Prorat Kullanım Klavuzu

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Anarki
    Anarki's avatar
    Kayıt Tarihi: 04/Mayıs/2004
    Erkek
    Kullanım Klavuzunu doc olarak indirmek için:
    http://members.lycos.co.uk/anarkihack/pro.doc


    TROJAN MANTIĞI VE PRORAT 1.8 KULLANIM KLAVUZU

    .::GİRİŞ::.

    Öncelikle proratın ne tür bir program olduğundan bahsetmek lazım.Prorat , trojan denilen bir program.Nedir trojan?Trojan bilgisayarın backdoor(arka kapısını) açar ve o bilgisayara o serverin, clientinden girilmesini sağlar.En bilindik örnekleri filmlerde vardır.Adam bilgisayarın başında ve bir anda yazıcıdan bir yazı çıkıyor.CD-ROM açılıyor.Her neyse trojanın mantığını anlamıştırsınız.

    Programı Nereden İndiririz:

    www.prorat.net
    Prorat 1.8
    Zip şifresi:pro


    Programın Kullanılışı

    Girişte de bahsettiğim gibi “o serverin clientinden gireriz”.Önce client nedir,server nedir bunu açıklıyayım.Server sadece o clientin kullanabileceği bir arka kapıdır.Her client’in bir server’i vardır.Örneğin prorat o bilgisayarın 5110. portunu açarken turkojan 3169. portunu açar.

    Server Nasıl Oluşturulur:
    Öncelikle prorat dizinindeki prorat dosyasını açıyıroz.Dil seçeneği olarak Türkçeyi seçiyoruz.



    -Resim 1-


    Menü resim 1 ‘deki gibi…En aşağıdaki oluşturu tıklıyoruz ve bir pencere açılıyor.



    -Resim 2-



    Prorat serveri oluştur diyoruz ve ayrı bir pencere daha açılıyor.Açılan pencerede ilk olarak bildiri ayarlarındayız.

    BİLDİRİ AYARLARI

    Mail Bildirimi -- Bu bölüme kurban online olduğu zaman bize haber verileceği maili yazıcaz.Örneğin kurban 19.08.2004 saat 16:00 tarihinde onli oldu gibi bir mesaj gelicek.

    ICQ Pager Bildirimi - Bu bölümede kurbanın online olduğunu zaman bize haber vereceği ICQ numarasını yazıcağız.Olmasada olur.Önemli olan mail.

    Diğer bildirimlere karışmayın.Çünkü diğer bildiriler pek işimize yaramıyıcak.Çünkü önemli olan mial.

    GENEL AYARLAR

    Server Portu -- Bu o bilgisyara bağlanacağımız port.Bu bölüme karışmıyıcaz.

    Server Şifresi -- Bu bölümede kurbanın bilgisayarına bağlandığımızda istenecek şifreyi giricez.Eğer böyle bişey yaparsak o bilgisayara bizden başka kimse balanamaz(Tabii şifreyi bilmiyosa)

    Kurban İsmi -- Burada server yedireceğimiz adamın adını veya lakabını yazın.Önemli olan o adam olduğunu bize hatırlatsın.

    Server ilk çalıştığında hata mesajı versin -- Bu bölümdede kurban serveri açtığında hata mesajı versin mi vermesin mi onu ayarlayacağımız bölüm.

    Server İlk Çalıştığında kendini silsin -- Bu bölümde de server il çalıştığına server kandini silsin mi silmesin mi onu ayarlayacağız.Eğer birine CD üzerinden server vereceksek bunu işaretlememiz lazım.Çünkü CD’den dosya kendini silemez ve bu durumda server aktif hale gelmez.Eğer server kendini silerse kurbanın serveri bulması zorlaşır ve buda bizim işimize yarar.

    Firewall ve antivirüs programlarını devre dışı bıraksın -- Her zaman işaretli kalsın ama pek işede yaramıyo.Anti-virüsü devre dışı bırakacağına anti-virüs bunu devre dışı burakıyo.Herneyse bakarsınız işe yarar.Onun için hep işaretli olsun.

    Diğer seçenekler --Diğer seçeneklerle pek bi ilişkimiz yok.Yinede işaretli olsunlar.

    DOSYA İLE BİRLEŞTİR

    Serveri bir dosya ile birleştir -- Bunu işaretlediğimiz zaman “Dosya Seç “ butonu aktif hale gelecektir.Diyelim ki biri bizde Flash Player “istedi.Serveri birleştir seçeneği ile bizdeki flash playeri serverla birleştirdik ve adama yolladık.Adam programı açarsa hem server çalışır hem de flash player.Fakat eğer bi dosyayla birleştireceksek “server ilk çakıştığında kendini silsin” seçeneğini kaldırmamız lazım.Eğe kaldırmazsak adam şüphelenir.

    SERVER UZANTISI

    Bu bölümde de serverin uzantısının ne olacağını ayarlıyıcağız.Yazıdığı gibi exe ve scr’lerin simge desteği var fakat diğerlerinin simge desteği yok.

    SERVER SİMGESi

    Aslında burası en önemli yerlerde biri.Kurbanı kandırmak için kendimize güzel bi simge seçeceğiz.Diyelim ki bir setup simgesi seçtik ve karşı tarafa küçük ve güzel bi oyun olarak yollayabiliriz.

    ---------------------------------------------------------------------------------------------------------
    Ve artık serveri oluşturmanın zamanı geldi.Sağ alt köşedeki serveri oluştura tıklıyoruz ve server Prorat 1.8 dizininin içine istediğimiz özelliklerde server adında kaydediliyor.Artık yapacağımız tek iş serveri kurbana yedirmek.

    Server yedirdiğimiz kurbanın bilgisayarına bağlanma:

    Öncelikle server yedirdiğimiz kişinin IP’sini öğrenmemiz lazım.IP’de zaten mailimize gelir eğer kurban server’i açtıysa.Kurban her online olduğunda bildiri ayarlarında mail yerine yazdığımız maile ,kurbanın online olduğunu bildiren bi mesaj gelir.Mailde Kurbanın adı,server şifresi,kurbanın IP’si ve online olma saati gelecektir.İlk mail inbox’a gelir.Ondan sonra ki mailler genellikle junk mail veya bulk’a gelir.Bunları kullanarak kurbanın bilgisayarına bağlanacağız.

    Bağlanmak için gerekli bilgileri mailden alıyoruz.

    -IP:192.168.1.54 (Kurbanın IP’si)
    -Server portu:5110 (Değişmez)
    -Server Şifresi:Empusa
    -Online olma saati:15:00:00 (Gerekli Değil)

    Proratı açıyoruz ve IP bölümüne kurbanın IP’sini yazıyoruz.Porta karışmıyoruz ve bağlan diyoruz.Eğer bağlanırsa şifre penceresi geliyo ve server şifresini yazıyoruz ve tamam diyoruz.Şifrede tamamsa artık kurbanın bilgisayarındayız.

    Prorat 1.8’deki menülerin kullanımı:
    PC Bilgisi:

    Arrow Sistem Bilgisi -- Kurbanın bilgisayarının özellikleri ile ilgili bilgi verir.

    Arrow Kayıtlı Mail Adresleri -- Kurbanın bilgisayarındaki kayıtlı mail adreslerini verir.

    Arrow En son girilen 25 web sitesi -- Kurbanın internette girdiği en son 25 web sitesini verir.

    Hata Mesajı:

    Arrow Test et -- Kurbanın bilgisayarına yollayacağımız hata mesajını test eder.(Bizim Bilgisayarımızda)

    Arrow Gönder --Kurbanın bilgisayarına istediğimiz hata mesajını gönderir.
    Chat:

    Kurbanla chat yapılan bölümdür.Eğer matrix-chat’i seçersek kurbanın ekranı tam ekran chat olur vede kurban hiç birşeyi açamaz.Eminim ki herkes Windows ile ilişkisini kesen hiç bişeyi sevmez.Buda öyle bişey.

    Eğlence:

    Adı üstünde eğlence bölümümü.Kurbanın bilgisayarında bizi eğlendirecek menüler var.Fare ayarları ile ilgili bikaç sorun var.Mesala adam counter oynuyo ve siz fareyi delirttiniz.Adamın counterıı hiç bi etkisi olmaz.Sadece arkada zırt bırt fare görünür o kadar.Diğer fare ayarlarıda öyledir.Onlar sadece Windows ortamında olur.

    IExplorer:
    Arrow IExplorer Versiyonu -- Bu fonksiyonda ki "Öğren" butonuna tıkladığınızda serverın çalıştığı PC'nin Internet Explorer versiyonunu öğrenebilirsiniz.
    Arrow Giriş Sayfası -- Bu fonksiyonda ki "Öğren" butonuna tıkladığınızda serverın çalıştığı PC'nin "Giriş Sayfası"nı öğrenebilirsiniz.
    Arrow IE Başlığını Değiştir -- Bu fonksiyonda ki kutuya her hangi bir metin yazıp yanındaki "Değiştir" butonuna tıkladığınız da o andan itibaren serverın çalıştığı PC'nin Internet Explorer'ının başlığında Standart Explorer yazısı yerine sizin kutuya girdiğiniz metin görünecektir.
    Arrow Yeni Giriş Sayfası Yap --Bu fonksiyonda ki kutuya bir web adresi yazıp yanındaki "Yap" butonuna tıkladığınızda o andan itibaren serverın çalıştığı PC'nin "Giriş Sayfası"nı belirlemiş olursunuz.
    Arrow Internet Sayfası Aç -- fonksiyonda ki kutuya bir web adresi yazıp yanındaki "Aç" butonuna tıkladığınızda kutuya yazdığınız adres serverın çalıştığı PC'nin Explorerin de açılır.
    Arrow Kapatma Butonunu Kaldır -- Ayarlar bölümündeki bu butona tıklamanız durumunda kurbanınızın Internet Explorer'ın de sağ üst köşedeki kapatma butonu yok olur. Ve kurbanınız açılan Internet Explorer pencerelerini kapatamaz. Internet Explorer'ın kapatma butonunu tekrar yerine getirmek için hemen altındaki "Düzelt" butonuna tıklamanız yeterli olacaktır.
    Arrow Tam Ekran Açılsın -- Ayarlar bölümündeki bu butona tıkladığınızda kurbanınızın PC'sinde açılan Explorer pencereleri o andan itibaren tam ekran olarak açılır. Internet Explorerin tekrar normal boyutlarında açılmasını sağlamak için hemen altındaki "Düzelt" butonuna tıklamanız yeterli olacaktır.
    Kontrol Paneli:
    Bu bölümde kurbanın denetim masasındaki programları çalıştırırız.Fakat programlar kurbanın bilgisayarında çalışır.Biz değişiklik yapamayız.
    PC Kapat:

    Bilgisayarını yeniden başlatır, oturumu veya bilgisayarı kapatırız

    Pano:

    Arrow Oku -- Serverın çalıştığı PC'nin Panosunda kayıtlı olan metni okumanızı sağlar. Bu bir şifre yada kullanıcı adı olabileceği gibi her hangi bir mail adresi de olabilir. Oku butonuna tıkladıktan çok kısa bir süre sonra farede kayıtlı olan bir metin var ise "Pano" bölümündeki kutucukta görünecektir.
    Arrow Ayarla -- Sizin belirleyeceğiniz bir metni serverın çalıştığı PC'nin Panosuna kaydeder. Bu işlemi yapabilmek için öncelikle "Pano" bölümündeki kutucuğa dilediğiniz bir metni yazmalı ve "Ayarla" butonuna tıklamalısınız. Serverlı PC'nin kullanıcısı o andan itibaren faresi ile Panosuna başka bir şey kopyalamadan önce her hangi bir yere yapıştırmayı seçerse sizin Panoya yolladığınız metin yapıştırılacaktır.
    Arrow Temizle -- Serverın çalıştığı PC'nin Panosunda kayıtlı olan metni silip Panosunu boşaltmak isterseniz bu butona bir kere tıklamanız yeterli olacaktır. Serverlı PC'nin panosu boşaltılır ve kayıtlı olan metin silinir.
    Arrow Kilitle -- "Kilitle" butonu ile serverlı PC'nin tüm pano işlemlerini devre dışı bırakabilirsiniz. Bu butona tıkladığınızda serverlı PC'nin panosu o andan itibaren çalışmaz. Kopyalama ve yapıştırma işlemleri devre dışı kalır.
    Arrow Kilidi Aç -- Daha önce bağlı olduğunuz PC'nin panosunu "Kilitle" butonuna tıklayarak kilitlediyseniz. "Kilidi Aç" butonuna bastığınız anda işlem tersine döner ve kurbanınızın PC'sinde pano işlemleri çalışmaya başlar.
    Zarar ver:
    Arrow Diskleri Formatla -- Kurbanın bilgisayarındaki tüm diskleri formatlar.
    Remote downloader:

    İstediğiniz dosyayı kurbanın bilgisayarında indirir ve çalıştırırsınız.

    Online Editör:

    Online Editör menüsü içeriği ve işlevleri çok önemli bir menü dür. Bu menü sayesinde kurbanlarınıza bağlanarak serverınızı oluştururken belirlemiş olduğunuz tüm bildiri adreslerinde değişiklik yapabilir, kurbanınızın adını, serverın portunu yada şifresini değiştirebilirsiniz. Hatta kurbanınızdaki serverı yeniden başlatabilir yada komple kaldırabilirsiniz.

    Printer:

    Kurbanın yazıcısından çıktı aldırabileceğiniz bölüm.

    Uygulamalar:

    Burada kurbanın bilgisayarında çalışan programları gösterir.İstediğiniz programları kapatabilirsiniz.

    Pencereler:

    Kurbanın bilgisayarında açık olan pencereleri görebileceğiniz bölüm

    FTP & Telnet:

    FTP

    Arrow Sürücülerin Listelendiği Kutu-- "Sürücüleri Listele Butonu"na tıkladıktan sonra bağlı olduğunuz serverın çalıştığı PC'deki sürücülerin listesi bu kutucukta görüntülenir. Görüntülenen sürücülerden dilediğiniz birine bağlanmak için bu kutucukta seçili hale getirmelisiniz.
    Arrow Sürücüleri Listele Butonu --Bu butona tıkladığınız anda client bağlı olduğu server ile irtibata geçer ve serverın çalıştığı PC'deki sürücülerin listesini "Sürücülerin Listelendiği Kutu"da gösterir.
    Arrow IExplorer Üzerinden Bağlan --Bu butona tıkladığınızda sürücülerin Listelendiği Kutu"da seçili durumda olan sürücüde FTP sunucusu açılır ve bu sürücüye Internet Explorer üzerinden bağlanır.
    Açılan FTP sunucusunu kullanarak yetkisiz kişilerin kurbanınızın sistemine giriş yapmasını engellemek amacıyla ProRat serverı tarafından açılan bu FTP sunucusu "Kullanıcı Adı" ve "Şifre" koruması altına alınmış ve FTP portu olarak normal FTP portu olan 21 kullanılmamıştır . Bu sayede kurbanınızın güvenliği sağlanmıştır. Kurbanınızın bilgisayarındaki FTP'ye bağlanacak kişilerin kullanıcı adını, şifresini ve portunu bilmesi gerekmektedir.
    Sizde kurbanınıza prorat clienti üzerinden "IExplorer Üzerinden Bağlan" butonunu kullanmadan Cute FTP benzeri bir programla bağlanmak isterseniz. Kullanıcı ismini, şifresini ve portunu bilmeli ve FTP bağlantınızı bu esaslar üzerine kurmalısınız.
    ProRat serverının açtığı FTP'ye bağlanabilmeniz için gerekli bilgiler aşağıdaki şekildedir :
    FTP Portu : 5112
    Kullanıcı Adı : ProRat
    FTP Şifresi : Şifreniz
    Sizinde gördüğünüz gibi herkes kendi server şifresini tanımlama şansına sahip olduğu için ProRat kullanmayı bilen ve bu satırları okuyan birileri dahi bir başkasının serverine bağlanamaz. Çünkü "Kullanıcı Adı" ve "FTP portu" sabit olsa bile kendi server şifrenizi sadece siz bilebilirsiniz. Ve server şifresini bilmeyen hiç kimse servere bağlantı kuramaz.
    -------------------------------------------------------------------------------------
    TELNET
    Telnet bölümünde 2 adet kutu ve üç adet buton olmak üzere toplam 5 adet form elemanı bulunmaktadır. Bu elemanların sırasıyla isimleri ve işlevleri şu şekildedir :
    Arrow Kullanıcı --Telnet sunucularına bağlanabilmek için kullanıcı adını bilmeniz gerekmektedir. Ve bu kutucukta kullanıcı adını belirlersiniz. Kullanıcı adı sabittir ve standart kullanıcı adı : "administrator"dür.
    Arrow Şifre --Telnet sunucularına bağlanabilmek için kullanıcı adının yanı sıra şifresini de bilmeniz gerekmektedir. Ve bu kutucukta şifrenizi belirlersiniz. Default şifre olarak ProRat serverinin default şifresi olan "123456" tanımlanmıştır. Gerek görüyorsanız şifrenizi siz belirleyebilirsiniz.
    Arrow Admin Şifresini Değiştir --Bu butona tıkladığınızda açılacak olan telnet serverinin admin şifresi sizin yukarıdaki "Şifre:" kutusunda belirlediğiniz şifre ile değiştirilir yada tanımlanır.
    Arrow Telnet Serveri Aç --Bu butona tıkladığınızda serverlı PC'de belirlenen hesap ve şifre esas alınarak telnet sunucusu açılır. Eğer serverin çalıştığı PC her hangi bir nedenden dolayı telnet serverı açmayı desteklemiyorsa client tarafından sonuç size bildirilecektir.
    Arrow Telnet Üzerinden Bağlan-- Bu buton telnete bağlanmanız için gerekli olan son adımı atar. Tıkladığınız anda sisteminiz karşı tarafın telnet sunucusuna bağlanmaya çalışır. Bu butona tıkladığınız anda karşı sisteme bağlantı kuramıyorsanız. Manuel olarak bağlantı kurmayı deneyebilirsiniz.
    --HyperTerminal'i Kullanarak Bağlanmak : HyperTerminal'i açmak için Başlat'ı tıklatın, sırasıyla Tüm Programlar'ın, Donatılar'ın ve İletişimler'in üzerine gelin, sonra da HyperTerminal'ı tıklatın yada Başlat butonuna ardından çalıştıra tıklayın açılan kutuya hypertrm.exe yazıp enter butonuna basıp HyperTerminal'i çalıştırın. Dosya menüsünden Yeni Bağlantı'yı tıklatın. Adı kutusuna bağlantıyı tanımlayan bir ad yazın. Simge kutusundan bir simge seçin ve Tamam'ı tıklatın. Açılacak "Bağlan" penceresindeki "Bağlanırken Kullan" kutusunda TCP/IP (Winsock) 'u seçince belirecek "Ana bilgisayar" kutusuna IP adresini yazın. Bağlantı noktası numarasında 23 yazılı olsun ve sonra Tamam'ı tıklatın. İşlem sonucunda bağlanmayı başarırsanız sizden kullanıcı adı ve şifre yazmanız istenecektir. ProRat üzerinde belirlenen kullanıcı adı ve şifreyi yazarak yönergeleri takip ediniz.
    --Komut Satırını Kullanarak Bağlanmak : Komut istemi açmak için Başlat'ı tıklatın, Tüm Programlar'ın ve Donatılar'ın üzerine gelip Komut İstemi'ni tıklatın yada Başlat butonuna ardından çalıştıra tıklayın açılan kutuya cmd yazıp enter butonuna basıp Komut istemi'ni çalıştırın. Ve komut satırına telnet bağlanacağınız_ip_adresini yazıp enter tuşuna basın. İşlemin sonucun da bağlanamazsanız dos ekranında nedenini size bildirecektir.
    Telnet konusunda daha fazla yardım alabilmek için dos ekranına telnet yazıp enter tuşuna bastıktan sonra ? yazıp tekrar enter tuşuna basın yada dos ekranına telnet /? yazıp enter tuşuna basın.
    Sorunsuz şekilde bağlantı kurabilenler telnet hakkında daha detaylı bilgiyi ve işe yarayacak telnet komutlarını Internet'ten arayarak bulabilirler.
    Dosya Yöneticisi:

    Kurbanın dosyalarını görürsünüz.İstediğiniz dosyayı download,upload edebilir çalıştırır,silebilirsiniz.

    Dosya Arama:

    Kurbanın bilgisayarında dosya aratabilir ve download edebilirsiniz.

    Registry:

    Kurbanın registry ayarlarını görebilirsiniz.

    Görüntü Al:

    Kurbanın ekranında ne varsa sizde görürsünüz.Bide web cam özelliği var ki süper.Kameradan adamı gözetlersiniz.Metod 1’de resmi veya görüntüyü kaydeder,metot 2’de resim veya görüntüyü kaydetmeden gözetlersiniz.

    Keylogger:

    En güzel bölümlerden biridir.

    Arrow Oku -- Kurban server çalıştırdıktan sonra hangi tuşlara bastıysa hepsi okunur.

    Arrow Boşalt -- Keyloggerin içindeki tüm yazılar siler.

    Arrow Farklı Kaydet -- Keyloggerin içindekilerini ayrı bi dosya halinde kaydetmenize yarar.

    Arrow Ekranı Temizle -- O an keylogger ekranında ne varsa temizler.

    Şifreler:

    Bilgisayarındaki kayıtlı tüm şifreleri verir.

    Çalıştır:

    Kurbanın bilgisayarında istediğiniz programı çalıştırabileceğiniz bölüm.

    Oluştur:

    Arrow Prorat Serverı Oluştur -- En başta anlamıştım.
    Arrow Downloader Serverı Oluştur --Bu seçeneğe tıklarsanız ProRat serverını kurbanlarınıza yüklemenizi kolaylaştıracak bir downloader serverı oluşturabileceğiniz menüye ulaşırsınız.

    Arrow CGI Victim Listesi Oluştur -- Bu seçeneğe tıklarsanız kurbanlarınız online olduğunda ProRat serverlarının size bildirimde bulunabileceği yollardan birisi olan CGI victim listesi oluşturabileceğiniz menüye ulaşırsınız

    Arrow ProMessenger Oluştur -- Bu seçeneğe tıklarsanız kurbanlarınız online olduğunda ProRat serverlarının size bildirimde bulunabileceği yollardan diğer birisi olan ProMessenger programını oluşturabileceğiniz menüye ulaşırsınız

    Prorat kullanımı ile ilgili aklıma gelen çoğu şeyi yazdım.Yine de takıldığınız yerler olursa bize sorun.

    written by Anarki(EMPUSA)

  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ikab
    ikab's avatar
    Kayıt Tarihi: 21/Temmuz/2005
    Erkek
    peki 1.9 nasıl kullanılıyor söylermisin

    asda
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    KHarOn
    KHarOn's avatar
    Kayıt Tarihi: 31/Temmuz/2005
    Erkek
    prorat 1.9da da bi fark yoq.Sadece Reverse Connection die bişey var.BU arada anarki benim eski kullanıcı adım
Toplam Hit: 8160 Toplam Mesaj: 3