Router Sorusu

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    pichoscosama
    pichoscosama's avatar
    Kayıt Tarihi: 09/Ekim/2003
    Erkek
    Acemi bir arkadaşım var. Ve ben bu arkadaşıma amatörce teknik destek veriyorum. Fakat özürlü olduğum için her zaman ona gidip yardım edemiyorum. Genelde bu işi telefonla halletmeye çalışıyoruz. Ama az önce dediğim gibi arkadaşım acemi. Ayrıca kendisinin hızlı internet (kablonet, Router altında üç bilgisayar var) bağlantısıda var ve ben hem bişeylerindirebilmek hem de yardımımı kolaylaştırmak için benim ve onun bilgisayarına vnc kurdum.

    Fakat ortada bir sorun bulunmakta. (aslında sorundan çok benim networkler hakkındaki bilgi eksikliğim) Router dışarıdan hiçbir şey geçirmiyor. Ancak içeriden dışarıya talep olursa dışarıdan içeri giriş mümkün oluyor. (Not; bilgisayarda firewall kurulu değil)
    Aslında bunu internet üzerindeki kaynakları okuyarak öğrendiğimde işim biraz kolaylaşmıştı. Çözüm olarak şunu uyguladım. Router altındaki bilgisayardaki VNC serverdan add client komutuyla benim bilgisayarın IP"sini verdim. Benim bilgisayarda (dial-up) ise vncviewer"ı listen mode da çalııştırdım. Ve böylece benim bilgisayardan onunkini kontrol edebildim. "E peki sorun ne lan" diyorsanız sorum şudur; bu yöntemde o bilgisayardan komut olmadığı sürece ben ona ulaşamıyorum. Yani öyle birşey istiyorumki router altındaki bilgisayar her 2 dakikada bir benim ip"ye (not; no-ip.com"dan static ip"im var) vncviewer"a bağlanma izni sinyali göndersin. Çünkü vnc bunu yapamıyor. VNC sadece bir kere sinyali gönderiyor ve vncviewer sinyali aldı - aldı, alamdı iş bitiyor. Yani işi tekrarlamıyor. İllaki VNC kullanacağım diye birşey yok. İşimi kolaylaştıracak her çözüme razıyım. Paralı parasız her programı bulabilirim. İngilizcem var, vereceğiniz adreslerdeki FAQ"ları okuyabilirim. Aslında bazı yerlerde vnc için proxylerle bu işin yapılabileceğini okudum ama fazla ayrıntı yakalayamadım Çözüm olarak port forwarding veya nat"tan bahsetmeyin o işlerden anlamam.
    Yardımınıza çok ihtiyacım var. Şimdiden teşekkürler
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    pichoscosama
    pichoscosama's avatar
    Kayıt Tarihi: 09/Ekim/2003
    Erkek
    bi el atsanız lütfen
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    xmesutx
    xmesutx's avatar
    Kayıt Tarihi: 04/Eylül/2003
    Erkek
    Anladığım kadarıyla ikinizinde IP sabitve karşı bilgisayara bağlanmak istiyorsun.Remote Administratorü denesene?

    XmesutX
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RNA
    RNA's avatar
    Kayıt Tarihi: 21/Ekim/2003
    Erkek
    modeme ait string ayarların routera doğru girmemişsin gibi belirtiler var bunun için modem in sitesine bak yadaa searc et bul ve yükle bir rom dosyası
    olmazsa başka bir çare bakarız
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Çömez
    underzero
    underzero's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Kayıt Tarihi: 20/Ocak/2003
    Erkek
    router in markasi ne ?
    cogu router da yapabilecegin seyler sinirli
    dedigin gibi sadece iceriden bir komut ciktigi zaman gelen paketleri ona gore kabul ediyor.
    senin bu isi bir defalik yapman mumkun ama devamli yapman routera bagli saniyorum.
    eger sadece o pc yi kontrol etmek ise sorun (ki zaten ip leriniz sabitmis) bu is icin pcanywhere programini kullanabilirsin. sadece ipler yardimiyla iki bilgisiyara birbirine baglanip herseyi kontrol edebilirsin veya dosya alisverisinde bulunabilirsin.
    tabi istedigin boyle birseyse ?
    not: yanliz bu programi router kullanan bir pc de hic denemedim. dial up - dial up baglantida denemistim. ama mantik pek farkli degil cunki icerideki pc den talep oldugu icin baglantiya izin verecektir. router o kadar kontrolu yapmaz firewallda olmadigina gore sorun olmaz.
    eger programi bulamazsan ozelden msj at.

    pist bak bi ! - Ban Golu Canavari
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    pichoscosama
    pichoscosama's avatar
    Kayıt Tarihi: 09/Ekim/2003
    Erkek
    Routerin markası Edimax
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ilhan46
    ilhan46's avatar
    Kayıt Tarihi: 07/Eylül/2003
    Erkek
    onlara ne gerek var bu isi msn messengerdan halledebilirsin ikinizdede son versiyonu cekin sonra yardim karsi tarafdan diye bir bolum var onu tiklasin arkadas tabi seninle yazisirken veya konusurken sende onun bilgisayarin ekranini gorur ve islem yapabilirsin tabi bu isler dial up ile ne kadar hizli olur bilemem ama ben bircok arkadasa boyle yardim yapabiliyorum

    11 Turk Askerini unutmayacagiz
Toplam Hit: 2122 Toplam Mesaj: 7