folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Roj -Şeş Savaşı Ve Uydu Yayını Nasıl Engellenir?



Roj -Şeş Savaşı Ve Uydu Yayını Nasıl Engellenir?

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    zefyhr
    zefyhr's avatar
    Kayıt Tarihi: 11/Aralık/2009
    Erkek

    Roj TV ile TRT`nin ocak ayında yayına giren Kürtçe kanalı TRT Şeş arasındaki rekabet uyduya yansıdı. TRT, son dakika manevrası ile Roj TV ile aynı uydudan yayın yapmaktan vazgeçip, Türksat`ı seçti. Roj TV de uydu değişikliğine gitti.


    Türkiye`nin PKK`nın yayın organı olduğunu belirterek, kapatılmasını istediği Roj TV ile TRT Şeş arasındaki rekabet tüm hızıyla sürüyor. Kanallar arasındaki yarış uyduya sıçradı. TRT Şeş`in, daha önce Roj ile aynı uydu olan Hotbird`den yayın yapacağı açıklanmıştı. Ancak TRT, son dakika sürprizi ile Hotbird`den vazgeçerek Türksat uydusunu seçti. TRT`nin bu kararı almasında kurumun Diyarbakır Bölge Müdürlüğü`nün bir uyarısının etkili olduğu ifade ediliyor. İddiaya göre, Diyarbakır Bölge Müdürlüğü Roj TV`nin izlenmesini engellemek için gönderilen sinyaller nedeniyle TRT Şeş`in de bölgede takip edilemeyeceği ikazını yaptı. Bunun üzerine TRT Şeş`in Türksat`tan yayın yapmasına karar verildi.


    HOTBİRD`E VEDA ETTİ


    Roj TV de geçen hafta bir karar alarak, Hotbird uydusundaki yayınına son verdi. PKK yanlısı kanal, Euorbird ve Atlantic Bird uydusundan yayın yapmaya başladı. Roj TV ile aynı çizgide olan Mezopotamya TV ile Newroz TV`nin de yayınlarının Hotbird uydusundan çıkartıldığı öğrenildi.

    -------------------------

    arkadaşlar eski bi haber ama benim yeni dikkatimi çekti.

    koyu renkle işaretlediğim yere bakarsanız ... sorum şu?

    1-bu engellemeyi sadece bir uyduyamı yoksa özel olarak bi uydunun bi kanalına da yapılabiliyormu?

    2-ne tarz bi teknolojiyle yapılıyor..

    nedir olay?


    hııvfffffffff.... fhüüüüüüüüüüüüü.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Madrakaru
    Madrakaru's avatar
    Kayıt Tarihi: 09/Şubat/2006
    Erkek

    Güçlü bir jammer la roj un yayın yaptığı frekans aralığında rastgele kuvvetli sinyaller göndererek yapılabilir, diyorum. RF Mühendisi olan varsa detaylandıracaktır.

  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    UCANTENEKE
    UCANTENEKE's avatar
    Kayıt Tarihi: 30/Ağustos/2005
    Erkek

    jammer olmazsanırım, bölgesel engelleme olur. ama kimsenin uydudan izleyememesi için uygun techizatla(canlı yayın arabası kafidir) anteni o uyduya çevirip uplink yaptıkları frekansa taşıyıcı çıkarsın baktın kesilmiyo module edersin çıktığın yayını kesilir. daha önce yaptım tecrübeyle sabittir


    Bence bu dünya üzerinde seçilmiş ırk diye bi kavram varsa bu ırk kesin ruslardır.Onlar daha iyisini yapana kadar en iyisi onlar
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    HoLyCat
    HoLyCat's avatar
    Kayıt Tarihi: 03/Ekim/2009
    Erkek

    edit: yanlış anlaşılma..


    🆃🅰🅷🆁🅸🅱🅰🆃.🅲🅾🅼
Toplam Hit: 2128 Toplam Mesaj: 4