folder Tahribat.com Forumları
linefolder Oyunlar
linefolder RPG Ve Fallout Hastalarina Duyurulur !



RPG Ve Fallout Hastalarina Duyurulur !

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Synthmaster
    Synthmaster's avatar
    Kayıt Tarihi: 10/Mayıs/2003
    Erkek
    Uzun zamandir `Project Van Buren` diye bir oyunun projesiden bahsediliyordu. Simdi bu oyunla ilgili bir kac screen shot ve TrGamer den yazi koyuyorum.

    Fakat screenshotlarda farkliliklar var hangisi gercek Fallout 3 olacak acaba ?

    ===============================================
    Bir kaç ay önce benim gibi Fallout hayranı bir arkadaşla muhabbet ediyordum. Interplay"in ekonomik durumunun kötü olduğunu ve konsol piyasasına kaydığını, dolayısıyla PC için yeni bir fallout oyununu beklemenin hata olacağını söylemiştim. Fakat bir mucize oldu ve Interplay mesaj odalarından sızan bir screenshot ile bir süredir adı duyulan "Project Van Buren"in aslında Fallout 3 olduğu anlaşıldı.

    Tabii durum bu şekilde olunca ben bir kaç gün kendime gelemedim. İlk şaşkınlık geçtikten sonra ise kendime şu soruyu sordum; "Fallout"un yapımcıları kendi şirketlerini kuralı seneler oldu, Fallout 2"de çalışanlardan en son Chris Avellone istifa etti, kim yapacak bu oyunu şimdi? Yoksa "Fallout Tactics" olayında olduğu gibi alakasız insanlara mı yaptıracaklar oyunu? Eyvah ya real time olursa, daha kötüsü multiplayer olursa?". Gördüğünüz gibi kendime sorduğum soruların sonu gelmiyordu. Sonunda mantığım galip geldi ve cevaplayamacağım soruları kendime sormaktan vazgeçtim. Hemen www.nma-fallout.com"a uğrayıp bu yazıyı hazırlamaya başladım ki, bu sayede başkaları da bilgilensin.

    Sorulara başlayalım bari :)

    Ne zaman çıkacak bu oyun?

    Zor bir soru. Kesin bir zaman belirlenmedi ve oldukça beklememiz gerekebilir.

    Real-time veya multiplayer gibi Fallout oyunlarının ruhuna aykırı özelliklerle karşılaşacak mıyız?

    Multiplayer yok (Yaşasın!). Real-time combat olacak ama biz eski kafalılar için bir turn based mode olacak, daha doğrusu umarım olur, neticede böyle bir ihtimal var. Ama grafikler için aynı şeyi söyleyemem, biz eski kafalı oyuncular biraz üzülecek...

    Ne demek istiyorsun, açık konuş!

    Tünelin ucunda ışık yok, oyunumuz 3D olacak ne yazık ki... Anladığım kadarıyla NWN benzeri bir motor kullanacaklar (hatta karakterimizin fiziksel özelliklerini değiştirebileceğiz). Ama kamerayı NWN"deki gibi çeviremeyeceğiz, izometrik bir bakış açısı olacak. Umarım atmosferi yeteri kadar yansıtabilir. Bu arada, en az bir GeForce 3 gerekeceği söyleniyor.

    Konu ne olacak bari, bu sefer Chosen One"ın amcasının oğlunu mu oynayacağız?

    Olaylar Fallout 2"den sonra (Enclave yok olmuş, Vault sakinleri ve Arroyolular kendi şehirlerini kurmuş vb...) geçecek ve bu sefer kahramanlar ailesinin bir parçası olmayacağız. Kısa bir süre önce insan dışında mutant veya ghoul olarak oynayabileceğimiz söyleniyordu ama daha sonra bundan vazgeçildi.

    Peki, yenilikler ve değişenler nedir?

    Öncelikle skill sisteminin oyuna olan etkisi değişecek. Örnek olarak 120 science ile Skynet"i Sierra Army Depot"tan aldıktan sonra bu özelliğe tek bir puan bile vermek yersizdi. Şimdi ise, Arcanum"da olduğu gibi, skilleriniz arttıkça yeni şeyler yapabileceksiniz. Science ile ilaçlar hatta silahlar yaparken, Speech ile dövüş sırasında NPC"lere komut verebileceksiniz. Mesela, çok sayıda çete üyesiyle karşılaştınız ve çetelerden nefret eden NPC"niz delirmiş bir şekilde onlara saldırdı, eğer yüksek bir speech yeteneğine sahipseniz adamınızı sakinleştirip daha akıllıca bir taktik belirlemesini sağlayabilirsiniz. Yani artık kullanışsız skill olmayacak (throwing, traps, gamble ve first aid oldukça kullanışsızdı).

    Skill sisteminde değişen başka bir şey de artık sıfırdan başlayıp, tag! alındığında 20 olup, maksimum 200"e kadar çıkılabileceği ve % işaretinin kalkacak olması. Skill puanları ise şu şekilde harcanabilecek;

    1-50 arası 1 skill point,
    51-100 arası 2 skill point,
    101-150 arası 3 skill point,
    151-200 arası 4 skil point.

    Bu arada, ana karakterinizin ana özelliklerinin (zeka, güç, vb...) skillere olan etkisi de değişmiş. Mesela zekanız science becerinize +5 bonus veriyor. Bu +5 bonus ile beceriniz 45 ediyorsa ve 45 ile bir ilaç yapabilecekseniz başarılı oluyorsunuz fakat 45 science gerektiren bir perk alamıyorsunuz.

    Kavga-dövüş işleri ne alemde?

    Özellikle yakın dövüşte büyük değişiklikler olacak. Bence Fallout ruhuna uymayan bir şekilde düşmanlarımıza combolar yapabileceğiz. Nişan alınarak yapılan vuruşlar ise daha önemli olacak. Gözleri vurmak zorlaşacak ama rakibimizi, dandik bir silahla vurup az hp götürsek bile, çok kötü etkileyecek. Daha kesin değil ama small guns, big guns ve energy weapons becerileri small, big, huge guns olarak değişebilir. Silahlar ise gerçek silahlar olmayacak fakat gerçeğe benzer olacak (AK-47 yerine Assault rifle olması gibi).

    "Ben anlamam kavgadan, işimi konuşarak görürüm" diyenler için neler olacak?

    Öncelikle speech şu an isimleri tam belli olmayan iki farklı beceriye ayrılacak. Bunlardan biri speech eskiden ne yapıyorsa onu yaparken diğeri combat sırasında NPC"lere emir vermeye yarayacak. Barter ise sadece daha iyi fiyatlardan fazlası olacak, karakterimize derinlik katacak kadar önemli olacağı söyleniyor.

    Fallout ve Fallout 2 arasında bariz bir fark vardı. Fallout karanlık bir atmosfere sahipti, Fallout 2 ise popüler kültür göndermeleri ve sonu gelmeyen esprileriyle daha hafif bir oyundu (bu Fallout 2"nin daha kötü bir oyun olduğu anlamına gelmiyor). Fallout 3 hangisine benzeyecek?

    Öncelikle, tabii ki ince bir mizah anlayışı ve pop kültür göndermeleri olacak ama konuşan bitki ve hayvanlar, Monty Python filmlerinden sahneler(!) göremeyeceğiz. Fallout 3, serinin ilk oyununa daha çok benzeyecek.


    Yazının başında kendi kendine soruyordun ya, kim yapacak oyunu diye? Söyle bakalım şimdi.

    J.E.Sawyer ve ekibi. Bakalım bu işin hakkından kalkabilecekler mi? Mr. Sawyer SPECIAL hakkında çok sivri fikirlere sahip olsa da bir oyunu efsane yapanlara, oyunculara, fikirlerini belirterek eleştirilere tek tek cevap verdiğinden ona kızamıyorum. Umarım başarılı olur.

    ================================================

    Fallout 3 : NMA screenshots:


    1. En gercekci screenshot


    2. Bu tarz pek hos olmaz bir RPG ci olarak. su 3d poku olmasa daha iyi.


    Forum, Hikaye gibi bölümlerde opsiyonel olarak her yazdığınızın sonuna eklenen yazı :))
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    NetWorm
    NetWorm's avatar
    Kayıt Tarihi: 25/Mart/2003
    Erkek
    cok guzelmis gordugum yerde alcam
    (edit: kotuymus :) ben yukardakine bakmistim okumadan yazdim)

    INTEL SUX!! AMD RULZ!!!
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    seredunt
    seredunt's avatar
    Kayıt Tarihi: 29/Eylül/2003
    Erkek
    işte bu büyük umutla beklediğim bir haberdi.
    umarım oyun ilk screenshottaki gibi olur.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    eFe19KAN
    eFe19KAN's avatar
    Kayıt Tarihi: 24/Temmuz/2003
    Erkek
    O resimler sahte ps2 için von burden adında(f3aslında) aksiyon tarzı bi oyun yapacaklar(parasızlık)
    Black İsle Kapandı...
    Fallout3 iptal edildi...
    Resimler photoshopda yapılmıştır...

    Sonsuza kadar yaşayabilen ölü değildir, Tuhaf zamanlarda ölüm bile ölebilir.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Zreul
    Zreul's avatar
    Kayıt Tarihi: 01/Aralık/2003
    Erkek
    Synthmaster SEN HALA UYUYOSUN galiba fallout 3 iptal edileli çok uzun süre geçti.OYUN ÇIKMIYCAK o screenshotlar gerçek ama oyunu beklemeyin eğer rpg oynamak istiyosanız Morrowind alın(Alın beğenmezseniz parası benden)

    Başkalarının bilgisiyle bilgin olabiliriz, ama ancak kendi aklımızla akıllı olabiliriz.
Toplam Hit: 1897 Toplam Mesaj: 5