cookies atayan bir kod mu var ?

    Config dosyamda var ama çıkış yaptıktan sonra burayı yazdırdıgımda sayfayı yenileyip tekrar baktığımda cookie boş geliyor. Yani aşağıdaki kod işlev görmüyor. Ne zamanki profil/username yazsam cookie doluyor. Geçmişi silip baktığımda da sorun yok. Giriş sayfasına yönleniyor. Ama kullanıcı girip işlemini yaptı ve cıktı diyelim. Daha sonrasında profile/username in çalışması enterasan yani tekrar giriş sayfasına yönlenmesi lazım.

    $cookieValue=   $_COOKIE["cookieValue"];
    if ($cookieValue==""){
    }else{
    setcookie("cookieValue", $cookieValue, time()+60*30);
    }

    RewriteRule ^profil/([0-9a-zA-Z-_]+)(/?)$ index.php?go=users&cases=usercontrol&username=$1

     

    Boş geliyor hocam

     alert(isset($_COOKIE['cookieValue']));
     echo(isset($_COOKIE['cookieValue']));
    print_r(isset($_COOKIE['cookieValue']));

     

    Hocam öncelikle if - else kısmını aşağıdaki şekilde kullanman doğru olacaktır.  

    if (!isset($_COOKIE["cookieValue"])) {
        echo "cookie boş";
    }else{
        echo "cookie dolu";
    }

     

    ikinci olarak çok önemli değilse kod sayfasını paylaşırsanız daha iyi olur bence 


    Önceleri Kızlar Utanınca Kızarırdı Şimdilerde Kızarınca Utanıyorlar..
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    solstice
    solstice's avatar
    Kayıt Tarihi: 04/Nisan/2008
    Erkek

    Hocam config deki

    cookiye "/" ekleyince düzeldi

    setcookie("cookieValue", $cookieValue, time()+60*30, '/');

    Teşekkür ederim saolasın

     


    https://www.youtube.com/watch?v=k6LrGZGqYn8
Toplam Hit: 433 Toplam Mesaj: 5
php problemi cookie silme