folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Sahibinden Satılık BÖBREK

Sahibinden Satılık BÖBREK

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DanLev
    DanLev's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

İnternette sörf yaparken bir ilan dikkatimi çekti ve aynen başlıkta ki gibi yazıyordu. Şok oldum resmen. bu gibi olayları cezbetmemesi için link vermiyorum ama insanları bu yalnızlığa ve çaresizliğe ittiği için sisteme bildiğim bütün küfürleri sistemli şekilde etmeyi bir borç biliyorum.

Saygılar

kontrol edebilir olduğum savaş, kontrolüm dışında ki barıştan her zaman daha iyidir...
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    EmiRReiS
    EmiRReiS's avatar
    Erkek

Afyon da bir köyde insanların köyce girdikleri borçtan dolayı böbreklerini satmaları gibi...

.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Hybris
    Hybris's avatar
    Erkek

insanları çaresizliğe iten sistem değil yine insanlardır.

o yüzden küfürü türdeşlerine etmen lazım.

agile isn’t how fast you can go, it’s how fast you can turn.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Thelordmax
    Thelordmax's avatar
    Erkek

Çaresizlik böbrek dalak satmayı gerektirmez. Gebersin daha iyi..

Böyle düşünenen biri zaten hayattan kopmuş demektir.

Kendisine sorulsa ; Bindiğin aracın motorunu alabilir miyim ? "sorusuna manyak mısın lan" der.

Çok paraya ihtiyacı varsa borç bulur, çalışır, öder..

Mantık aranacak bi yorum yok kafayı sıyırmış (:

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    zeyrekli
    zeyrekli's avatar
    Erkek

Çaresizlik böbrek dalak satmayı gerektirmez. Gebersin daha iyi..

Böyle düşünenen biri zaten hayattan kopmuş demektir.

Kendisine sorulsa ; Bindiğin aracın motorunu alabilir miyim ? "sorusuna manyak mısın lan" der.

Çok paraya ihtiyacı varsa borç bulur, çalışır, öder..

Mantık aranacak bi yorum yok kafayı sıyırmış (:

-------------------------------------------------------

dostum asıl insanlardan kopan senin bu sergilediğin duruş. Hiçbir şey buraya yazdığın gibi kolay değil işte kendi yaşam pencerenden bakıyorsun olaya empati yap biraz.

Bilmem kaç bin (artık bilmiyorum) özgün makale referansı ile makale yazarlığı.
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Thelordmax
    Thelordmax's avatar
    Erkek

zeyrekli bunu yazdı:
    -----------------------------

dostum asıl insanlardan kopan senin bu sergilediğin duruş. Hiçbir şey buraya yazdığın gibi kolay değil işte kendi yaşam pencerenden bakıyorsun olaya empati yap biraz.

Tamam yaptım.. Ama bişey olmadı?

Son çare kendini asmak kesmek satmak değildir hiçbir zaman.

Kişi kendi iç dünyasındaki problemleri çözmek yerine hep kaçış yolunu dener

Yada düşünmekten kendi ütopyasında boğulur.

Şimdi de sen empati kur ? Çok zor durumdasın. İçinden çıkalamayacak bi haldesin

Böbreğini mi satarsın dostum ?

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    easy4me
    easy4me's avatar
    Erkek

Thelordmax bunu yazdı:

zeyrekli bunu yazdı:

Tamam yaptım.. Ama bişey olmadı?

Son çare kendini asmak kesmek satmak değildir hiçbir zaman.

Kişi kendi iç dünyasındaki problemleri çözmek yerine hep kaçış yolunu dener

Yada düşünmekten kendi ütopyasında boğulur.

Şimdi de sen empati kur ? Çok zor durumdasın. İçinden çıkalamayacak bi haldesin

Böbreğini mi satarsın dostum ?

Adamım bence sen olayları karıştırıyorsun. Adam böle canı sıkıldığı için hayatını daha iyi yaşamak için böbrekini satmıyor.

Belliki ödeyemeyeceği bi borca batmış yada süresi kalmamış. Hadi mafia geldi kafana silahı dayadı ya ölücen borcundan ötürü yada böbrekini teslim edicen dese hangisini seçersin ?

Herşey o tatlı pencerenden baktığın kadar kolay çözülmüyor. İnsanın iç dünyası her zaman dış dünyayı çözecek kadar güçlü olamayabiliyor. Burda o kişinin yaptığı tanrıya,hayata

dert yanıp koluna omuzuna faça atmaktan çok daha farklı bi olay. Belki ailesini doyurmak için bile yapıyo olabilir. İş bul diyorsun. İş bulmak o kadar kolay mı sanıyorsun ?

Kimse ortalıkta iş var gelin diye bişey demiyor.  Böbreğini satan birinin teknik olarak bi aracı olduğunuda sanmıyorum zaten. Bazen zamanın olmaz, gücün olmaz bişeyleri çözmek için.

Son çare olmamalı dediğin şeyler senin için tek çare olur,bilemezsin. Ki belliki yaşamamışsın yargılamıyorum seni yanlış anlama. Ama insanları bu şekilde( Çaresizlik böbrek dalak satmayı gerektirmez. Gebersin daha iyi..")  yargılarken biraz daha dikkat etmeni öneriyorum.

Allah göstermesin. Bi gün kendini böyle bi durumun içinde bulursun vesselam.

- Hard Pro *D.O.T.A* & HoN Player. - Prepare for Glory. No mercy..
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    zeyrekli
    zeyrekli's avatar
    Erkek

Özürlü kızının kulaklarından sadece birinin %20 duyabilmesinin imkanı olduğunu öğrenen ancak maddi olanağı olmayan bu yüzdende fellik fellik böbreğini satmaya çalışan birini tanıdım neler çektiğini birebir bilirim.Çerçeveyi dar tutmayalım  bunu sadece kendine zarar vermek veya basitçe kolay bir kurtuluş yolu olarak görme bence o insanlarında isteyerek bayıla bayıla bunu yaptığını düşünmemem gerektiğini tecrübe ettim. Soruna gelince hiç bir şey göründüğü gibi değildir. Bunun adı yaşamsa içerisinde herçşey var. İnsanlar veya sistem o kişiyi buna itmiş durumda ve evet dert etmemiz gereken bir konu. duyarlılık bunu gerektirir. İnsan temelinden değilde nereden bakacağız???

Af buyur ders vermek haddim değildir belki ama yazdıklarımızı okuyan insanların içerisinde ne halde olduğunu bilmediğin birsürü kişi var hepsine saygı gösterme tabii ama demokratik tahammül göstermek zorundayız.

Bilmem kaç bin (artık bilmiyorum) özgün makale referansı ile makale yazarlığı.
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    BosphorusPasha
    BosphorusPasha's avatar
    Erkek

çalışmak yerine neden böbrek satmak?

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DanLev
    DanLev's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

6,5 yaşındaydım. Fellik fellik dokusu bana uyan birinden akciğer arıyorduk. Babamın dokusu tutmadı, annemin kan grubu uymadı. Yakın akrabalar filan dolaştık durduk. aradan 10 yıl geçti ve bir telefon ''oğlunuza uygun akciğer bulundu'' hastaneye nasıl gittiğimi anlatamam. 21 yaşında araba çarpmasıyla yaşama elveda diyen biri. Ailesine durum anlatılmış ama HAYIR cevabı alınmıştı. Nakil filan yine yalan oldu ve Tanrı'nın kaderi olacak ki aynı adam 3 yıl sonra karaciğer yetmezliği yüzünden organ beklemeye başladı...

İnsanların kendilerinden bir parçayı bağışlaması ayrı bir konudur, satması ayrı. O gün kardeşlerimi düşündüm ve devlet hastanesine gidip işe yarar durumda olan (kalp,karaciğer,göz korneaları,böbrek vs) organlarımı bağışladım.

Sisteme sövüyorum çünkü insanları bu kadar çaresizliğe onlar itiyorlar. Neyse uzar bu konu...

kontrol edebilir olduğum savaş, kontrolüm dışında ki barıştan her zaman daha iyidir...
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    hipokondriyak
    hipokondriyak's avatar
    Erkek

İnsanlar bedenını  bıle satar hale gelmısken bobrek .Var bende bılıyorum satan ılanlara denk geldım

Homo sapiens, yaşamak için, diğer canlıların yaşamasına muhtaç; obligat parazit türüdür. "Sen olursan boş bardak , sana olur koyan çok su. a.g."
Toplam Hit: 1618 Toplam Mesaj: 11