folder Tahribat.com Forumları
linefolder Bilim Teknik Teknoloji
linefolder Prison Break Daki Sistem Gerçekden Olabilirmi ? 4. Sezon İzleyenlere

Prison Break Daki Sistem Gerçekden Olabilirmi ? 4. Sezon İzleyenlere

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    PHP-SEO Developer
    Erdem
    Erdem's avatar
    Erkek

arkadaşlar prison break dizisinin 4. sezonunu izleyenlere soruyorum

ordaki bilgisyarcı çocuğun elindeki sistem varya o gerçekden olabilirmi. Elektrik - elektronik okuyan arkadaşlar daha iyi bilir.

Bilmeyenler için söylüyorum eleman bi makine yapmış Telefona benzer telefon 3 metre yanındaki her şeyin (elektronik) bilgilerini kendi hafızasına alıyor.

kredi kartı - cep telefonu - bilgisayarların hardiskindeki bilgiler .... Bu gerçekden olabilirmi yapacağımdan değil merak üzerineaçılmış bi konudur.

Php for SEO nun ardından Php for Gcode (CNC)
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    fivestar
    fivestar's avatar
    Erkek
    Nasıl yapılıcagını bilmemekle beraber kanımca yapılır ama boyutunun telefon kadar olucagını sanmıyorum

Ağırdır sevmelerim her yürek taşıyamaz, büyüktür umutlarım her omuz kaldıramaz
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Mc_cO_By
    Mc_cO_By's avatar
    Erkek

Yapılabileceğini düşünüyorum.

Her cihaz çalışırken etrafına belli titreşimler,sinyaller vs yayar.

Bu sinyalleri çözümleyebilecek bir şeyler yapılabilirse olabileceğini düşünüyorum.

Nokia 6600 kullanmış olanlar hatırlayacaktır, adını hatırlamıyorum şu an, bir yazılım yüklüyorduk telefona.

Sonra bu yazılımın sitesine girip bilgisayarımızdan istediğimiz dosyayı upload ediyorduk.

6600 ı monitöre tutup, abuk sabuk şekilleri kamerasıyla hafızasına almasını bekliyorduk.

Yazılım bunu işleyip mp3, resim veya herneyse  ona çeviriyordu. Hoş bir mantık :)

Sanıyorum tek olay sinyalleri yakalayıp onları işleyebilmekte :)

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    PHP-SEO Developer
    Erdem
    Erdem's avatar
    Erkek
    peki durduk yerde kredi kartıda sinyal yayıyormu ?

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Imba
    Imba's avatar
    Erkek
    yok çok net olmaz fanteziye bakarmısın kredi kartının yanına koyucaksın çalıcak lan 2 sene önceye kadar çip bile yoktu manyetik bölümmü dalga yayıcak ayrıca aynı şey harddisktete geçerli pek mümkün diel olsa bile teoriden öteye gidemez

Kibar ve sertimdir, çok iyi dans ve ısrar ederim..
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    mektepli
    mektepli's avatar
    Erkek
    sabit diskteki bilgileri nasıl çeker ki :| hadi cep teli falan bi bakıma anlarım. ama sonucta kablolarla pcye bağlanmış bişi. ya da kredi kartı olayı. ne biliyim bana fanteziden öte bişi ifade etmiyo. ayrıca 4.sezon bek güzel değildi şuana kadar. çok karışık geldi ve çok basit olmuş.

We can be more, we can be much more.
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Esquire
    Esquire's avatar
    Erkek

pratikte olacağını pek sanmamakla beraber izlediğim bir belgeselde açık olan bilgisayarlara (internete veya herhangi bir ağa bağlı olmayan) girilebileceğini söylüyordu.

benim kaanatime göre ilerde bu tip şeylerle karşılaşabileceğim yönünde. her şey dalga yarar ama göremeyiz, hissedemeyiz, duyamayız. pek ala hdd den gelen dalgaları algılayabilen veya bunu okunacak hale sokan bir makine olursa neden olmasın.:)

boş
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RevengeX
    RevengeX's avatar
    Erkek
    Kredi kartını çekmesi mümkün değiL diye düşünüyorum yaLnız kredi kartLarı papağan denen cihazLarLa tanesi 300$ fiLan satıLan,bunLarLa çok rahat bi şekiLde tek sLip çekerek kopyaLanabiLiyor
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ultrAsker
    ultrAsker's avatar
    Erkek
    kısmetse 3-5 sene sonra böyle fantezi dolu makineler yapıcam :D

i ve got nothing against god. its his fan club i cant stand.
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    PHP-SEO Developer
    Erdem
    Erdem's avatar
    Erkek

sen 3 - 5 seneye çıkarana kadar yeni kredi kartları gelecek onlar üzerinde çalışmaya başlada yetiş bari kardeşim bu arada inşalalh hayırlısı demiyorum :D şerefsizlikden öte bi şey deil bu ama kendini geliştirmen adına kocaman bir adım :)

başarılarının devamını dilerim yani :)

11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ricin
    ricin's avatar
    Erkek

negatif elektronik diye bişeyler duymuştum bir aralar...

hocamın anlattığına göre zamanında bir eleman bankamatiğin görünmeyen bir tarafına bir mp3  yerleştirmiş ve o bankamatikten işlem yapan herkesin şifresini vs. çalmış...bu mümkün neden derseniz arkadaşlarında dediği gibi her cihaz işlem yaparken elektromanyetik sinyaller yayar eğer siz bu sinyalleri anlgılayıp anlayabilecek bir alet yapabilirseniz isteidğiniz makinenin o anda hangi işlemi yaptığını görebilirsiniz....bunu yapabilmek için o makinenin ciğerini bilmeniz şart tabikide ve bunun yanında çok iyi micro işlemci programı elektronik ve pc yazılımı ayrıca makine dili bilmeniz gerekli...bunların hepsini bilen birinin de bu işleri ancak hobi olarak yapması daha mantıklı gibi geliyor insana...

neyse diğer bir konu ise

eğer bu tür bir aletin kredi kartlarının şifrelerini çalması için o kartların mayetik rezonanslı kartlardan olması gerek hani bazı illerde belediye otobüslerindeki ehliyet boyutundaki pasolar gibi adam cüzdanındaki kartı hiç çıkartmadan cüzdanı makineye 10cm yaklaştırınca yeşil ışık yanıyor ve geç diyor...eğer bahsedilen kartlar o tarz bişeyse çok kuvvetli bir manyetik dalga yayan ve geri dönen sinyali okuyacak bir alet varsa bu olur...

2. konu ise internete bağlı olmayan bir pc ye veya ağ bağlantısına girmenin veya takip etmenin 2 yolu var....

1.si = şehir şebekesinden pc nin baplı olduğu hatta özel cihazlar ile bağlanmak...ki bu mümkündür adamlar 220v üzerinden internet paylaştırıyolar...

2. ise takibe yönelik şehir şebekesi üzerinden çalışan bir tv monitör vs. nin besleme hattı üzerinde oluşturduğu dalgalanmadan faydalanarak özel cihazlar ile bunu tekrar işleyerek ekran görüntüsüne çevirmek suretiyle yapılan takiptir..bu çok öncelerde kullanılıyordu...

en basiti ise eğer 2 pc arasında kalbo ile ağ paylaşımı yapılıyorsa bu kabloların haberleşme sırasında data iletirken oluşturdukları manyetik alanı algılayarak çeşitli takip ve izleme yapılabilinir....ama amatörler açısından yapmak zordur çünki bir çok şeyi bilmek gerektirir...kolay gelsin....

üniversite öğrencilerine devre tasarımı yapılır...! tekdag-elektronik.blogspot.com/
Toplam Hit: 1606 Toplam Mesaj: 11