PHP Final
-
Hayırlı akşamlar abiler, arkadaşlar. Yarın PHP finalim var. Kaç saattir çalışıyorum ama kendimi hala hazır hissetmiyorum. Bana özelden yardımcı olabilicek biri var mıdır ? Class yapısı kafama bi türlü oturmadı kendi kendime kod yazıyorum ama çözemedim daha. En basitinden klavyeden girilen sayının çarpım tablosunu yazdırmaya çalıştım beceremedim.
<?php
class carpm()
{
function tablo()
{
public $sayi;
for($i=1;$i<11;$i++)
{
echo "$sayi x $i=". $sayi * $i."<br/>";
}
}
}
$tbl= new carpm();
$this -> tablo($_POST['sayi'];
?>
Form kısmını dahil etmedim buraya. Çalıştırdığımda form elemanları bile çıkmıyor, boş sayfa çıkıyor karşıma. Şimdiden teşekkür ederim.
-
$this -> tablo($_POST['sayi']);
-
hangi bölümde php dersi varmış ? direk php mi ya da adını merak ettim.
-
hocam şuraya değişken koymalısınki fonksiyon o gelen veriye göre çalışsın
function tablo() bunun yerine
function tablo($sayi)
-
pSkpt bunu yazdı
$this -> tablo($_POST['sayi']);
Kendimi aptal gibi hissettim :) düzeltmeyi yaptım ama sayfa gene boş :/
@
nurulmac11 Bölüm Bilgisayar Programcılığı, dersin adı İnternet Programcılığı. -
EmQceR bunu yazdı
hocam şuraya değişken koymalısınki fonksiyon o gelen veriye göre çalışsın
function tablo() bunun yerine
function tablo($sayi)
Hala sorun aynı :/
Şunu da bırakayım buraya hata yok gibi ama belki faydası olur.<form method="post">
SAYI
<input type="text" name="sayi" value=""/>
<input type="submit" value="Çıkar" />
</form>
-
$this->tablo($_POST['sayi']);
bu şekilde dene bi?
-
pSkpt bunu yazdı
$this->tablo($_POST['sayi']);
bu şekilde dene bi?
Değişen bişi olmadı hocam. Anlamadığım form elemanları bile çıkmıyor sayfaya.
-
2 Mayıs 2011 de php ile ilgili konu açmıssınız. Kullanıcı Giriş çıkış sistemi hakkında. 3 senedir bildiğin yatmışsınız. Son dakikada da buradan yardım istiyorsun. Yardım istemek normal ama 3 senedir bir şey öğrenememek çok mantıksız.
Yanlış yoldasın söyleyeyim dedim.
http://www.tahribat.com/Forum-Phpde-Internet-Sayfasi-Hazirlama-Donem-Odevi-137576/1/
imlegend tarafından 09/Haz/14 00:29 tarihinde düzenlenmiştir -
imlegend bunu yazdı
2 Mayıs 2011 de php ile ilgili konu açmıssınız. Kullanıcı Giriş çıkış sistemi hakkında. 3 senedir bildiğin yatmışsınız. Son dakikada da buradan yardım istiyorsun. Yardım istemek normal ama 3 senedir bir şey öğrenememek çok mantıksız.
Yanlış yoldasın söyleyeyim dedim.
http://www.tahribat.com/Forum-Phpde-Internet-Sayfasi-Hazirlama-Donem-Odevi-137576/1/
Bu abimin açtığı konu olsa gerek :) Şimdi diceksin abinden yardım iste diye ama onun hiç bi bilgisi yok bu konularda.
-
class carpim{ function tablo($sayi){ for($i=1;$i<11;$i++){ echo "$sayi x $i=". $sayi * $i."<br/>"; } } } $laylay= new carpim; $laylay ->tablo($_POST['sayi']);