folder Tahribat.com Forumları
linefolder Webmaster ve Yazılım Geliştiriciler
linefolder Şarkı Sözü Yayınlamak Telif Hakkı İhlali Mi

Şarkı Sözü Yayınlamak Telif Hakkı İhlali Mi

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    CyberAngel
    CyberAngel's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

Bu sorunun kesin olarak cevabını arıyorum.Şarkı sözü yayınlayan bir site legal bir sitemidir.Herhangi bir telif hakkını ihlal etme ihtimali var mı ?

İkincisi sorum ise birinci soru ile bağlantılı.Eğer telif ihlali yapılmıyorsa adsense bu tür içeriğe sahip bir sitede reklam yayınlatır mı ? Sonuç olarak şarkı sözleri İnternette her yerde var, bu tür sitelerde var.Doğal olarak oluşacak içerik C / P'den öteye gitmediği gibi içerik için bir kaynakta gösterilmeyecek.

Lütfen bilen kişiler cevaplasın.

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DrKill
    DrKill's avatar
    Erkek

bazı şarkı sözü sitelerinde DCMA ile içerik koruması var. Şaşırıyorum açıkçası. Şarkı sözünün patenti varsa eğer o patent şarkı sözünü yazana ait olmalı. Bir şarkı sözü sitesi nasıl olurda şarkı sözlerinin kendi sitesinin telifinde olduğunu savunur. Ayrıca gidipte DCMA ya para ile savunma sağlar. Ayrıca bu DCMA zıkkımı ne kadar etkili onuda merak ediyorum.

Bu imzayı her gördüğünüzde 4gb kotanızın 0,00000358559191226959228515625 azalmaktadır. Bilerek ve istenerek bu imza yapılmıştır. Amaç kotanızı sömürmektir
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    mürşide
    izzmarit
    izzmarit's avatar
    Dişi

Film altyazisi yayinlamak hatta cevirmek yasal olduguna gore sarki sozu yayinlamak da yasal olmali..

sigara değil, balık olan.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    CyberAngel
    CyberAngel's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek
    DrKill bunu yazdı

bazı şarkı sözü sitelerinde DCMA ile içerik koruması var. Şaşırıyorum açıkçası. Şarkı sözünün patenti varsa eğer o patent şarkı sözünü yazana ait olmalı. Bir şarkı sözü sitesi nasıl olurda şarkı sözlerinin kendi sitesinin telifinde olduğunu savunur. Ayrıca gidipte DCMA ya para ile savunma sağlar. Ayrıca bu DCMA zıkkımı ne kadar etkili onuda merak ediyorum.

Anlaşılan senin benim klavyeden basarak yazmadığımız her şeyin telif hakkı var.Böyle saçmalık nasıl oluyor anlamıyorum.Kliplerinde telif hakkı var.O zaman youtube telif hakkını dibine vuruyor.

Ayrıca DMCA çok etkili hocam.Arama sonuçlarından linkleri çok rahat çıkartıyor.Blogger'ları kapattabildiği bile oluyor hatta.

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tekken'deki Eddy
    Prometheus
    Prometheus's avatar
    Erkek
    CyberAngel bunu yazdı
    DrKill bunu yazdı

Anlaşılan senin benim klavyeden basarak yazmadığımız her şeyin telif hakkı var.Böyle saçmalık nasıl oluyor anlamıyorum.Kliplerinde telif hakkı var.O zaman youtube telif hakkını dibine vuruyor.

Ayrıca DMCA çok etkili hocam.Arama sonuçlarından linkleri çok rahat çıkartıyor.Blogger'ları kapattabildiği bile oluyor hatta.

klipleri youtube yükletmiyor bile. eskidendi onlar. şimdi otomatik sistemi var. videoyu yüklerken tarıyor, telifli şarkı klip varsa o yükleyen kanalı bile kapatıyor.

________ inspired by love and guided by knowledge _______
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    CyberAngel
    CyberAngel's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek
    Prometheus bunu yazdı
    CyberAngel bunu yazdı
    DrKill bunu yazdı

klipleri youtube yükletmiyor bile. eskidendi onlar. şimdi otomatik sistemi var. videoyu yüklerken tarıyor, telifli şarkı klip varsa o yükleyen kanalı bile kapatıyor.

Hocam youtube kendini ehliyor.Ben daha şimdiye kadar 80'ler 90'lar dahi bugüne dek çıkmış şarkılardan yazıpta bulamadığım bir şarkıya denk gelmedim.Yüklerken ses taraması yaptığını biliyorum.3. taraf içerik diye uyarı veriyor.Ama o uyarıyı daha önce aynı sese sahip bir video var ise yapıyor.Sanki ilk yükleyen telif hakkına sahipmiş gibi davranıyor youtube.(yanlış bilmiyorsam böyle buluyor)

Ama gerçekten engellemek istese yüzbinlerce klip orda durur muydu ? Bir şekilde yükleniyor işte.Eğer youtube telif hakkını ihlal etmek istemiyorsa önce klipleri kaldıracak, sonra filmden kesitler var onların da hakları var, beyaz show, survivor gibi yüzlerce programın izinsiz yüklenmiş kısa uzun görüntüsü var.Var oğlu var yani.DMCA youtube'a bi dalsın önce...

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    glaurung
    glaurung's avatar
    Erkek

5846s. Kanun m.25

Telefondan giriyorum, ozetle yasak ama ben bugune kadar sikayete konu sorusturma vs gormedim.

Bir eseri olusturan her unsur yine eserdir, notalarindan tutun sozlerine kadar...

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    htc
    htc's avatar
    Dişi
    izzmarit bunu yazdı

Film altyazisi yayinlamak hatta cevirmek yasal olduguna gore sarki sozu yayinlamak da yasal olmali..

Son zamanlarda film altyazısı yayınlamak da sıkıntı çıkarır oldu bildiğim kadarıyla. Türkiye dağıtımcıları altyazı hizmeti veren sitelerin gırtlağına çöküyor malesef.

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    nurk
    nurk's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek

sarki sözü yayınlamakta bisi yok diye biliyorum. 

sarkıyı dinletmenin ise 30 saniyelik bir sınırı var. 30 saniye sarkıyı dinletebilirsin ama 31.saniyeden itibarne telif hakkına giriyor.

[22817//kaanabak]
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    CyberAngel
    CyberAngel's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek
    nurk bunu yazdı

sarkıyı dinletmenin ise 30 saniyelik bir sınırı var. 30 saniye sarkıyı dinletebilirsin ama 31.saniyeden itibarne telif hakkına giriyor.

Bunu kesin olarak nereden öğrenebiliriz ? 

Ya da siteye telif hakkı ihlal ettiğini düşünüyorsanız bildirim gibi bir şey eklesem sorun olur mu ? 

11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    nurk
    nurk's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek
    CyberAngel bunu yazdı
    nurk bunu yazdı

Bunu kesin olarak nereden öğrenebiliriz ? 

Ya da siteye telif hakkı ihlal ettiğini düşünüyorsanız bildirim gibi bir şey eklesem sorun olur mu ? 

emin ol bi sorun olsa biz kullanmazdık :( (büyük bi sirkette calısıyorum) :D

zaten uyarı vermeden bildigim kadarıyla bi sekilde dava edemezler, sana önce ulasmaları gerekiyor. alta telif hakkı sorunlarıyla ilgili bize burdan ulasın panpalar de sorun edeceklerini sanmıyorum.

30 saniye konusunda %13590345 eminim. kaynak müyap.

[22817//kaanabak]
Toplam Hit: 2287 Toplam Mesaj: 11