Php Session Değişimine Engel Olma
-
hocalar güvenlik amaçlı php deki atanan session değerlerinin değiştirilmesini nasıl engelleyebilirim,
veya ne gibi güvenlik sağlayabilirim bu konuda.
-
sessionu kim değiştiriyo hacı sorması ayıp ? kimin değiştirmesine karşı koruyacaksın ?
-
session_start();
if(!isset($_SESSION['falan_filan']))
$_SESSION['falan_filan'] = 'yeni_deger_ata';
Eger falan_filan ismindeki session degiskeni bos ise o zaman falan_filan degiskeni ne yeni bir deger atarsin.
-
Koda müdahalesi olmayan biri sessionu değişemio neyin güvenliğini almak istiyon biraz daha açar mısın?
-
sisteme kendi şifresi ile giriş yapan biri deneme yanılma yöntemi ile bilmememsi görmemesi gereken sayfalara giriyordur. admin.php duzenle.php
-
SPY-CX5 bunu yazdı
Koda müdahalesi olmayan biri sessionu değişemio neyin güvenliğini almak istiyon biraz daha açar mısın?
Session değiştirmeye olanak sağlayan programlar olduğunu düşünüyordum açıkçası, buna önlem almak istiyordum. Dışardan müdahale ile SESSION değiştirilmediğine eminmisin hocam, öyleyse, yanlış duyum aldım demektir ve bir problem yoktur ortada.
Örnekle anlatmak gerekirse:
ogrenciler.php sayfasında kullanılan $_session['ogretmen'] değerinin hiçbir şekilde dışarıdan değiştirilemiyeceğinimi söylüyorsunuz hocam.
atıyorum ali öğretmen ogrenciler.php ye girip session ogretmen degerini veli yapıp veli ogretmene ait ogrencileri listelemesin istiyorum, tabi bu sadece bir örnek.
Ayrıca w3schools demişki:
"Sessions work by creating a unique id (UID) for each visitor and store variables based on this UID. The UID is either stored in a cookie or is propagated in the URL."
-
session'ın kullandığı ID mantığını bypass edip, o sessionmış gibi davranabilecek bir düzeydeki kullanıcı, bir öğrenci varsa bırak değiştirsin adamın hakkı. cookie gibi düşünüyorsun o kadar kolay değil session
-
Session değiştirilebilseydi şuan google da facebook da olmazdı diyebilirim
-
ogrenciler.php sayfasında kullanılan $_session['ogretmen'] değerinin hiçbir şekilde dışarıdan değiştirilemiyeceğinimi söylüyorsunuz hocam.
evet hocam, sisteminde hayvan gibi bir açık yoksa( ki yoktur ) session değişikliği yapamaz. yapan varsa çok zengindir
-
morf1n bunu yazdıSPY-CX5 bunu yazdı
Session değiştirmeye olanak sağlayan programlar olduğunu düşünüyordum açıkçası, buna önlem almak istiyordum. Dışardan müdahale ile SESSION değiştirilmediğine eminmisin hocam, öyleyse, yanlış duyum aldım demektir ve bir problem yoktur ortada.
atıyorum ali öğretmen ogrenciler.php ye girip session ogretmen degerini veli yapıp veli ogretmene ait ogrencileri listelemesin istiyorum, tabi bu sadece bir örnek.
"Sessions work by creating a unique id (UID) for each visitor and store variables based on this UID. The UID is either stored in a cookie or is propagated in the URL."
Sunucuda kritik bir açık yok ise- evet sessionun değiştirilemediğini tekrar tekrar söylüyorum.
Cookie olayı farklı bir olay mesela cookie kullanmadan admin paneli yazılabilir. Sunucu güvenli ise dışarıdan hiçbir şekilde değiştirilemez.
-
SPY-CX5 bunu yazdımorf1n bunu yazdıSPY-CX5 bunu yazdı
Sunucuda kritik bir açık yok ise- evet sessionun değiştirilemediğini tekrar tekrar söylüyorum.
Cookie olayı farklı bir olay mesela cookie kullanmadan admin paneli yazılabilir. Sunucu güvenli ise dışarıdan hiçbir şekilde değiştirilemez.
tam olarak istediğim cevap buydu teşekkürler herkese