Python While

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    2021 Talihlisi
    TheAvenqer
    TheAvenqer's avatar
    Erkek
    Python ogrenmeye devam 
    zaman buldukca calisiyorum
    bugun ogrendiklerimi birlestirerek
    gereksiz birsey yaptim sirf
    antrenman olsun diye fakat while
    donngusunu bir turlu anlamadim hep
    yaptigimi yorumlarsaniz hemde while
    dongusunu anlatabilecek murid varsa
    sevinirim.
    Edir2: nereye while eklemem lazim dosya olusturma veya silme islemi bitince basa donmesi icin

!/usr/bin/env python #-*- coding:utf-8-*- import os gidilecek_dizin=raw_input("Gidilecek dizini yazın : ") os.chdir(gidilecek_dizin) dizin=os.getcwd() print "Yeni dizininiz",dizin,"dizinine Hoşgeldiniz" print """Dizin içerisinde bulunan klasörler şunlardır : """ listele=os.listdir(os.getcwd()) for sirala in listele: print sirala print """ """ print """ 1-) Klasör oluştur 2-) Klasör sil """ s1=raw_input("Yapmak İstediğiniz İşlemi Seçiiz : ") if s1=="1": dizin_yap=raw_input("Yeni oluşturulacak klasör adı ne olsun : ") ys=os.mkdir(dizin_yap) print """ """ print "Yeni oluşturulacak klasörün adı",dizin_yap,"olarak belirlendi." print dizin_yap,"İsimli klasör oluşturuluyor." print dizin_yap,"""İsimli klasör oluşturuldu. Hayırlı Olsun.""" elif s1=="2": hangisi=raw_input("Silmek istediğiniz dizini yazın : ") print gidilecek_dizin,"Dizini arasından bulunan dizinler arasından " print """ """ y_d=os.listdir(os.getcwd()) for y in y_d: print y print """ """ print hangisi,"Dizinini silmek istiyorsunuz." sil2=raw_input("Silme işlemini ONAYLIYOR MUSUNUZ ? (Y/N) : ") if sil2=="Y": os.rmdir(hangisi) else : print "Silme işlemi iptal edildi." else: print "Yeniden Deneyin"

TheAvenqer tarafından 25/Mar/16 19:31 tarihinde düzenlenmiştir

Bot ve lisans ihtiyaçlarınız için pm atınız.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    nick6
    0x656e
    0x656e's avatar
    Homo

Şair burda sürrealist bir yaklaşımla bizim soru sormamızı beklemiş.

While  ' a dair bir şey göremiyorum burada.

0x656e tarafından 25/Mar/16 19:27 tarihinde düzenlenmiştir
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    2021 Talihlisi
    TheAvenqer
    TheAvenqer's avatar
    Erkek
    0x656e bunu yazdı

Hocam editledim telefondan zor oluyor oyuzden ilk yaziyi yolladim ardindan editledim

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    nick6
    0x656e
    0x656e's avatar
    Homo
    TheAvenqer bunu yazdı
    0x656e bunu yazdı

Hocam editledim telefondan zor oluyor oyuzden ilk yaziyi yolladim ardindan editledim

s1 inputundan önce ekle. Farklı bir elif belirle 3.seçenek olarak ona da exit yap işte break yaz.

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    PcK0
    PcK0's avatar
    Erkek

Python bilmiyorum.

Ve yaptığın şey bir arayüz oluşturmaca. Bu yüzden programın kullanıcıdan istediği seçim değerini sınırsız şekilde tekrar etmesi gerekiyor. Bu yüzden sürekli tekrar ettirecek bir while kullanacaksın ki kullanıcı programı kapatmadıkça klasörü görüntülesin, klasör oluştursun, klasör silsin.

Son olarak ise bence başka bir uygulama seç ya da programını dosya yöneticisi (file explorer) mantığında yaz. Kullanıcı doğrudan eliyle dizin gitmesin mesela program ilk çalıştığında çalıştığı dizini ekrana bassın. Oklar ile dizinler arasında gezsin. Öyle birşey yap. Biraz zor olabilir ama daha güzel olur.

Sadece bi imza..
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    2021 Talihlisi
    TheAvenqer
    TheAvenqer's avatar
    Erkek
    PcK0 bunu yazdı

Python bilmiyorum.

Ve yaptığın şey bir arayüz oluşturmaca. Bu yüzden programın kullanıcıdan istediği seçim değerini sınırsız şekilde tekrar etmesi gerekiyor. Bu yüzden sürekli tekrar ettirecek bir while kullanacaksın ki kullanıcı programı kapatmadıkça klasörü görüntülesin, klasör oluştursun, klasör silsin.

Son olarak ise bence başka bir uygulama seç ya da programını dosya yöneticisi (file explorer) mantığında yaz. Kullanıcı doğrudan eliyle dizin gitmesin mesela program ilk çalıştığında çalıştığı dizini ekrana bassın. Oklar ile dizinler arasında gezsin. Öyle birşey yap. Biraz zor olabilir ama daha güzel olur.

Zamanla onuda ekleyecem ins hocam simdilik bilgim buna yetiyor 

@0x656e hocam tam olarak beceremedim su while olayini

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    🧿
    BlackApple
    BlackApple's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    2021 Talihlisi
    TheAvenqer
    TheAvenqer's avatar
    Erkek
    BlackApple bunu yazdı

Sagolasin hocam kaynak guzelmis devam etcem burdan 

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    b3mb4m
    b3mb4m's avatar
    Erkek

Bahsi geçen fonksiyonu fonksiyon içine al daha sonra o fonksiyonu while içine sok.Bunu yapmadan önce bi if at içine  "if s1=='quit': break" gibi.Sorunsuzca çalısacaktır ..

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    nick6
    0x656e
    0x656e's avatar
    Homo
    b3mb4m bunu yazdı

Bahsi geçen fonksiyonu fonksiyon içine al daha sonra o fonksiyonu while içine sok.Bunu yapmadan önce bi if at içine  "if s1=='quit': break" gibi.Sorunsuzca çalısacaktır ..

Hoşgeldin b3mb4m :)

11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    CISSP
    CISSP's avatar
    Erkek

B3mb4m :) 

Toplam Hit: 1875 Toplam Mesaj: 11
python python while while