Php 'Den Anlayan

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Gececi
    NighT_JudGe
    NighT_JudGe's avatar
    Erkek

Başlıkda Belirttim Bi site var  kurulumu  yapılacak bana  yardım edecek biri  var mı takıldım bi kaç  konu var

www.seosturk.com alan  adı bu

MySql Baglanti Hatasi! (Mysql Kullanici Adi, Mysql Sifre kontrol ediniz)

ne yaparsam  yapayım  olmuyor

Cahildim Dünyanın Rengine Kandım
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    opusdei
    opusdei's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

Kurmak istediğin script hangisi ?

config.php dosyasına girdiğin mysql veritabanı kullanıcı adı veya şifresini yalnış girmişsin.

Yeni kurulum yapıyorsan eğer veri tabanını sil.Yeniden kur.Yada şifre değişikliği yap.

Sonuç olarak girdiğin şifre yalnış olması muhtemel

opusdei | ツ Ego sum qui sum | Travelmate, Gourmet, Funny, Unlimited, Enjoy life, uploading...
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    blutarm
    blutarm's avatar
    Erkek

mysql veritabanı bağlantısı hangi dosya kuruyo ise içindeki kullanıcı adı şifre ile ilgili hata alıyosun.Yada sen doğru bir işlem yaparak mysql user ekledin mi?

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    sniperscope
    sniperscope's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

Sanirim sen hazir bir script kullanmiyorsun. Oyle olmus olsaydi kurulum sirasinda sana veritabani kullanici adi ve sifresini isterdi.

Veri tabani ile baglantiyi hangi sayfa sagliyorsa onu herhangi bir editor ile acip gerekli yerleri doldurman gerekiyor.

"Yer yuzunde hic bir pislik yoktur ki; altindan bir yahudi cikmasin" Adolf Hitler... "Turkiye de hicbir pislik yokturki altindan cemaat cikmasin" SniperScope "Nerede yavşak, hırsız varsa hepsi Allahçı" Fazil Say
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Clickanddie
    Clickanddie's avatar
    Erkek

hoca sen mysql bağlantısı yapmadığında komut vermişsin  ya bağlanmadığında şu (MySql Baglanti Hatasi! (Mysql Kullanici Adi, Mysql Sifre kontrol ediniz) mesajı ver diye. İşte onu bul azcık ingilizcen varsa anlarsın zaten orda yazar if else felan diye ordan sorununu tam olarak çözersin. Eğer kodlar doğruysa mysql veritabnını yeniden kontrol et veya kur. oda olmadı scriptin verileri depoladığı dosya varsa onları kontrol et. Belki md5 kullanıyosan veri tabanında ki md5 ile depodaki md5 uyuşmuyor olabilir. Bunlara bak derim. olmadı kodları gönder halledek. 

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    blutarm
    blutarm's avatar
    Erkek

Clickanddie bunu yazdı:
    -----------------------------

hoca sen mysql bağlantısı yapmadığında komut vermişsin  ya bağlanmadığında şu (MySql Baglanti Hatasi! (Mysql Kullanici Adi, Mysql Sifre kontrol ediniz) mesajı ver diye. İşte onu bul azcık ingilizcen varsa anlarsın zaten orda yazar if else felan diye ordan sorununu tam olarak çözersin. Eğer kodlar doğruysa mysql veritabnını yeniden kontrol et veya kur. oda olmadı scriptin verileri depoladığı dosya varsa onları kontrol et. Belki md5 kullanıyosan veri tabanında ki md5 ile depodaki md5 uyuşmuyor olabilir. Bunlara bak derim. olmadı kodları gönder halledek. 

adamın kafasını karıştırma :D

dostum senin sorunun söylediğim gibi baglan.php, config.php, db.php, gibi bi mysql db bağlanmanı sağlıcak ayarlarla sıkıntın var. Tabi user ve tablo ekli varsayıyorum.. Şimdi yapman gereken. index.php açıyosun en üstte

include "db.php";

yada

ob_start();

diyede başlayabilir. Burdan bağlantı için kullanılan dosyayı buluyosun bi editörle açıp

$dbhost = "localhost";
    $dbuser = "kullanıcı";
    $dbpass = "şifre";
    $dbdata = "veri_tabanı_adı";

bu kısımları düzenliyosun. Eğer bunları yaptın sorun devam ediyo ise.. Tablo yada user oluşturamamışındır. Yada linux ve cpanel kullanıyosan ve eğer sen kullanıcı açarken örnek veriyorum

kullanıcı adı : deneme

yazdıysan cpanel'de bu genelde

" siteadı_deneme "

olarak açar bundan kaynaklı sıkıntıda yaşıyor olabilirsin.. Kolay gelsin.

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    PoLiZei
    PoLiZei's avatar
    Erkek

seo sitesi kurmak için çok acemisiniz wordpress ile devam edin derim 

Hayat paylasmaktır
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    cracker
    cracker's avatar
    Erkek

hacı yanlış anlamada daha db yi tanıtamıyosun, gidip seo sitesi kurmaya çalışıyosun :') Rakı içmeyi bilmeden meze istemek gibi bişey bu.

Sana Verilecek En İyi Ceza Kısasa Kısastır, Şiddetli Bir Ceza Şehvete Esir Olanı Gaflet Uykusundan Uyandırır.
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Maldonado
    Maldonado's avatar
    Erkek

Php destekli free host ismi  bilen varmı..

11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Gececi
    NighT_JudGe
    NighT_JudGe's avatar
    Erkek

cracker bunu yazdı:

hacı yanlış anlamada daha db yi tanıtamıyosun, gidip seo sitesi kurmaya çalışıyosun :') Rakı içmeyi bilmeden meze istemek gibi bişey bu.

yok aga bu seos sitesi değil online oyun için yaptık bunu  bu hatayı verdi veritabanı felan ayarladım localda çalışıyor ftp ye atınca  çalışmadı bunu  sebebini sormak için yazdım  bunu  yoksa senin düşündün gib değil :)

Cahildim Dünyanın Rengine Kandım
Toplam Hit: 1842 Toplam Mesaj: 11