folder Tahribat.com Forumları
linefolder Donanım & Driver
linefolder Ram In Bilgisayara Etkisi



Ram In Bilgisayara Etkisi

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    pc_kiyatrist
    pc_kiyatrist's avatar
    Kayıt Tarihi: 16/Mart/2017
    Erkek

    Olay çok basit. Şahin'e yüksek performans hız lastiği takmak gibi bir şey bu iş. İ3 makinada 16gb ram olsa nolur olmasa nolur. Tek parça üzerinden performans alamazsın. Hıı makinada i7 işlemci vardır, 4gb ekran kartı vardır, üstüne 32 gb ram atarsın makina kanatlanmaya başlar. Normal bütçeli makinalarda şu anda ramden öncce bakılması gereken şey ssd dir. SSD standart kullanıcı için üretilmiş makinaları 1-2 seviye yukarı çeker.


    - anlat + "malı Arap Faik'ten alıyorduk, Karabük'te ikinci yükleme yapılıyordu. Adana'ya kadar da ben kullanıyordum kamyonu" -ne diyorsun? + ne diyeceğim, siz kaçırdınız, siz anlatın..
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RitmFarbRacourci
    RitmFarbRacourci's avatar
    Kayıt Tarihi: 14/Mart/2008
    Erkek
    clogu bunu yazdı
    RitmFarbRacourci bunu yazdı

    @clogu ukalalık olarak görmezsen benim bu konudaki fikrim şu: özellikle yüksek hacimde veri ile işlem yapılması gerektiğinde, en hızlı ve öncelikli şekilde veriye ulaşılabilmesidir. işlemcide veri yapılan karşılaştırma vb mantık ve matematik işlermlerinin sonuçlarını yada ihtiyaçlarını en hızlı şekilde en uygun ve öncelikli yapıdan temin etmek ve depolamak görevi sanırım. 

    Hocam Estagfurullah. Şimdi hem teoride düşününce ram miktarının yüksekliği @Itcelik hocamın da dediği gibi hdd ye gitmeden hızlıca cevap almak kabaca. Ama bunun bir üst sınırı vardır heralde. Mesela suan kullandığım pc i5 2.9 4 çekirdek bi makina. üzerinde 8gb ram var. En fazla android stuio ve visual studio kullanıyorum. hdd var ssd değil. Ben tutup bu makinaya 8gb daha takviye etsem hızlanacak mı? Çünkü genel olarak task manager tarzı bir program ile kontrol ettğim kadarıyla cpu zaman zaman fullese de hdd zaten win10 yzünden hep yüksek ram kullanımı en baba 7gb falan gördüm. yani sistem benim makınanın sınırına ulaşamazken daha büyüğünü takmak çözüm mü?

    benim anladıgım finaldeki sorundan, senin ihtiyaçlarını Şuan için fazlası ile karşılıyor. Ancak bu kullandığın  android stuio ve visual studio programlara ekstra daimi kullanacagın özellikler ekledigin vakit ileride bir sıkıntı ( hdd ' ye erişeceginden ) oluşacaktır. burada önemli olan benim anladıgım İşlemçi çekirdek hızı ve kaç bit adresleyebildigi ve veya ramin kaç bit olduğu ve iç çalışma freansı. bunların bir hesabı vardı, Sanırım VeriYolundaki saniyede taşınabilen  toplam işlem gücü = (işlemcinin iç frekans X işlemcinin Rama'a ulasasımdaki veri ve veya data yolu bit miktarı ) / (8 bit X 1024byte )= mb cinsinden sonuç.

    RitmFarbRacourci tarafından 25/Mar/17 18:58 tarihinde düzenlenmiştir

    I'şıkY'ılı;^^`) Zk't^^` RnSySyTk.Ödl.SpRtÇzBşBkYd Kryptia.agogE Sa'd-l'Suûd az.ç'k 'lmyn'Dşn Pnct'tnAnNttn Blgi,YpBlgi 'Ct'nDrm.CmdyDrm.MdrnDrm hRşYdşR ClptcPth'Strsm M'nPhs' Ld,X/Y YrYnZmnGrçklk,AlgBzklğ KrzFrst'tr Tiytr' Pugchv,Jtrn,İmmlmn,FllngLef,Pik' SuprmcySprrty CoBehTh elFnmno:NzrioRonldo AdnKy TkSs,TkHrf(?) .RtNsTk.KvMp.Mk.TrmDyn ScklkNmRzgr ŞkHcBy ccp.kky Snrlr'Çz SnaSnLzmsn 'NsnKsknçtr BgDppr.MagllnCl'ds.S'thCro's Ch'kW'ng CreazioneDiAdamo^^`, Arctrs.Spic' ArcScnd,YySnye TrbProp,TrbJet,TrbFan ~3.10^5km/sn~343m/sn ~900-1240m/snMacH RamJt,ScRamJt Przdi^^' Tbu.XL Prsek MAtv^^` mLAT G'dWllHnting(f). 3id't^^` TareZmenPr ParaMotor TrflrVArsİlşklr (-)+.(/)*,~ ZminŞkil . ..Bu imza @SubZero tarafindan degistirilmistir. "Bu kadar uzun karmakarisik bir imza yapma diye uyardim ama heeheeeey(^^D)_hey kim söylüyor, kim dinliyor." Imzanizi SubZero'ya bilgi vermeden degistirmeyiniz. Tesekkurler...
Toplam Hit: 1698 Toplam Mesaj: 12
ram