folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Sadece Okuyun Mesaj Atmanızı İstemiyorum. (Hayvan Sevgisi)



Sadece Okuyun Mesaj Atmanızı İstemiyorum. (Hayvan Sevgisi)

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Noyan
    Noyan's avatar
    Kayıt Tarihi: 22/Temmuz/2003
    Erkek

    Arkadaşlar, bizim binanın etrafında gezen bir dişi kedi vardı, bunu zamanında kardeşleriyle birlikte epey besledik, bizim balkonda doğum yaptı. Yavrularına sahip çıktık onları da besledik büyüttük. Mamasını suyunu hiç eksik etmedik.

    Küçücüklerdi, çok sevdik, kopil kopil koşarlardı, enerji doluydular, youtube'da izlediğiniz o tombiş kediler gibi slow motion videoları bile vardı elimizde. Daha bu yaz sağa sola koşturmaları hala gözümden gitmiyor..

    Erkek olan dişiye göre çok daha cesur, girişken sevecen, oyuncu birşeydi. Bunları bir süre balkondaki yuvada ağırladık, zamanla gitmeleri için yuvayı kaldırdık attık çünkü saksılara işeyip sıçıyorlardı.

     

    Aradan 7 ay geçti, üzülerek söylüyorum erkek kedi 5 ay sonra ortadan kayboldu. Daha eti butu neydi garibimin, çok tatlı kediydi, bu kahpe dünyada belki bir araç ezdi, belki bir köpek parçaladı, belki bir yerden aşağı düştü

    kim bilir belki şerefsiz apartman bebeleri gözüm gibi sakındığım kediciği öldürdü..

     

    Bunun dişisi ise hala düne kadar bizimleydi. Kışın bastırmasıyla kediler ne yapacağını şaşırır, bu kediler zaten ilk versiyon kedilerdi, dişi kedilerin ilk doğumlarında sürekli sıkıntılı yavrular doğuyor, elimizden geldiğince tok tuttuk

    o kadar iyi beslemiştik ki... Ne yazık ki kış sert vurdu, hayatta kalan tek dişi de çok hasta oldu. Ağzında yaralar ve iltihap vardı, veteriner viral enfeksiyon dedi. Olması gerektiği kadar büyük değildi zaten, hep bir zayıflığı vardı.

    Baygın bakışlı çok tatlı, hiç ısırmayan karşılık vermeyen bir sevgi yumağıydı... (satırları yazarken doldum taştım, resimleri açıp bakarken nutkum tutulmaya başladı ve ağlıyorum üzüntüden.)

    http://hizliresim.com/D4A8r3
    http://hizliresim.com/rZDmGz

    Haftasonu ve pazartesi&salı veterinere götürdüm, hiç parasında değilim ne isterlerse evet dedim, kediye ilk gün altı iğne vurdular, sonra 4'er tane devam yaptılar her gün.

    Bunu getirip götürüyorum, yürümesinde sapmalar olmaya başladı, en son vet'den salı günü getirdim yine idare ediyordu ayaklarıma dolanıyordu, İçten içe kahroluyordum ağzından koku geliyordu ama yine de sevmeden bırakamıyordum.

    Küçük küçük miyavlardı, çok masumdu.... Garajda sıcacık bir yuva ayarladım ona başka kedi sokmadım içeri.. Bir sürü iş güç olmasına rağmen o kediyi vete yetiştirmek için işten biraz kaytarıyordum.

     

    Çarşamba kutusundan çıkmadı, sabah motorla gittim işe, dinleniyordur umarım diye düşündüm, ama içimdeki o cız eden şey beni sürekli ısırıyordu. Akşam geldiğimde annem ağlıyordu kedi çok kötü olmuştu, kımıldamıyordu..

    Eve aldım sabaha kadar başındaydım, biraz uyudum kendini arka ayaklarıyla ayağa kaldırmaya çalışıyordu, uyku zehir oldu, çişini yaptı hemen sildim rahatsız olmasın istedim.

    Bugün işe gittim ama içimde bir sızı vardı, işten hemen izin aldım işlerimi hallettim vete tekrar uğradım sabah annem götürmüştü çünkü.

    Kontrol ettim sevdim, hayvan yine işedi hemen altını temizledim kızımın, serum taktılar tabi zehirlenme riskine karşın da iğne yapılmıştı...

     

    Akşam tekrar gittim, akşamcı gelen vet birkaç gün öncesine kadar gelen kedinin durumuna inanamamıştı, (resmine baktıkça kederleniyorum göz yaşlarım durmuyor.)  Kedi felç olmuştu fip hastalığı sinirlere vurmuştu.

    Kediyi uyutturmak zorunda kaldım, ağzındaki yaralar batikon pomad yapılırken bile karşı koymuyordu hayvan... şimdi ön ayakları felç olmuştu.

    Doktor acıdan miyavlamaya çalışan hayvana dokundukça içimden bir şeyler kopuyordu aslında. Acısı bitsin istedim, felç olmuş, ağzındaki viral enfeksiyon hemen nüks etmişti..

    Kahrola kahrola uyutturdum kediyi.. Şimdi resimleri gördükçe göz yaşlarımı tutamıyorum...

     

     

    Bunları neden mi söylüyorum, yaşarken kıymetini bilmeme rağmen yine de doyamamıştım ufacık hayvanın sevgisine. Sokakta yemek kaplarını tekmeleyen, kedileri köpekleri inciten insanlardan hiç haz etmiyorum.

    Face'de onlar allahın sessiz kulları diyip mesaj atıp vicdan masturbasyonu yapan sonra siktir olup giden tiplere de uyuz oluyorum..

    Evimde de astımlı kedilerim var akciğer sorunları felan var, niye düzelmiyorlar hep öksürüyorlar, parasını veriyorum düzgün mamalar, macunlar, ödül mamaları, orjinal kedi otları felan alıyorum.

    Her gece biri öksürüyor çaresi yok psikolojik olarak çöküyorum, uykusuzluk ve stresten göz altlarım morardı iyice.. 20.000 lira ödemişimdir en ucuz en pratik yada en pahalı'nın bir tık altı tedavilere kadar denedim.

    O hayvanlar düzgün yaşayacak diye inat ettim ama yavaş yavaş hepsi sona doğru gidiyor.

    Hayvanların ağzı var dili yok, sevgiye bakıma muhtaçlar, çok acıdığımdan besliyorum gerekirse veterinere götürüyorum ama elden bir şey gelmiyor çoğunlukla... Özellikle sokak hayvanları hiç kırmam, bir miyavlarlar

    orta seviye kuru mama hep hazırdır, ( bunları yazarken müziğin çoştuğu yerlerde gözyaşlarım durmuyor)


    Akıllı insan her düşündüğünü söylemez ama her söylediğini düşünür.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    hipokondriyak
    hipokondriyak's avatar
    Kayıt Tarihi: 02/Temmuz/2007
    Erkek

    turkiyede tedaviye yonelik is yapilmiyor okullarda da cok ogretilmiyor ne yazikki ozellikle cerrahi operasyonlar .

    beyin uzerine ne pette ne de sigir koyun vs ticari mallarda goremezsin.hele kanatli kanatli uzerine veteriner fakultelerinde yalnizca onleyici tedavi yontemleri gosterilir.

    bir hocanin kopeginin kalp operasyonu vardi okula tip fakultesinden kalp cerrahi arkadasi gelmisti de oyle operasyon yapilmisti hayvana ..

    cok gecmisolsun cok guzelmis kedin.


    Homo sapiens, yaşamak için, diğer canlıların yaşamasına muhtaç; obligat parazit türüdür. "Sen olursan boş bardak , sana olur koyan çok su. a.g."
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    baristbt
    baristbt's avatar
    Kayıt Tarihi: 20/Nisan/2011
    Erkek

    5 + 2 kedisi olan biri olarak yazayım çok çok iyi anlıyorum sizi.. değişik bi duygu allah yaşatmasın kimseye.

    ama iki noktaya takıldım keşke yuvayı kaldırmasaydınız , birde bir kediye bir seferde hiç 6 iğne vurulur mu amk. ben karma ile parazit aşısını aynı gün vurdurmuyorum hayvana ağır gelmesin diye.


    http://www.leyladansonra.com/
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Bulusma Fatihi
    samato
    samato's avatar
    Kayıt Tarihi: 31/Mayıs/2007
    Erkek

    6 tane fazladegilmi yav

  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    whoobay
    whoobay's avatar
    Kayıt Tarihi: 26/Ekim/2003
    Erkek

    Veterinerin umursadığını sanmıyorum. Belki veterinerde kalma durumu olabilir miydi bir kaç gün iyileşinceye kadar, yaparlar mı?


    Herşey kolaydır, bazen değil işte ∆
Toplam Hit: 1245 Toplam Mesaj: 5
kedi kedi