Php Ve Checkbox (Yardım)

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    EliteCode
    EliteCode's avatar
    Erkek

[URL=http://imageshack.us/photo/my-images/210/asdqwen.png/][IMG=http://img210.imageshack.us/img210/8021/asdqwen.png][/IMG][/URL]

secilip secilmediklerini veri tabanına yazdırmak istiyorum

mesela veri tabanından çektiğim zaman seçtiği şeye göre görüntü şu olucak

[URL=http://imageshack.us/photo/my-images/29/codet.png/][IMG=http://img29.imageshack.us/img29/7507/codet.png][/IMG][/URL]

KOD 'umun dünyası.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SSPPSS
    SSPPSS's avatar
    Erkek

db de boolean alan oluştur her bi seçenek için

sonra formdan gelen veriyi kontrol et şu şekilde:

<input type="checkbox" name="dvdCalar" value="ok" />

eğer seçilirse get yada post değişkeninde dvdCalar değeri olucaktır secili değilse boş olucaktır

sonra kontrol edersin şöyle: if(array_key_exits('dvdCalar', $_REQUEST)){

//dvdcalar seçilmiş oluyo burda

}

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    EliteCode
    EliteCode's avatar
    Erkek

yaklaşık 100 tane checkbox var ki o nasıl olucak ?

KOD 'umun dünyası.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    EliteCode
    EliteCode's avatar
    Erkek

up up up

KOD 'umun dünyası.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ucenmi
    ucenmi's avatar
    Erkek

hocam şuan tam hatırlamıyorum ama çok fazma varsa checkbox id lerini dizi şeklinde ve asd[] gibi içi boş olsun o zaman dizi şeklinde alıp for each döngüsü ile işlem yapabilirsin

düzenleme : hepsine aynı ismi veriyormuşsun :D

http://enesdayanc.com/javascript-checkbox-hepsini-sec-ve-butun-secimleri-kaldir.html

burdaki örnek senin işini görmez ama birden çok check box için faydalı olabilir :D

ucenmi tarafından 11/Ağu/12 23:07 tarihinde düzenlenmiştir
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SSPPSS
    SSPPSS's avatar
    Erkek

dreamveawer kurup onla yapabilirsin formda çok şey varsa, formu bile kendi oluşturuyo databasei oluştur yeterli 

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Austen
    Austen's avatar
    Erkek

Hocam şöyle bir prototip hazırladım senin için.

Kodların tamamı http://tinypaste.com/753f3535

Örnek olması için tablo adında bir tablonun secenek bölümüne kayıt yaptırdım. Sen yapacağın işe göre ilgili yerleri düzenlersin.

Esas mantık şu; sen sayfaya checkbox olarak eklenecek elemanları secenekler dizisi altında topluyorsun. Sayfada döngü o elemanları kendisi ekliyor. Seçilip seçilmeme durumlarını sql'den alıp seçilmişse input'u eklerken checked="checked" ilavesi yapıyor. Sayfaya submit işlemi yapıldığında da tekrardan sql'deki tabloya giriş yapıyor. Dediğim gibi prototip; güncelleme, silme vs yaparsın. Ben sadece örnek olması amacıyla insert şeklinde yaptım bu haliyle kullanman pek mantıklı olmaz zaten.

Seçimleri sql'e ekletirken dizi elemanlarını implode ile string hale çeviriyoruz ki tutulması kolay olsun. Yine sql'den alırken dizi haline getiriyoruz ki seçeneklerde karşılık gelen elemanla index numaraları eşleşsin. Seçimler dizisindeki 0. eleman, seçenekler dizisindeki 0. elemana takabül ediyor.

// ilave: kodlarda bir yerde hamallık yapmışım orayı düzenledim

Austen tarafından 13/Ağu/12 11:08 tarihinde düzenlenmiştir
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    sniperscope
    sniperscope's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

checkbox lari array olarak gonder daha sonra dongu ile kontrol ettir.

"Yer yuzunde hic bir pislik yoktur ki; altindan bir yahudi cikmasin" Adolf Hitler... "Turkiye de hicbir pislik yokturki altindan cemaat cikmasin" SniperScope "Nerede yavşak, hırsız varsa hepsi Allahçı" Fazil Say
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    EliteCode
    EliteCode's avatar
    Erkek
    Slothere bunu yazdı

Hocam şöyle bir prototip hazırladım senin için.

Kodların tamamı http://tinypaste.com/753f3535

Örnek olması için tablo adında bir tablonun secenek bölümüne kayıt yaptırdım. Sen yapacağın işe göre ilgili yerleri düzenlersin.

Esas mantık şu; sen sayfaya checkbox olarak eklenecek elemanları secenekler dizisi altında topluyorsun. Sayfada döngü o elemanları kendisi ekliyor. Seçilip seçilmeme durumlarını sql'den alıp seçilmişse input'u eklerken checked="checked" ilavesi yapıyor. Sayfaya submit işlemi yapıldığında da tekrardan sql'deki tabloya giriş yapıyor. Dediğim gibi prototip; güncelleme, silme vs yaparsın. Ben sadece örnek olması amacıyla insert şeklinde yaptım bu haliyle kullanman pek mantıklı olmaz zaten.

Seçimleri sql'e ekletirken dizi elemanlarını implode ile string hale çeviriyoruz ki tutulması kolay olsun. Yine sql'den alırken dizi haline getiriyoruz ki seçeneklerde karşılık gelen elemanla index numaraları eşleşsin. Seçimler dizisindeki 0. eleman, seçenekler dizisindeki 0. elemana takabül ediyor.

// ilave: kodlarda bir yerde hamallık yapmışım orayı düzenledim

çok sağol hocam : )

KOD 'umun dünyası.
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    xzxz
    xzxz's avatar
    Erkek

diğer bir yöntem : 

javascript kısmı :

function eklecikar(a,b){ /// bu fonksiyon b id li nesnenin değerine a idli nesnenin ismini aralarına @ koyarak ekler 

if(document.getElementById(a).checked){ // ekle

document.getElementById(b).value+="@"+a;

}else{//çıkar

document.getElementById(b).value=document.getElementById(b).value.replace("@"+a,"");

}

}

php kısmı :

<input type='hidden' name='liste' id='liste' value=''> // bu liste nesnesi seçili olanların idlerini yada isimlerini aralarına @ alarak gönderecektir

<?while($xx=mysql_fetch_array($dizi){

$name="A".$xx['id'];

?>

<input type="checkbox" id="<?=$name?>"  value="<?=$xx['id']?>" onclick="eklecikar('<?=$name?>','liste');" name="<?=$name?>" style="border: 0px;">

<?}?>

gönderilen php deki işlemler :

<?

$dizi=explode("@",$_REQUEST['liste'];

foreach($dizi as $d){

echo eregi_replace('A','',$d);

}

//// bu şekilde seçili itemların idlerini bir dizi olarak aldık A ya da başka bir karakteri nesnelerin isimlerini sayısal atayamadığımız için kullandım sonra da bu 'A' karakterini eregi_replace ile temizledim 

?>

herşeyin bir şeyi vardır
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    nurulmac11
    nurulmac11's avatar
    Erkek

echo eregi_replace('A','',$d);

eregi_replace desteği kalkmadı mı ya?  

preg_replace('#A#i','',$d);

kanımca bu daha sağlıklı olur

black implies white, self implies other, life implies death.
Toplam Hit: 1699 Toplam Mesaj: 11