folder Tahribat.com Forumları
linefolder Asp - Php - Cgi - Perl
linefolder Php De Form Duzenle Butonu

Php De Form Duzenle Butonu

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ebmarteu
    ebmarteu's avatar
    Erkek

selam arkadaslar. Okulda bir odevim geregi bir video kiralama sitesi yapmaktayim. ilk once guzel bir html sayfasi olusturdum ondan sonra POST methoduna uygun birde php sayfasi olusturdum. Buraya kadar hersey sorunsuz hallettim ama duzenle butonunu nasil ekleyecegimi bulamadim bi turlu:

Olay su: elimizde bi tane form var. Musteri bu formu dolduruyor ve onayla butonuna bastiktan sonra sayfa php ye yonlendiriliyor. yonlendirilen sayfada musterinin girdigi bilgileri dogrulama sayfasi var. Ne girdiyse onu goruyor ve bu kisimda duzenle butonuna tiklayip isterse yeniden bilgilerini duzenleyebiliyor. Iste burda duzenle butonunu nasil koyarim?

**EbMaRtEu**
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Cosmic
    Cosmic's avatar
    Erkek

şey yap 2. sayfada gösterdiğin verileri tekrardan inputlar içerisinde göster eğer değiştirmek isterse direk input içinden değiştirir sonra göndertirsin diğer sayfaya

Bittik biz bittik
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ebmarteu
    ebmarteu's avatar
    Erkek

bunun daha kolay bi yolu olmaz mi? baya karisti kafam daha yeni sayilrim php ye.

**EbMaRtEu**
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Cosmic
    Cosmic's avatar
    Erkek

en kolay böyle olur pek bi zor kısmı yok.        normal ilk sayfadaki gibi form oluştur. hatta aynısını kopyala inputların valuelerinde gelen verileri echolat

Bittik biz bittik
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Realist
    Realist's avatar
    Erkek

gönderme sayfasının aynısını yapcaksn bitek inputların içerisinde mysql yada nerden çekiyosan ordaki bilgiler olacak hocam.

..
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    sniperscope
    sniperscope's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

Bu Duzenleme sayfasi

<input type="text" name="FalanFilan" value="<?php echo $VERITABANIBAGLANTI['VERITABANI_SUTUN_ADI']; ?>" />

Buda duzenledigi sayfayinin kontrol sayfasi

<input type="text" name="FalanFilan" value="<?php echo stripslashes($_POST['FalanFilan']); ?>" disabled />

"Yer yuzunde hic bir pislik yoktur ki; altindan bir yahudi cikmasin" Adolf Hitler... "Turkiye de hicbir pislik yokturki altindan cemaat cikmasin" SniperScope "Nerede yavşak, hırsız varsa hepsi Allahçı" Fazil Say
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ebmarteu
    ebmarteu's avatar
    Erkek

Cok guzel bir sekilde ekledim Edit butonunu ama tek bi eksik var: butona basildigi zaman sayfayi 1. sayfaya geri  yonlendirmesi lazim: O linki nasil verebilirim:

**EbMaRtEu**
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    cracker
    cracker's avatar
    Erkek

ebmarteu bunu yazdı:
    -----------------------------

Cok guzel bir sekilde ekledim Edit butonunu ama tek bi eksik var: butona basildigi zaman sayfayi 1. sayfaya geri  yonlendirmesi lazim: O linki nasil verebilirim:

1. sayfa bilgilerin girildiği sayfa, 2. sayfa edit sayfası ve 2. sayfada butona basıldıgında 1. sayfaya yonlensin demek, sıfırdan 1. sayfadan başlasın demektir, doğrumu anladım?

htm formunda şuna benzer birşey olduğunu varsayalım ki vardır

<input type=button value=Gonder name=tahribat> 

o halde php sayfaya şunlardan birini koy.butona basıldığında 1.sayfa.htm ye gider..

$cracker=$_POST['tahribat'];

if($cracker) { echo "<meta http-equiv='Refresh' content='0;url= 1.sayfa.htm"; }

veya

if($cracker){ header("location: 1.sayfa.htm"); }

veya

if($cracker) { include ("1sayfa.htm"); }

gibi...

Sana Verilecek En İyi Ceza Kısasa Kısastır, Şiddetli Bir Ceza Şehvete Esir Olanı Gaflet Uykusundan Uyandırır.
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    tutkun
    tutkun's avatar
    Erkek

ebmarteu bunu yazdı:

Birinci sayfa, form verilerini alacağın sayfadır. Bu verileri aldıktan sonra üzerinde düzenlemeyi yapabilirsin. Mesela şöyle bir şey de olabilir:

<html>

// isset() ile "$title adında değişken tanımlandı mı?" diye soruyoruz(true veya false cevabı gelir. Yani evet veya hayır).

// $title mevcutsa $title'yi başlık ekranına bas. Değilse başlık ekranına "tutkun.php sayfası" yazısını bas.

<head><title>

<?php echo (isset($title)) ? $title : "tutkun.php sayfası" ; ?>

</title></head>

<body>

<?php // Gönder tuşuna basıldığında değerleri aktar:

if( isset($_POST['gonderDugmesi']) )

{

$title = $_POST['sayfa_adi'];

$deger = $_POST['sayfa_yazisi'];

$duzen = "Düzenle";

}else{

$varsayilan = "varsayılan değer";

}

?>

<form action="<?php echo $_SERVER['PHP_SELF'];?>" method="post" >

Sayfanın adı: <input type="text" name="sayfa_adi" value="<?php echo (isset($title)) ? $title : $varsayilan ; ?>"><br/>

Bir metin: <input type="text" name="sayfa_yazisi" value="<?php echo (isset($deger)) ? $deger : $varsayilan ; ?>">

<input type="submit" name="gonderDugmesi" value="<?php echo (isset($duzen)) ? $duzen : "Ekle"; ?>">

</form>

</body>

</html>

Bilen konuşmuyor, konuşan bilmiyor...
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    sniperscope
    sniperscope's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

kayit sayfasinda verileri kayit ettikten sonra, yani blogun en altina bu satiri koy.

<?php header('location: GitmekIstedginSayfaninAdi.php'); ?>

"Yer yuzunde hic bir pislik yoktur ki; altindan bir yahudi cikmasin" Adolf Hitler... "Turkiye de hicbir pislik yokturki altindan cemaat cikmasin" SniperScope "Nerede yavşak, hırsız varsa hepsi Allahçı" Fazil Say
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ebmarteu
    ebmarteu's avatar
    Erkek

vovv arkadaslar beynimde simdi simsekler cakmaya basladi. Simdi php nin mantigini biraz daha iyi kavradim. Cok yararli yardimlar bunlar, cok sagolun. hemen duzenlemeye koyulacam

**EbMaRtEu**
Toplam Hit: 1875 Toplam Mesaj: 11