Python While
-
Python ogrenmeye devam
zaman buldukca calisiyorum
bugun ogrendiklerimi birlestirerek
gereksiz birsey yaptim sirf
antrenman olsun diye fakat while
donngusunu bir turlu anlamadim hep
yaptigimi yorumlarsaniz hemde while
dongusunu anlatabilecek murid varsa
sevinirim.
Edir2: nereye while eklemem lazim dosya olusturma veya silme islemi bitince basa donmesi icin
!/usr/bin/env python #-*- coding:utf-8-*- import os gidilecek_dizin=raw_input("Gidilecek dizini yazın : ") os.chdir(gidilecek_dizin) dizin=os.getcwd() print "Yeni dizininiz",dizin,"dizinine Hoşgeldiniz" print """Dizin içerisinde bulunan klasörler şunlardır : """ listele=os.listdir(os.getcwd()) for sirala in listele: print sirala print """ """ print """ 1-) Klasör oluştur 2-) Klasör sil """ s1=raw_input("Yapmak İstediğiniz İşlemi Seçiiz : ") if s1=="1": dizin_yap=raw_input("Yeni oluşturulacak klasör adı ne olsun : ") ys=os.mkdir(dizin_yap) print """ """ print "Yeni oluşturulacak klasörün adı",dizin_yap,"olarak belirlendi." print dizin_yap,"İsimli klasör oluşturuluyor." print dizin_yap,"""İsimli klasör oluşturuldu. Hayırlı Olsun.""" elif s1=="2": hangisi=raw_input("Silmek istediğiniz dizini yazın : ") print gidilecek_dizin,"Dizini arasından bulunan dizinler arasından " print """ """ y_d=os.listdir(os.getcwd()) for y in y_d: print y print """ """ print hangisi,"Dizinini silmek istiyorsunuz." sil2=raw_input("Silme işlemini ONAYLIYOR MUSUNUZ ? (Y/N) : ") if sil2=="Y": os.rmdir(hangisi) else : print "Silme işlemi iptal edildi." else: print "Yeniden Deneyin" -
Şair burda sürrealist bir yaklaşımla bizim soru sormamızı beklemiş.
While ' a dair bir şey göremiyorum burada.
0x656e tarafından 25/Mar/16 19:27 tarihinde düzenlenmiştir -
0x656e bunu yazdı
Hocam editledim telefondan zor oluyor oyuzden ilk yaziyi yolladim ardindan editledim
-
TheAvenqer bunu yazdı0x656e bunu yazdı
Hocam editledim telefondan zor oluyor oyuzden ilk yaziyi yolladim ardindan editledim
s1 inputundan önce ekle. Farklı bir elif belirle 3.seçenek olarak ona da exit yap işte break yaz.
-
Python bilmiyorum.
Ve yaptığın şey bir arayüz oluşturmaca. Bu yüzden programın kullanıcıdan istediği seçim değerini sınırsız şekilde tekrar etmesi gerekiyor. Bu yüzden sürekli tekrar ettirecek bir while kullanacaksın ki kullanıcı programı kapatmadıkça klasörü görüntülesin, klasör oluştursun, klasör silsin.
Son olarak ise bence başka bir uygulama seç ya da programını dosya yöneticisi (file explorer) mantığında yaz. Kullanıcı doğrudan eliyle dizin gitmesin mesela program ilk çalıştığında çalıştığı dizini ekrana bassın. Oklar ile dizinler arasında gezsin. Öyle birşey yap. Biraz zor olabilir ama daha güzel olur.
-
PcK0 bunu yazdı
Python bilmiyorum.
Ve yaptığın şey bir arayüz oluşturmaca. Bu yüzden programın kullanıcıdan istediği seçim değerini sınırsız şekilde tekrar etmesi gerekiyor. Bu yüzden sürekli tekrar ettirecek bir while kullanacaksın ki kullanıcı programı kapatmadıkça klasörü görüntülesin, klasör oluştursun, klasör silsin.
Son olarak ise bence başka bir uygulama seç ya da programını dosya yöneticisi (file explorer) mantığında yaz. Kullanıcı doğrudan eliyle dizin gitmesin mesela program ilk çalıştığında çalıştığı dizini ekrana bassın. Oklar ile dizinler arasında gezsin. Öyle birşey yap. Biraz zor olabilir ama daha güzel olur.
Zamanla onuda ekleyecem ins hocam simdilik bilgim buna yetiyor
@0x656e hocam tam olarak beceremedim su while olayini
-
http://belgeler.istihza.com/py3/donguler.html burda güzelceanlatuyor
-
BlackApple bunu yazdı
http://belgeler.istihza.com/py3/donguler.html burda güzelceanlatuyor
Sagolasin hocam kaynak guzelmis devam etcem burdan
-
Bahsi geçen fonksiyonu fonksiyon içine al daha sonra o fonksiyonu while içine sok.Bunu yapmadan önce bi if at içine "if s1=='quit': break" gibi.Sorunsuzca çalısacaktır ..
-
b3mb4m bunu yazdı
Bahsi geçen fonksiyonu fonksiyon içine al daha sonra o fonksiyonu while içine sok.Bunu yapmadan önce bi if at içine "if s1=='quit': break" gibi.Sorunsuzca çalısacaktır ..
Hoşgeldin b3mb4m :)
-
B3mb4m :)