Python - Cx_Oracle Sorunu
-
selamlar.
Python 3 öğrenmek için VS Code ve VS 2022 indirdim.
Calistigim yerin Oracle DB'si var ve buraya baglanip hasta verileri cekmek istiyorum. Acil Servis ekranı yapmaya calisacagim.
Gordugum orneklerde hep cx_Oracle diye bir modül kullanılıyor ve bunu indirdim. Hatta emin olmak için tekrar kurmaya çalıştığım zaman aşağıdaki hatayı veriyor.
Requirement already satisfied: cx_Oracle in c:\users\x\appdata\local\programs\python\python310\lib\site-packages (8.3.0)VS Code'de Oracle Tools vs. tüm kurulumları yapıldı. Çalıştırıyorum fakat aşağıdaki hata dönüyor.
>>> import cx_oracle>>> ModuleNotFoundError: No module named 'cx_oracle'Bu durumda ne yapmam gerekiyor?
-
Geçen bir müşterimde başıma geldi uninstall yap sonra pc restle yeniden kur
-
Python -m pip install cx-Oracle
Veya
Python -m pip install cx_Oracle
Diye kurmayı dene bakalim
Pathlerde bi sıkıntı var muhtemelen.
Hem sen Python kurduysan hem de vscode gibi bir ide kurduysa hatlar karışır genelde :)
end tarafından 29/Mar/22 10:45 tarihinde düzenlenmiştir -
visual studio hangi python u kullanıyor, ona bak ayarlardan
-
TheAvenqer bunu yazdı
Dediğin gibi uninstall yaptım, reg - boş dosyalarına kadar temizledim ve resetledim.
tekrardan Visual Studio Installer ile kurulum yaptım.
Kurulum yaparken Python 3.9.7 x64 da indirdi.
Şimdi dümdüz cmd açıp cx_oracle mi indirmeliyim yoksa VS Studio içerisinden bir şey mi yapmalıyım?
-
end bunu yazdı
Python -m pip install cx-Oracle
Veya
Python -m pip install cx_Oracle
Diye kurmayı dene bakalim
Pathlerde bi sıkıntı var muhtemelen.
Hem sen Python kurduysan hem de vscode gibi bir ide kurduysa hatlar karışır genelde :)
kral python kurmadan ideler düzenleme yaptırmıyor o yüzden kurmak durumunda kaldım. :)
-
yolbulucu bunu yazdı
Python 3.9.7 64x kullanıyor hocam.
Tekrar kurarken belirttiğim sürümü desteklediği için kurdu.
ayd tarafından 29/Mar/22 12:09 tarihinde düzenlenmiştir -
ayd bunu yazdıTheAvenqer bunu yazdı
Dediğin gibi uninstall yaptım, reg - boş dosyalarına kadar temizledim ve resetledim.
tekrardan Visual Studio Installer ile kurulum yaptım.
Kurulum yaparken Python 3.9.7 x64 da indirdi.
Şimdi dümdüz cmd açıp cx_oracle mi indirmeliyim yoksa VS Studio içerisinden bir şey mi yapmalıyım?
dümdüz pip install ile indirip vs code üzerinden değilde cmd üzerinden programını çalıştırmayı dener misin
-
ayd bunu yazdıyolbulucu bunu yazdı
Python 3.9.7 64x kullanıyor hocam.
Tekrar kurarken belirttiğim sürümü desteklediği için kurdu.
yok abi sürüm olarak demedim.
pythonda "virtual environment" diye bir dalga var. yeni bir virtual environment oluşturduğunda python ve pip yeni bi klasöre klonlanıyor. sen o projede o klasördeki python u ve pip i kullanıyosun, o proje için gerekli paketleri yüklediğinde sadece o klasöre yükleniyor sistemin geri kalanını etkilemiyor.
bak mesela sen paket yüklediğinde buraya yükleniyor : c:\users\x\appdata\local\programs\python\python310\lib\site-packages (8.3.0)
vs code bu klasördeki pythonu mu kullanıyor ona bakman lazım.
ama daha kolayı: pycharm kur. zaten kendi sana virtual env yaratıp onu aktif edecek. yüklenmemiş paket varsa da sağ tıklar yükle dersin yükler kendisi. vs code eziyet
-
case sensitive imis library :D
-
Çözümü @end ile bulduk.
Derleyicinin isminin yazdığı yer, bende Python 3.9 (64 Bit) yazıyor. Sağında bulunan pakete basıyoruz.
Oradan sağda açılan ekrandan cx_Oracle yazdıktan sonra Run Command: pip install cx_Oracle seçeneğine tıklıyoruz ve sorun çözülüyor.
test etmek için aşağıdaki kodu yazıyoruz. test yazıyorsa sorunsuz çalışıyor demek.
## Önemli Not cx_Oracle yazarken büyük küçük harf duyarlılığı olduğu için tam belirtilen şekilde yazılması gerekiyor.
import cx_Oracleprint ("test")herkese çok teşekkür ederim, umarım birilerinin de işine yarar.
Kullandığım program VS Studio 2022