Port La İlgili :)?

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    spitfire_1905
    spitfire_1905's avatar
    Kayıt Tarihi: 10/Ekim/2005
    Erkek

    beyler ben arastirdim portlarla ilgili cok yazi okdum ama sunu bulamdim ornegin bi ip nin portunu tarrattim  acik port cikti ben bu porttan nasi pc ye direk dalicam bana biri acik bi sekilde oretbilirmi :) bu arada pc paylasima kapali haa ona gore :) sadece port acik :) orenmeyi cok isterim :) ?


    dR__sKuLL__@hotmail.com     


    null
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    İnce Memed
    ComputerWolf
    ComputerWolf's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Kayıt Tarihi: 26/Mart/2003
    Erkek

    Hacı kusura bakma ama ya okuduğun dökümanlarda iş yok yada sende...Port bilgisayara girmek için bir kapı değildir...Şöyle düşün bir evin çatısından iğne deliği kadar delikten su sızıyor eve birde evin giriş kapısı açık oradan sel gibi su akıyor ...sonuçta su evin içine gidiyor ama su evin içine gidiyor diye sende iki yoldan evin içine girebilirmisin hayır...kapıdan girebilirsin anca veya sığabileceğin bir yerden...


    Binlerce port var binlerce programvar ...adamın 21 portu açıksa File Transfer P.(FTP) den dalabilirsin ...112 remote control (uzaktan yardım) açıksa bu acığı geliştirmeye başlar admin yetkisi alabilirsin...herhangi bir trojan portu açık olur oradan trojan den dalarsın...ama her açık porttan girilmez...açık olan portu hangi program kullanıyor onu öğren ondan sonra duruma göre mantığını geliştir işin....


     


    SEn imkanssızsın sensizlik imkansız );


    Hep denedin. Hep yenildin. Olsun yine dene , yine yenil ama daha iyi yenil !
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    spitfire_1905
    spitfire_1905's avatar
    Kayıt Tarihi: 10/Ekim/2005
    Erkek

    eywallah saol hocam... yardimci olduun icin tsk ederim


    null
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ttx14c
    ttx14c's avatar
    Kayıt Tarihi: 04/Kasım/2003
    Erkek

    portlar açık olmalıkı protokoller haberleşebilsin. her açık porttan içeri girilmez zaten.


      Bide çoğu kullanıcının kafasında şöyle bi düşünce var. Bi program indirip bi pcdeki açık portları taratıp "Hımm..  bu pcde 123456 nolu hede-hödö portu açıkmış... dalayım bari şurdan içeri" gibi olaylar yapabilceklerini sanıyolar. Bu işler biraz daha farklı oluyo.


      Yani pcde açık bi port olması kesinlikle ordan içeri girileceği anlamına gelmez.


    onLy tTx14c (TechnoLogy) (tTime)
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    polymorphic
    polymorphic's avatar
    Kayıt Tarihi: 16/Eylül/2005
    Erkek

    Ayrıca...


    Portun üzerindeki servisler de önemli örneğin FTP 21 port zaten açık burdan girebilirmisin :) tabii ki hayır ama nmap ile port üzerindeki yazılımı öğrenirsen atıyorum FreeFTPD yazılımından işlem yapıyor o zaman bu yazılımın exploit'ini arasın artık konumun neyse remote - local vs.vs..


    Ama senin uğraştığım server değil pc ise o zaman gzl exploitler çıkıyor son zamanlarda mesela en son winamp 5.13'te m3u buffer overflow çıktı (tabii yamalandı) onunla pclere dalarsın işte o yedirdiğin makinede bindshell açar port açar ve pc'ye uzaktan erişim sağlarsın ama dediğim gibi bu açık yamalandı ama sanırım 5.13'te ki m3u'ta exploit yazılmadı bugtraq listlere geçildi vs vs kafanı karıştırmayayım kısacası mantık bu ...;)


    Real programmers can write assembly code in any language. :-)
Toplam Hit: 2180 Toplam Mesaj: 5