folder Tahribat.com Forumları
linefolder Asp - Php - Cgi - Perl
linefolder Php İlle Belirli Tarihin Bu Güne Kaç Gün Kaldığı Ve Kaç Gün Geçtiği ?



Php İlle Belirli Tarihin Bu Güne Kaç Gün Kaldığı Ve Kaç Gün Geçtiği ?

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SpermMan
    SpermMan's avatar
    Kayıt Tarihi: 12/Haziran/2007
    Erkek

    Merhaba arkadaşlar ilk php scriptimi yazıyorum ama bi sıkıntım var veritabanımda 2011-09-18 gibi bir tarihim var istediğim şu; 

     

    veritabanında kayıtlı tarihin, içinde bulunduğumuz güne kaç gün kaldığı veya kaç gün geçtiği 

    yani eğer veritabanındaki tarih bu günden küçükse (+)bilmemkaçgün büyükse (-)bilmemkaçgün demem lazım yardımcı olan arkadaşlara şimdiden teşekkür ediyorum...


    -
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    cemnet
    cemnet's avatar
    Kayıt Tarihi: 18/Eylül/2007
    Erkek

    Çok anlamamakla beraber sql kısmında datediff fonksyonu yok mu?

     

    http://msdn.microsoft.com/en-us/library/ms189794.aspx

  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    snnyk
    snnyk's avatar
    Kayıt Tarihi: 28/Mayıs/2007
    Erkek

    mktime ile hallolur

    incele http://forum.ceviz.net/php/66594-php-tarih-hesaplama.html


    snnyk.com - code is poetry all that i know...
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SpermMan
    SpermMan's avatar
    Kayıt Tarihi: 12/Haziran/2007
    Erkek

    snnyk bunu yazdı:
    -----------------------------

    mktime ile hallolur

    incele http://forum.ceviz.net/php/66594-php-tarih-hesaplama.html


    -----------------------------

    aga bi yardım et de halledeyim şunu daha php ile ilk scriptim olduğundan mala bağladım...


    -
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    sokoban
    sokoban's avatar
    Kayıt Tarihi: 23/Ocak/2010
    Erkek

    http://www.plus2net.com/php_tutorial/date-diff.php


    .
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Realist
    Realist's avatar
    Kayıt Tarihi: 13/Nisan/2007
    Erkek

    <?
    //
    $server = "localhost";
    $user = "root";
    $password = "";
    $database = "mert";
    $baglan = @mysql_connect($server,$user,$password);
    if(! $baglan) die("mysql baglantısı yok");
    mysql_select_db($database,$baglan) or die("database e baglanamadım");
    //
    
    $isle=mysql_fetch_array(mysql_query("SELECT * FROM tarih"));
    $dbtarih = $isle['tarih'];
    
    $bugun = date("m.d.y");
    
    //fonksiyon
    function fark_bul ($tarih1,$tarih2)
    {
    
        if (!preg_match("@\.@",$tarih1) || !preg_match("@\.@",$tarih2)) exit('Standart Format: 01.01.1970');
        
        list($gun1,$ay1,$yil1) = explode('.',$tarih1);
        list($gun2,$ay2,$yil2) = explode('.',$tarih2);
        
        $tarih1_timestamp = mktime('0','0','0',$ay1,$gun1,$yil1);
        $tarih2_timestamp = mktime('0','0','0',$ay2,$gun2,$yil2);
    
        if ($tarih1_timestamp > $tarih2_timestamp)
        {
            $fark = ($tarih1_timestamp - $tarih2_timestamp) / 86400;
    
        }
        
        if ($tarih2_timestamp > $tarih1_timestamp)
        {
            $fark = ($tarih2_timestamp - $tarih1_timestamp) / 86400;
        }
    
        return $fark;
    }
    //
    $tarihfark = fark_bul($bugun,$dbtarih);
    echo $tarihfark."gün kaldı ..";
    ?>
    


    ..
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Darkcode
    Darkcode's avatar
    Kayıt Tarihi: 09/Temmuz/2007
    Erkek

    tavsiyem tarih değerini sql de herzaman int olarak tutman. İstediğin işlemi yapmanda sana çok yardımı olur.


    nasıl edelim?
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SpermMan
    SpermMan's avatar
    Kayıt Tarihi: 12/Haziran/2007
    Erkek

    Realist bunu yazdı:
    -----------------------------

     

     $tarih2_timestamp)
        {
            $fark = ($tarih1_timestamp - $tarih2_timestamp) / 86400;
    
        }
        
        if ($tarih2_timestamp > $tarih1_timestamp)
        {
            $fark = ($tarih2_timestamp - $tarih1_timestamp) / 86400;
        }
    
        return $fark;
    }
    //
    $tarihfark = fark_bul($bugun,$dbtarih);
    echo $tarihfark."gün kaldı ..";
    ?>
    

     


    -----------------------------

    tamam bu şekilde kalan günü bulduk ya geçmişse?


    -
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Realist
    Realist's avatar
    Kayıt Tarihi: 13/Nisan/2007
    Erkek

    SpermMan bunu yazdı:
    -----------------------------

    tamam bu şekilde kalan günü bulduk ya geçmişse


    -----------------------------

    onuda sen yap işte


    ..
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SpermMan
    SpermMan's avatar
    Kayıt Tarihi: 12/Haziran/2007
    Erkek

    hacılar yok mu bir fikir algoritma yardım edin lütfen :S


    -
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Buremba
    Buremba's avatar
    Kayıt Tarihi: 16/Haziran/2006
    Erkek

    SpermMan bunu yazdı:
    -----------------------------

    hacılar yok mu bir fikir algoritma yardım edin lütfen :S


    -----------------------------

    ne algoritması hacı 4 işlem matematik yahu. timestamp tut geçmişse büyük tür küçüktürle bak ona göre işlem yap. kimse sana direk kodu yazıp vermez bunu unutma.

    not: veren olursa da adamı hazıra alıştırmış olur onu da söyleyeyim. :)


    . . .. . ... .
Toplam Hit: 2502 Toplam Mesaj: 11