folder Tahribat.com Forumları
linefolder Network - İnternet
linefolder Router Üzerinden IP Kameraya Erişme (Network Problemi)



Router Üzerinden IP Kameraya Erişme (Network Problemi)

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    unbalanced
    unbalanced's avatar
    Kayıt Tarihi: 14/Haziran/2006
    Erkek

    Selam arkadaşlar,

    Şimdi elimde bir macbook pro var ve bu macbook da ethernet kartı yok, bir de ip camera mevcut. Şimdi ip camera nın web arayüzüne erişebilmek için bilgisayar ile aynı network da olması gerekiyor. Üniversitedeki internet güvenliği ile ilgili bir şeyler olduğu için teknik eleman bu şekilde kameranın bağlanamyacağını söyledi ve bana bir router verdi bunla bağlanabilirsin dedi.

    Yaptığım iş de, macbook un bağlandığı wifi yi, usb ethernet ile router a vermek, ve daha sonra router a da kamerayı bağlayıp ona erişebilmek.

    Şimdi şöyle bir sıkıntı var..

    Ben routuer a veriyorum ama oradaki kameraya ulaşamıyorum. Etherner kartı olan bir laptobu router a bağladım, ve ip adresi 192.168.1.199 olarak gördüm. Kendi bilgisayarımdan ping attığımda sonuç yok. Çünkü 192.168.1.1 olarak router ı görüyor, benim internetini kullandığım modemin de ip si 192.168.1.1,

    acaba bu sebepten dolayı mı sıkıntı çıkıyor? 

    Etherneti olan laptop ile ip scanner yaptığımda kamerayı görebiliyorum, ama kendi bilgisayarımda hiç bir şey göremiyorum (sadece modemi, kendi bilgisayarımı ve wifi ye bağlı olan cep telefonu)

    Şimdi sorum, ben bu kameranın ip sine nasıl erişebilirim. Anladığım kadarıyla router un ayarlarına girip, ip sini 10.0.0.1 gibi bir şey yapsam ve bu şekilde ilerlesem olur mu? Ya da izlemem gereken bir yol nedir?

     


    Ülkesini Seven Her Türk Vatandasi, Ülkesinin Sessiz Istilasi'na karsi durmak zorunda.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    unbalanced
    unbalanced's avatar
    Kayıt Tarihi: 14/Haziran/2006
    Erkek

    olayı çözdüm, bridge olarak ayarlamak istedim ama router un wan tarafında öyle bir özellik yoktu, lan da da bridge yoktu, wifi de vardı ama işime yaramaz. Sonra access point e çevirdim, DHCP yi enabled yaptım, daha sonra modem yazılımı ile router ip yi buldum, onu kullanarak o ip aralığını tarattım ve ip cameraya eriştim, daha sonra kendi bilgisayarımdan ip kameraya erişebiliyorum ip yi kullanarak.. Biraz uğraştırıcı oldu ama böyle çözdüm. Statik yapmaya çalışırım sonra olursa.. 


    Ülkesini Seven Her Türk Vatandasi, Ülkesinin Sessiz Istilasi'na karsi durmak zorunda.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Muhalif Yorumcu
    SeRDaR
    SeRDaR's avatar
    Banlanmış Üye
    Kayıt Tarihi: 09/Kasım/2003
    Erkek

    modemin zaten kendi routeri var hocam 

    modemin dhcp sinden  ip cameranın macine göre sabitleyeceksin ip adresini   xxxx mac den gelene şu ip yi ver şeklinde ardından nat ayarlarından ip kamera portunu dışa açacaksın oldu bitti 


    Emekçiler ekmeklerini, emeklerinin karşılığı olarak ve önlenemez tarihi sürecin sonucu olarak mutlaka kazanacaklardır. Şüphesiz bu, zorlu bir dönemdir kısa vadeli ve göreceli yenilgilerden geçer.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    unbalanced
    unbalanced's avatar
    Kayıt Tarihi: 14/Haziran/2006
    Erkek

    hocam local olarak gerekiyor kamera, global yayın yapmıyorum. maksat ip cameraya erişip skype da kullanmak ve skype da kişinin hareketine göre kameranın yönlendirmek. Hallettim şimdi bir sorun yok. Teşekkürler ilgin için

     

     

    unbalanced tarafından 01/Oca/16 16:32 tarihinde düzenlenmiştir

    Ülkesini Seven Her Türk Vatandasi, Ülkesinin Sessiz Istilasi'na karsi durmak zorunda.
Toplam Hit: 1117 Toplam Mesaj: 4
network router ip camera