Php 'Den Anlayan
-
Başlıkda Belirttim Bi site var kurulumu yapılacak bana yardım edecek biri var mı takıldım bi kaç konu var
www.seosturk.com alan adı bu
MySql Baglanti Hatasi! (Mysql Kullanici Adi, Mysql Sifre kontrol ediniz)
ne yaparsam yapayım olmuyor
-
Kurmak istediğin script hangisi ?
config.php dosyasına girdiğin mysql veritabanı kullanıcı adı veya şifresini yalnış girmişsin.
Yeni kurulum yapıyorsan eğer veri tabanını sil.Yeniden kur.Yada şifre değişikliği yap.
Sonuç olarak girdiğin şifre yalnış olması muhtemel
-
bi buna bak bakalım işine yarıycakmı..
-
mysql veritabanı bağlantısı hangi dosya kuruyo ise içindeki kullanıcı adı şifre ile ilgili hata alıyosun.Yada sen doğru bir işlem yaparak mysql user ekledin mi?
-
Sanirim sen hazir bir script kullanmiyorsun. Oyle olmus olsaydi kurulum sirasinda sana veritabani kullanici adi ve sifresini isterdi.
Veri tabani ile baglantiyi hangi sayfa sagliyorsa onu herhangi bir editor ile acip gerekli yerleri doldurman gerekiyor.
-
hoca sen mysql bağlantısı yapmadığında komut vermişsin ya bağlanmadığında şu (MySql Baglanti Hatasi! (Mysql Kullanici Adi, Mysql Sifre kontrol ediniz) mesajı ver diye. İşte onu bul azcık ingilizcen varsa anlarsın zaten orda yazar if else felan diye ordan sorununu tam olarak çözersin. Eğer kodlar doğruysa mysql veritabnını yeniden kontrol et veya kur. oda olmadı scriptin verileri depoladığı dosya varsa onları kontrol et. Belki md5 kullanıyosan veri tabanında ki md5 ile depodaki md5 uyuşmuyor olabilir. Bunlara bak derim. olmadı kodları gönder halledek.
-
Clickanddie bunu yazdı:
-----------------------------
hoca sen mysql bağlantısı yapmadığında komut vermişsin ya bağlanmadığında şu (MySql Baglanti Hatasi! (Mysql Kullanici Adi, Mysql Sifre kontrol ediniz) mesajı ver diye. İşte onu bul azcık ingilizcen varsa anlarsın zaten orda yazar if else felan diye ordan sorununu tam olarak çözersin. Eğer kodlar doğruysa mysql veritabnını yeniden kontrol et veya kur. oda olmadı scriptin verileri depoladığı dosya varsa onları kontrol et. Belki md5 kullanıyosan veri tabanında ki md5 ile depodaki md5 uyuşmuyor olabilir. Bunlara bak derim. olmadı kodları gönder halledek.
-----------------------------adamın kafasını karıştırma :D
dostum senin sorunun söylediğim gibi baglan.php, config.php, db.php, gibi bi mysql db bağlanmanı sağlıcak ayarlarla sıkıntın var. Tabi user ve tablo ekli varsayıyorum.. Şimdi yapman gereken. index.php açıyosun en üstte
include "db.php";
yada
ob_start();diyede başlayabilir. Burdan bağlantı için kullanılan dosyayı buluyosun bi editörle açıp
$dbhost = "localhost";
$dbuser = "kullanıcı";
$dbpass = "şifre";
$dbdata = "veri_tabanı_adı";bu kısımları düzenliyosun. Eğer bunları yaptın sorun devam ediyo ise.. Tablo yada user oluşturamamışındır. Yada linux ve cpanel kullanıyosan ve eğer sen kullanıcı açarken örnek veriyorum
kullanıcı adı : deneme
yazdıysan cpanel'de bu genelde
" siteadı_deneme "
olarak açar bundan kaynaklı sıkıntıda yaşıyor olabilirsin.. Kolay gelsin.
-
seo sitesi kurmak için çok acemisiniz wordpress ile devam edin derim
-
hacı yanlış anlamada daha db yi tanıtamıyosun, gidip seo sitesi kurmaya çalışıyosun :') Rakı içmeyi bilmeden meze istemek gibi bişey bu.
-
Php destekli free host ismi bilen varmı..
-
cracker bunu yazdı:
-----------------------------hacı yanlış anlamada daha db yi tanıtamıyosun, gidip seo sitesi kurmaya çalışıyosun :') Rakı içmeyi bilmeden meze istemek gibi bişey bu.
-----------------------------yok aga bu seos sitesi değil online oyun için yaptık bunu bu hatayı verdi veritabanı felan ayarladım localda çalışıyor ftp ye atınca çalışmadı bunu sebebini sormak için yazdım bunu yoksa senin düşündün gib değil :)