folder Tahribat.com Forumları
linefolder Donanım & Driver
linefolder Readyboots Özelliği Cidden İşe Yarıyormu?

Readyboots Özelliği Cidden İşe Yarıyormu?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    mescarine
    mescarine's avatar
    Erkek

Bi arkadaşımın düşük konfigürasyonda bir laptopu var Acer 4315. 512mb ram var ve win7 kurmak istiyor. Ram ını yükseltmesi gerektiğini söyledim, aksi takdirde kurulumun yine olabileceğini çünkü eski işletim sistemi XP olduğu için bunuda kaldırabileceğini fakat çok yavaş çalışacağını belirttim. Rami yükseltmeyi kabul etti fakat laptopun ram slotları klavyenin altında. O yüzden ha deyince değiştiremediğimiz için şimdilik flashdisk ten Readyboots özelliğini kullanalım dedik. Ondanda pek performans alamadık açıkçası...

Daha önce bu özelliği kullanan arkadaş varmı? Varsa deneyimleri nelerdir?

YGS: Yeni Gelin Sınavı.. Bir heyecan, bir arzu, bir istek.. Biraz hüzün, biraz acı, biraz gözyaşı..
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    fivestar
    fivestar's avatar
    Erkek

Flashdisk e görede değişiyor.Ama ben performans almıştım açıkçası.

Ağırdır sevmelerim her yürek taşıyamaz, büyüktür umutlarım her omuz kaldıramaz
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    mescarine
    mescarine's avatar
    Erkek

Way be... Koskoca tahribatta böyle bi konu açılacak, 55 hit alıp sadece 1 cevap yazılacak... Bravo... Site nerelere gelmişte haberimiz yok. Cidden enteresan...

YGS: Yeni Gelin Sınavı.. Bir heyecan, bir arzu, bir istek.. Biraz hüzün, biraz acı, biraz gözyaşı..
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RETRET
    RETRET's avatar
    Erkek

Readyboost'un mantığı sabit diski mümkün olduğunca az çalıştırmaktır çünkü bilgisayardaki en yavaş parça optik okuyucudan sonra sabit disktir; Yani sabit diski ne kadar az kullanırsan hızın o kadar artar. Özelliği kullanabilmen için belleğin gerçekten readboost olması gerekir (normal bir belleği readyboost olarak çalıştırsan da sistemin hızlanmaz)..., farkı anlayabilmen için çalıştırdığın program sayısının fazla olması gerekir.

ulan hepiniz yaşlanmışlınız size inat ben yaşlanmayacam saç da ektirecem pilates de yapacam, götümü yiyin.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Sigortacı
    DJ_Alper
    DJ_Alper's avatar
    Bilgi/Destek Madalyası
    Erkek

mescarine bunu yazdı:
    -----------------------------

Way be... Koskoca tahribatta böyle bi konu açılacak, 55 hit alıp sadece 1 cevap yazılacak... Bravo... Site nerelere gelmişte haberimiz yok. Cidden enteresan...

-----------------------------

len adam bilmiyosa ne söylesin :) bende bilmiyordum okuyup çıkacaktım yazam dedim bari :) up

Sorularınızı cilginsigortaci@gmail.com a yazabilirsiniz cevaplar instagram sayfasında >>>instagram/cilginsigortaci/ █║▌│█│║▌║││█║▌║▌║
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RETRET
    RETRET's avatar
    Erkek

Eboostr programıyla winxp'de de bu özelliği kullanabilirsiniz, ram ilavesi yapılamayacak sistemler için az da olsa işe yarıyor. Kısaca Pagafile.sys nin usb ye atılmasına afili şekilde readyboost diyoruz.

ulan hepiniz yaşlanmışlınız size inat ben yaşlanmayacam saç da ektirecem pilates de yapacam, götümü yiyin.
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    zputnik
    zputnik's avatar
    Erkek

sandisk cruzer micro 8gb ile gerçekten iyi performans almıştım.

İpimle kuşağım..
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    zengo
    zengo's avatar
    Erkek

senin için up luyorum daha fazla kişi görsün belki bilen biri çıkar :D

+ ilgi alanıma girmiyor :D

kimse yeteri kadar meşgul değildir mühim olan önceliklerdir..
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ltcelik
    ltcelik's avatar
    Erkek
    Sandiskin cruzer serileri var 18/25MB/sn yazma okuma hızları.. Daha hızlı olursa daha iyi olur tabiyyy

Din Kitaplarını Okuyup Anlayana Ateist, Okuyup Anlamayanlara "dindar" denir... Nikola TESLA.. ben mi? Ne okurum ne anlarım... Kendi kendime de uyuz oluyorum ama olamıyorum.. "Ama efsaneyi çıkarıp atarsan ve yaptıkları eylemlere bakarsan... ..Jedi'ların mirası başarısızlıktır. İkiyüzlülüktür, kibirdir."
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    HolyShit
    HolyShit's avatar
    Erkek

flashdisk e göre değişir ama ben kullandım fasa fiso . ciddi derece de bi performans alamazsın yani .

11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RETRET
    RETRET's avatar
    Erkek

Aynı anda 15 program ve bir yığın dosya çalıştırmadan farkını göremezsin.

Edit: şu da var sayı işleyen programlarla farkı rahat görebilirsin, spss ye aşırı yüklen işlem hızlarına bak :)

Toplam Hit: 1654 Toplam Mesaj: 11